reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wzbogacamy diete naszego malenstwa/wszystko o karmieniu

reklama
Dziubek ale to w koncu patrzysz na schcemat(karmienie piersia) czy nie.... Bo wedlug schcematu np twoje i moje dziecko jeszcze nie powinno dostawac soczkow,czy deserkow.Na razie tylko zupa jarzynowa.Soczki po 6 tym....Chyba ze pediatra ci powie ze juz mozesz.Ale tak jak pisala Puchatka to nie ma znaczenia czy sie miesza czy daje raz to a raz tam to,wazne aby nie przekraczac 150ml dziennie.

Niby wedle schematu to i kaszki tez od 7 miesiaca dopiero.

Łaniu, moje młode dopiero 2 razy piło troszkę soku jabłkowego - zamierzam dać mu troszkę jabłuszka, może dzisiaj...

Iwonka, chyba muszę sobie poczytać ten schemat raz jeszcze :zawstydzona/y: Niby faktycznie podawanie zupki ma większy sens (jeżeli uznajemy, że dziecku nie wystarcza nasz pokarm to lepiej dokarmić zupą niż dawać słodkie...), ja jakoś tak sobie przypomniałam, że Maksowi jako pierwsze dawałam jabłko i tak samo zrobiłam z Mikim (sok jabłkowy). Ale zasadniczo mam zamiar mu dawać trochę różnych pokarmów, żeby go przyzwyczajać do smaków innych niż tylko mleko.

Dziubek ale to w koncu patrzysz na schcemat(karmienie piersia) czy nie.... Bo wedlug schcematu np twoje i moje dziecko jeszcze nie powinno dostawac soczkow,czy deserkow.Na razie tylko zupa jarzynowa.Soczki po 6 tym....Chyba ze pediatra ci powie ze juz mozesz.Ale tak jak pisala Puchatka to nie ma znaczenia czy sie miesza czy daje raz to a raz tam to,wazne aby nie przekraczac 150ml dziennie.

Niby wedle schematu to i kaszki tez od 7 miesiaca dopiero.

Ja jeszcze nic nie daję oprócz kaszy mannej 1/2 łyżeczki. Tylko napisałam że czytałam o tym że powinno być owocowych posiłków 150ml dziennie. Sama jesze tego nie stosuję. Tylko kasza manna tak jak mi pediatra powiedziała. A Twoja niunia zupki już je ??

Dziubek tak od kilku dni je zupki,zaczelam od zupek a nie od sokow czy owocow,wole zeby najpierw poznala ten mniej slodki smak.Z soczkami jeszcze chyba zaczekam.Z poczatku dawalam jej po poł, sloiczka,od dwoch dni je po calym juz :-)Tylko jeszcze nie dlalam jej tej kaszy,jeszcze nie kupilam bo nigdzie jej nie widzialam,chce teraz tez ten gluten wprowadzic.Wszystko wedle nowego schcematu.

tu jest schemat Wprowadzanie nowych pokarmów

Moja Niuśka od początku jest na mleku Nestle. Też zaczęłam jej zagęszczać mleko Kaszką ryżowo-kukurydzianą Bifidus. Ma świetny zapach i delikatnie waniliowy smak (tak przynajmniej mi się wydaje). Ale moje cumle nie chciały czasami jej przepuszczać. Używam 3+. Jak jej rozrabiam z mlekiem to czasami strasznie się kluszczy. Pewnie daję za ciepłe mleko. Jak jej zrobię z chłodniejszym to kasza jest zimna i muszę podgrzewać... Natala przesypia całą noc i wystarcza jej, na razie, samo mleczko. Ponieważ, przez te cumle, czasami strasznie się męczyła przy jedzeniu na noc, przestałam jej zagęszczać mleko, a kaszę czasami daję jako osobny posiłek. Dzisiaj i wczoraj jadła dynię z ziemniaczkami i baaaaaaardzo jej smakowało. Później pięknie się odbiło. Ostatnio nie chce się odbijać po jedzeniu a później troszkę ulewa. Właśnie z mężusiem przycieli komara przed kąpaniem...:)))

a moje maleństwo właśnie wszamało kaszkę Smaczny sen z banankami bobovity:tak: nie zaopatrzylam się jeszcze w smoczki do kaszki i próbowałam dać mu z 2 aventu, ale straszliwie się męczył, więc odpuściłam i dawałam mu z łyżeczki...w mig zniknęło w jego brzuszku 130 ml :szok::-D:szok: ciekawe jak długo będzie dziś spać...:sorry2:

Iwonko ja daję zwykłą kasze manną. A Ty jakąś inną chcesz dawać skoro piszesz ze jeszcze jej nie widziałaś?

Dziubek, przepraszam, że się wcinam, :zawstydzona/y:ale Iwonka chyba też myślała o tej kaszce, którą ja dzisiaj też pierwszy raz podałam swojemu Mateuszkowi...przynajmniej wcześniej o tym pisałyśmy

reklama
Do góry