reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzrost i waga Naszych Dzidzi :)

Myleene jestes pewna z tą zółtaczką? Bo mam przed sobą kalendarz szczepień w UK i nie ma tu zółtaczki. Może wzięłaś Haemophilus influenzae b (Hib) za to? W każdym raziem mój maluch nie ma szczepienia na zółtaczke i na gruźlicę:no:
Chyba zrobimy to w PL

Skorohepatitis b to jest zoltaczka, co w takim razie jest Haemophilus influenzae b (Hib) ?? Juz sie pogubilam....

reklama
Czyli macie jednak racje....wiec szczepic dodatkowo w PL na zoltaczke czy nie??
Ja na innej stronie, widzialam opis, ze te Hib to zapalenie watroby tupu B:baffled:

Hib to wirus odpowiedzialny m.in. za zapalenie opon mózgowych..:baffled:

Ja chciałabym szczepić na zóltaczkę w Polsce, skoro tam to jest obowiązkowe szczepienie. Tylko jest jeden problem - wyczytałam ,ze na zóltaczkę typu b szczepi sie w Polsce w trzech dawkach: zaraz po urodzeniu, w 2 miesiącu i w 6 miesącu.

A o szczepionce na gruźlicę porozmawiam z moim GP, podobno jest możliwa w Uk

Hib to wirus odpowiedzialny m.in. za zapalenie opon mózgowych..:baffled:

Ja chciałabym szczepić na zóltaczkę w Polsce, skoro tam to jest obowiązkowe szczepienie. Tylko jest jeden problem - wyczytałam ,ze na zóltaczkę typu b szczepi sie w Polsce w trzech dawkach: zaraz po urodzeniu, w 2 miesiącu i w 6 miesącu.

A o szczepionce na gruźlicę porozmawiam z moim GP, podobno jest możliwa w Uk
Na wirusowe zapalenie wątroby typu B (żółtaczkę wszczepienną) można szczepić się w każdym wieku, ja szczepiłam się jakieś 5 lat temu. Tylko nie wiem jak będzie z płatnością, ja musiałam za nią płacić, ale skoro teraz dla dzieci jest obowiązkowa... to kto to wie. Są w Polsce tzw. żółte tygodnie, kiedy ta szczepionka jest tańsza i faktycznie są 3 dawki.

moja znajoma robila sobie i malej european helth insurance card i szczepila swoja nata karte i nic nie placila. jajuz mam tylko Hani musze wyrobic bo na nia do lekarza w pl free

reklama
Do góry