reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wzrost i waga Naszych Dzidzi :)

nesa - u nas podobnie dziś na 4 niesiące i 1 tydzień jest 6500g i też 25 centyl, obwod głowki 43 cm

Madziu Singh - mi się zdaje że 75 centyl to ok, tzn, że 25% dzieci w tym wieku jest cięższa, a 75% lżejsza, a siatki centylowe pokazują wartości statystyczne, nie powinno się dążyć do 100, uważaj na lekarza żeby nie utuczył malutkiej
no wlaasnie wiem... mama tez mowi zeby jej nie sluchac...
Moj mężulek wyjechal wczoraj do siebie na 2 miesiace i jak opowiedzial cioci to ta za glowe sie zlapala na tych lekarzy. stwierdzila ze ze zdrowego malucha chca zrobic chorego itd

reklama
my bylysmy na sprawdzeniu i szczepieniu
mloda 6200 g / 75 centyl wedlug dr za malo kazala mi dawac po 200 ml na kazdy posilek
mowie ze to impossible ze mloda ledwo 150 zje a co dopiero 200...
Madziu Moja waży 6,5 kg a długości nie znam, obw główki 41 i lekarka powiedziała, że ok, a nawet ograniczać dokarmianie - chyba że krzyk głodowy się pojawi.

no wlaasnie wiem... mama tez mowi zeby jej nie sluchac...
Moj mężulek wyjechal wczoraj do siebie na 2 miesiace i jak opowiedzial cioci to ta za glowe sie zlapala na tych lekarzy. stwierdzila ze ze zdrowego malucha chca zrobic chorego itd
a widzisz, przecież nie płacze z głodu i z tego co piszesz na butelkowym dopisuje jej apetyt, jeśli chcesz sie upewnić to skonsultuj to z jeszcze innym pediatrą i będziesz miała świety spokój

my bylysmy na sprawdzeniu i szczepieniu
mloda 6200 g / 75 centyl wedlug dr za malo kazala mi dawac po 200 ml na kazdy posilek
mowie ze to impossible ze mloda ledwo 150 zje a co dopiero 200...

no to fajna rada... u nas 6240 w wieku 4,5 miesiąca (prawie) i 10centyl... Pani doktor powiedziała żeby nie dokarmiać bo nie widzi potrzeby... (mój maluszek nie wygląda na swoją wagę... kości mu zdecydowanie nie widać)

nie ma jak podejście lekarzy :D

reklama
Do góry