reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzrost i waga Naszych Dzidzi :)

:szok: Jejka to moje Maleństwo ma 2640g w 36tygodniu! Lekarz powiedział że jest donoszona i wszystko ok.. Ja sie nie przejmuję łatwiej będzie dla niej i dla mnie podczas porodu..:-) i ciuszki na 56 bedą pasowac hihi.. poza tym mam nisko bardzo brzunio,wiec za miesiac już powinna być z nami nasza Jagódka-Bogunia! Powinna dojrzeć do 3500kg,szczególnie że apetyt mam wilczy ostatnio.. Ja sama przytyłam 12kilo wiec ciężko oczekiwać dużej Dzidzi.:-p

reklama
Mój Julian wczoraj (38tc) ważył 3100-3200g. Książkowo rośnie. :-)
O długość nie zapytałam, coś skleroza mnie chyba dopada. :dry:

kurcze, moja mała w 36 ważyła prawie 3200 :-D
ciekawe ile będzie teraz, w poniedziałek idę na wizytę..będę w połowie 38 tygodnia :-)

Po wczorajszej wizycie nasz Kacperek ma w 35 tygodniu 2700 g. No a ja od poczatku na plusie 15 kg i 97 w brzuszku

A u mnie coś Tosia nie chce rosnąć: 38 + 1 dzień a waży 2930 g. Długość kości udowej 7,2 cm lekarz powiedział, że nóżek krótkich to Ona nie ma. ;-)
Ja na + 18 kg (razem z moimi obrzękami) a w brzuszku 100 cm.

Tak mnie pocieszał, że podobno lepiej niech się urodzi mniejsza bo i ja mała jestem 158 cm więc obu nam łatwiej przy porodzie będzie. Ale jak czytam Wasze wpisy to niektóre dzieciaczki to ho ho masa ciałka szalona;-)

reklama
ada1989 nio ja mysle, ze wporzadku;-) nasz synus na poczatku 39 tyg wazyl 2686g i lekarze powiedzieli, ze drobniutki bedzie, ale w siatce centylowej sie jeszcze miesci;-) coprawda na dolnej granicy, ale sie miesci..

Do góry