reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzrost i waga Naszych Dzidzi :)

reklama
To co ja mam powiedziec jak moja Tola na równe 8 miesiecy waży 7210:sorry::szok:... idzie z wagą identycznie jak jej mamusia;-)

Margaret- czas przestac sie martwic tą głupią wagą, moja na 8 m-cy wazyla 7330, przez miesiac przybrała 200g, no ale niestety dzieci robia sieę baaardzo ruchliwe i to co zjedzą zaraz spalą, na dodatek ida ząbki więc apetyt mniejszy...:)):-):-):-)
mojej znajomej córeczka ma 16 miesiecy i waży 9kg i wszystko ok :)):tak::tak::tak:

A mamusia Hani to nawet rośnie szybciej niż córcia- oczywiście nie na wysokość:));-);-);-);-)i chyba tyn to się trzeba martwić :p:-p:-p:-p

Racja- święte słowa Kainkas- trzeba wyluzować i nie porównywać dzieciaczków, każde ma swój indywidualny rytm i każde jest inne, tempo wzrostu i przybierania na wadze też jest sprawą indywidualną.
Wczoraj jak byłam na szczepieniu z Alexem obok siedziała mama z chłopczykiem co miał 8 mies, a wyglądał na najwyżej półroczne dziecko i ważył 6500, ale wszystko z Nim jak najbardziej ok.
Też jeszcze niedawno miałam etap że martwiłam się że mój Aluś taki maleńki.

No teraz bardziej się martwię o mnie bo z moich 23 kg przybranych w ciąży nic już nie zostało, a tak się cieszyłam że będę miała gdzieniegdzie więcej ciałka, masakra, znów jestem chuda, i pewnie jeszcze schudnę chociaż bardzo tego nie chcę.

No teraz bardziej się martwię o mnie bo z moich 23 kg przybranych w ciąży nic już nie zostało, a tak się cieszyłam że będę miała gdzieniegdzie więcej ciałka, masakra, znów jestem chuda, i pewnie jeszcze schudnę chociaż bardzo tego nie chcę.
Niestety mam to samo, też miałam naiwna nadzieję, że troszkę ciałka zostanie a tu lipa............:-(Niesprawiedliwe to:wściekła/y:

A my mieliśmy się dzisiaj wybrać na ważenie ale tak leje, ze szkoda gadać:wściekła/y:Ale niewiele ponad 8 kilo się nie spodziewam, mój to też szczypiorek:sorry:Po mamusi:sorry:

reklama
Uzupełniam: Jula w wieku 7 miesięcy i 3 dni ważyła 7960g , jej długość to 71 cm.

U nas tez mało ciałka przybyło, ale to przez uczulenie i próbę ustalenia alergenu. Tydzien był sam cyc, to nie dziwota ze waga mała. Obyśmy to nadrobiły. A wzrost to jakis podejrzany bo ja ciuszki na 86 już kupuje :szok:

Do góry