reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wzrost i waga Naszych Dzidzi :)

mogę zgapić cytat? bo uśmiałam się do łez :-D:-D:-D:-D
A proszę cię bardzo. :-)
Tak w tym wieku to może zbliżać sie już zniedołężenie... bo koło 35lat to już demencja starcza jest:-D:-D
Śmiej się, śmiej... :tak:
Ale jak czsem idę po coś do drugiego pokoju i jak już tam jestem to zapominam po co przyszłam. :confused2: No i nagminnie zapominam listę zakupów idąc po zakupy. :confused2:
No ale ja z gatunku tych co mają 1000 myśli na minutę. ;-)

reklama
akurat dzisiaj byliśmy na szczepieniu i o dziwo (na szczęście) mały zniósł je dużo lepiej niż poprzednie (poprzednio płakał tak że uspokoić go nie mogłam), a dzisiaj trochę zajęczał przy wkłuciu a jak go tylko podniosłam to od razu pełnia szczęścia. Po tym jak dostał na rotawirusy do popicia to już w ogóle uśmiech mu z twarzy nie schodził :) Teraz nakarmiony zasnął i mam nadzieję, że nic się nie wydarzy. Strupek po gruźlicy odpadł już przed pierwszym szczepieniem.
A wracając do głównego tematu to waga Marcelka z dzisiaj to 5,800, a długość 64cm

Witam dziewczyny,
od jakiegos czasu Was podczytuje, ale chyba najwyzszy czas sie ujawnic:-) Bardzo milo tu u Was, wiec postanowilam dolaczyc, jesli oczywiscie mozna.
W kwietniu, a dokladnie 5 kwietnia zostalam mama Aleksandra. Moj maluch jest bardzo absorbujacym dzieckiem i rosnie jak na drozdzach. Wazy juz 7620g :szok: (waga z dnia wczorajszego), wiec niezly z niego ciezarek. Niedlugo moje rece od noszenia go beda wygladac jak u Pudziana:laugh2:

Mam do Was pytanie. Mozecie powiedziec mi jak wyglada kalendarz szczepien u takiego malucha?? Kiedy jest szczepiony i na jakie choroby?? Pytam, bo nie mieszkam w PL, a chcialabym sie dowiedziec i skorzystac z Waszego doswiadczenia:tak:

Pozdrawiam

no to chyba jedyne czym sie u was szczepienia roznia to na100% nie bedzie twoje malenstwo szczepione na zoltaczke typu b i nie jestem pewna co z pneumokokami.
moja znajoma mieszka w uk i na zoltaczke szczepila swoja core w pl

ja to nie wiem y moja to nei halo chzba
ur...4350g
przy wypisie 3850g
5 tyg 4890g
7 tyg 5300g
12 tyg 5800g
jak zwrocilam w uwage ze to za malo to sie tylko lekarz usmiechnal i pow " chyba dobrze...to pani powinna wiedziec"

PS wlasnie dzwonilam do dr Simi i powiedziala zeby sie nie martwic najpierw trzeba badania odebrac potem zajmiemy sie waga

Ostatnia edycja:
klucha09 czyli, szczepienia sie niczym nie roznia...
PS. na zoltaczke, maly byl szczepiony, bo jest to obowiazkowe szczepienie w UK, pdobnie jak i na Pneumococcal.

klucha09 czyli, szczepienia sie niczym nie roznia...
PS. na zoltaczke, maly byl szczepiony, bo jest to obowiazkowe szczepienie w UK, pdobnie jak i na Pneumococcal.

Myleene jestes pewna z tą zółtaczką? Bo mam przed sobą kalendarz szczepień w UK i nie ma tu zółtaczki. Może wzięłaś Haemophilus influenzae b (Hib) za to? W każdym raziem mój maluch nie ma szczepienia na zółtaczke i na gruźlicę:no:
Chyba zrobimy to w PL

reklama
Do góry