reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzrost i waga Naszych Dzidzi :)

reklama
Agatka na 9 miesięcy ważyła 8900g. Teraz nie wiem, bo waga w domu się skończyła, a w przychodni nie byłyśmy strasznie dawno. niedługo muszę się przejść i ją zważyć.

Mój Julian ważony w poniedziałek (10 i pół miesiąca) ważył 8660g. :-)
Wzrot poznam w następny piątek, mamy bilans roczniaka.

Już bilans roczniaka? Na 11 miesięcy? :szok:
W Polsce nie ma bilansów roczniaka, jest dopiero dwulatka.
Jest szczepienie ok. 13 miesiąca i wtedy lekarz przy okazji robi mały bilans.

he he nie wiem jak to z bilansem roczniaka na 11 miesiecy ale u mnie pediatra kaze sie stawiac nie rzadziej niz raz na 1,5 miesiaca na ważenie i mierzenie... wiec biegamy w godzinach szczepien i niskie zalazo np. nam wyszlo... wiec fajnie ze sprawdza wszystko... w ksiazeczce zdrowia zaznaczam sobie co maly juz robi bo mam podane co w danym miesiacu powinno sie pojawic...

Już bilans roczniaka? Na 11 miesięcy? :szok:
W Polsce nie ma bilansów roczniaka, jest dopiero dwulatka.
Jest szczepienie ok. 13 miesiąca i wtedy lekarz przy okazji robi mały bilans.
Tu jest badanie U6 (10-12 miesiąc), po ukończeniu 12. miesiąca szczepienie, w 18.miesiącu mały bilans i potem U7 (22-24miesiąc) bilans dwulatka.

reklama
Tu jest badanie U6 (10-12 miesiąc), po ukończeniu 12. miesiąca szczepienie, w 18.miesiącu mały bilans i potem U7 (22-24miesiąc) bilans dwulatka.

To faktycznie inaczej i jakoś częściej te bilanse. U nas jak dziecko nie choruje to widzi lekarza od szczepienia do szczepienia. Moje dzieci ostatnio widziały naszą panią pediatrę w przychodni w październiku. Robiła wtedy po 6-7 kup dziennie. Nie wiedziałam z czego i zrobiłam jej badania moczu - wtedy byłyśmy z wynikami. potem okazało się, że to pierwsze ząbki - 1 listopada - i wszystko przeszło!
No, ale my mamy sąsiadkę pediatrę, moją koleżankę, więc jak coś moim dolega, to wole iść do niej niż do przychodni, gdzie w poczekalni będą łapać inne wirusy.

Do góry