reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzrost i waga Naszych Dzidzi :)

mogę zgapić cytat? bo uśmiałam się do łez :-D:-D:-D:-D
A proszę cię bardzo. :-)
Tak w tym wieku to może zbliżać sie już zniedołężenie... bo koło 35lat to już demencja starcza jest:-D:-D
Śmiej się, śmiej... :tak:
Ale jak czsem idę po coś do drugiego pokoju i jak już tam jestem to zapominam po co przyszłam. :confused2: No i nagminnie zapominam listę zakupów idąc po zakupy. :confused2:
No ale ja z gatunku tych co mają 1000 myśli na minutę. ;-)

reklama
akurat dzisiaj byliśmy na szczepieniu i o dziwo (na szczęście) mały zniósł je dużo lepiej niż poprzednie (poprzednio płakał tak że uspokoić go nie mogłam), a dzisiaj trochę zajęczał przy wkłuciu a jak go tylko podniosłam to od razu pełnia szczęścia. Po tym jak dostał na rotawirusy do popicia to już w ogóle uśmiech mu z twarzy nie schodził :) Teraz nakarmiony zasnął i mam nadzieję, że nic się nie wydarzy. Strupek po gruźlicy odpadł już przed pierwszym szczepieniem.
A wracając do głównego tematu to waga Marcelka z dzisiaj to 5,800, a długość 64cm

Witam dziewczyny,
od jakiegos czasu Was podczytuje, ale chyba najwyzszy czas sie ujawnic:-) Bardzo milo tu u Was, wiec postanowilam dolaczyc, jesli oczywiscie mozna.
W kwietniu, a dokladnie 5 kwietnia zostalam mama Aleksandra. Moj maluch jest bardzo absorbujacym dzieckiem i rosnie jak na drozdzach. Wazy juz 7620g :szok: (waga z dnia wczorajszego), wiec niezly z niego ciezarek. Niedlugo moje rece od noszenia go beda wygladac jak u Pudziana:laugh2:

Mam do Was pytanie. Mozecie powiedziec mi jak wyglada kalendarz szczepien u takiego malucha?? Kiedy jest szczepiony i na jakie choroby?? Pytam, bo nie mieszkam w PL, a chcialabym sie dowiedziec i skorzystac z Waszego doswiadczenia:tak:

Pozdrawiam

no to chyba jedyne czym sie u was szczepienia roznia to na100% nie bedzie twoje malenstwo szczepione na zoltaczke typu b i nie jestem pewna co z pneumokokami.
moja znajoma mieszka w uk i na zoltaczke szczepila swoja core w pl

ja to nie wiem y moja to nei halo chzba
ur...4350g
przy wypisie 3850g
5 tyg 4890g
7 tyg 5300g
12 tyg 5800g
jak zwrocilam w uwage ze to za malo to sie tylko lekarz usmiechnal i pow " chyba dobrze...to pani powinna wiedziec"

PS wlasnie dzwonilam do dr Simi i powiedziala zeby sie nie martwic najpierw trzeba badania odebrac potem zajmiemy sie waga

Ostatnia edycja:
klucha09 czyli, szczepienia sie niczym nie roznia...
PS. na zoltaczke, maly byl szczepiony, bo jest to obowiazkowe szczepienie w UK, pdobnie jak i na Pneumococcal.

klucha09 czyli, szczepienia sie niczym nie roznia...
PS. na zoltaczke, maly byl szczepiony, bo jest to obowiazkowe szczepienie w UK, pdobnie jak i na Pneumococcal.

Myleene jestes pewna z tą zółtaczką? Bo mam przed sobą kalendarz szczepień w UK i nie ma tu zółtaczki. Może wzięłaś Haemophilus influenzae b (Hib) za to? W każdym raziem mój maluch nie ma szczepienia na zółtaczke i na gruźlicę:no:
Chyba zrobimy to w PL

reklama
Do góry