reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wzrost i waga Naszych Dzidzi :)

reklama
To co ja mam powiedziec jak moja Tola na równe 8 miesiecy waży 7210:sorry::szok:... idzie z wagą identycznie jak jej mamusia;-)

Margaret- czas przestac sie martwic tą głupią wagą, moja na 8 m-cy wazyla 7330, przez miesiac przybrała 200g, no ale niestety dzieci robia sieę baaardzo ruchliwe i to co zjedzą zaraz spalą, na dodatek ida ząbki więc apetyt mniejszy...:)):-):-):-)
mojej znajomej córeczka ma 16 miesiecy i waży 9kg i wszystko ok :)):tak::tak::tak:

A mamusia Hani to nawet rośnie szybciej niż córcia- oczywiście nie na wysokość:));-);-);-);-)i chyba tyn to się trzeba martwić :p:-p:-p:-p

Racja- święte słowa Kainkas- trzeba wyluzować i nie porównywać dzieciaczków, każde ma swój indywidualny rytm i każde jest inne, tempo wzrostu i przybierania na wadze też jest sprawą indywidualną.
Wczoraj jak byłam na szczepieniu z Alexem obok siedziała mama z chłopczykiem co miał 8 mies, a wyglądał na najwyżej półroczne dziecko i ważył 6500, ale wszystko z Nim jak najbardziej ok.
Też jeszcze niedawno miałam etap że martwiłam się że mój Aluś taki maleńki.

No teraz bardziej się martwię o mnie bo z moich 23 kg przybranych w ciąży nic już nie zostało, a tak się cieszyłam że będę miała gdzieniegdzie więcej ciałka, masakra, znów jestem chuda, i pewnie jeszcze schudnę chociaż bardzo tego nie chcę.

No teraz bardziej się martwię o mnie bo z moich 23 kg przybranych w ciąży nic już nie zostało, a tak się cieszyłam że będę miała gdzieniegdzie więcej ciałka, masakra, znów jestem chuda, i pewnie jeszcze schudnę chociaż bardzo tego nie chcę.
Niestety mam to samo, też miałam naiwna nadzieję, że troszkę ciałka zostanie a tu lipa............:-(Niesprawiedliwe to:wściekła/y:

A my mieliśmy się dzisiaj wybrać na ważenie ale tak leje, ze szkoda gadać:wściekła/y:Ale niewiele ponad 8 kilo się nie spodziewam, mój to też szczypiorek:sorry:Po mamusi:sorry:

reklama
Uzupełniam: Jula w wieku 7 miesięcy i 3 dni ważyła 7960g , jej długość to 71 cm.

U nas tez mało ciałka przybyło, ale to przez uczulenie i próbę ustalenia alergenu. Tydzien był sam cyc, to nie dziwota ze waga mała. Obyśmy to nadrobiły. A wzrost to jakis podejrzany bo ja ciuszki na 86 już kupuje :szok:

Do góry