reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzrost i waga Naszych Dzidzi :)

reklama
A my z wagą spadliśmy w centylach i teraz jestesmy miedzy 3 a 10:-( Wczoraj rozmawiałam z dwoma pediatrami i obie nie kazały dokarmiać tylko zostac narazie przy piersi tak jak do tej pory.
Tylko że Tola chyba ma to słabe przybieranie po mnie, bo ja podobnie ważyłam, a wieku 2 lat to zaledwie 10kg i zawsze jako dzieciak byłam poniżej wszelkich norm. Ja przejrzałam swoją ksieązeczkę zdrowia to tam na kazdej prawie stronie uwagi: niedowaga, mały wzrost, dokarmianie!:tak:

Po wczorajszym ważeniu i mierzeniu 6700 ( 25 centyl) i 68 cm ( 90 centyl) w ciągu 2 miesięcy przybrała 1100.Pediatra powiedział że nie jest źle,zwłaszcza że jest alergia więc nie przejmuję się:tak::tak::tak:

a my po ostatnim wazeniu i mierzeniu mamy 6050g i 67cm.. Mlody jest na 3 centylu, ale lekarka powiedziala, zeby sie nie martwic, bo on od poczatku jest na tym 3 i trzyma sie swojego toru.. pewnie taka juz jego uroda i tyle..

reklama
przegladm tak wage Waszych pociech no i widze ze moj syn wazy strasznie duzo,ma juz 8 kg i 74 cm.Kawał chłopa:)urodzil sie mial 3900g i 56 cm. Juz podwoił swoja wage...jest na 75 centylu:)

Do góry