reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzrost i waga Naszych Dzidzi :)

no tylko to 50 centyl to dla wczesniaków, noa le hania sie ur w 37tc. patrzac na normalna siatke to pod 10 jest....ja sie staram nie martwic ale moja pediatra marudz ciagle i kaze dawac na sile.... ale jak karmic na sile....Hanek bedzie mial traumę jeszcze....musze dac na luz tyle...ile zje to zje i tyle:-D:-D

reklama
Ja nigdy nie nanosiłam wartości na siatki centylowe, ale jak przeczytalam, że niektóe z nas się tym bardzo przejmują to naniosłam, i wychodzi na to, że na 7 i pół miesiąca Lolo waży 11 kg i ma 76 cm, więc nijak ale się nie mieści. Nie uważam, żebym go przekarmiała, karmiłam piersią 6 i pół miesiąca, ale powrót do pracy zrobił swoje, teraz karmię go zgodnie z instrukcją na opakowaniu 3 x 180 ml mleka (przestwił się bo jadał 4x150) do tego na drugie śniadanie kaszka i na obiadek słoiczek lub na podwieczorek owocki, je co 3-4 h, więc ja nie mam żadnych ale, no ale do siatki centylowej się nie mieści - mój kochany wyjątek. Wszyscy mówią że nie jest gruby, tylko duży, po dziadku.

Coś w końcu mogę napisać na tym wątku. ;-)

W środę byłam u pediatry wypełnić druczki ze żłobka i przy okazji zważyłam Juliana. Waży 7830g i według mojej pani pediatry wygląda super. :tak:

A siatką się nie przejmuje, Julian jest mniej więcej na 20 centylu wagi i 50 centylu wzrostu. :tak: Nikt mi nigdy nie powiedział, że coś jest nie tak. Mój synek to średniaczek i póki się śmieje i jest szczęśliwy to reszta mnie nie obchodzi. :-)

A z jedzeniem mam jedną zasadę: nie chce nie je, nic na siłę, bo z tego potem tylko problemy się robią. :confused2:

reklama
Do góry