reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wzrost i waga Naszych Dzidzi :)

Myleene jestes pewna z tą zółtaczką? Bo mam przed sobą kalendarz szczepień w UK i nie ma tu zółtaczki. Może wzięłaś Haemophilus influenzae b (Hib) za to? W każdym raziem mój maluch nie ma szczepienia na zółtaczke i na gruźlicę:no:
Chyba zrobimy to w PL

Skorohepatitis b to jest zoltaczka, co w takim razie jest Haemophilus influenzae b (Hib) ?? Juz sie pogubilam....

reklama
Czyli macie jednak racje....wiec szczepic dodatkowo w PL na zoltaczke czy nie??
Ja na innej stronie, widzialam opis, ze te Hib to zapalenie watroby tupu B:baffled:

Hib to wirus odpowiedzialny m.in. za zapalenie opon mózgowych..:baffled:

Ja chciałabym szczepić na zóltaczkę w Polsce, skoro tam to jest obowiązkowe szczepienie. Tylko jest jeden problem - wyczytałam ,ze na zóltaczkę typu b szczepi sie w Polsce w trzech dawkach: zaraz po urodzeniu, w 2 miesiącu i w 6 miesącu.

A o szczepionce na gruźlicę porozmawiam z moim GP, podobno jest możliwa w Uk

Hib to wirus odpowiedzialny m.in. za zapalenie opon mózgowych..:baffled:

Ja chciałabym szczepić na zóltaczkę w Polsce, skoro tam to jest obowiązkowe szczepienie. Tylko jest jeden problem - wyczytałam ,ze na zóltaczkę typu b szczepi sie w Polsce w trzech dawkach: zaraz po urodzeniu, w 2 miesiącu i w 6 miesącu.

A o szczepionce na gruźlicę porozmawiam z moim GP, podobno jest możliwa w Uk
Na wirusowe zapalenie wątroby typu B (żółtaczkę wszczepienną) można szczepić się w każdym wieku, ja szczepiłam się jakieś 5 lat temu. Tylko nie wiem jak będzie z płatnością, ja musiałam za nią płacić, ale skoro teraz dla dzieci jest obowiązkowa... to kto to wie. Są w Polsce tzw. żółte tygodnie, kiedy ta szczepionka jest tańsza i faktycznie są 3 dawki.

moja znajoma robila sobie i malej european helth insurance card i szczepila swoja nata karte i nic nie placila. jajuz mam tylko Hani musze wyrobic bo na nia do lekarza w pl free

reklama
Do góry