reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

Majqa u nas był bunt przeciw cycowi i w sumie trwa nadal a ja ciągle na laktatorze walcze. W dodatku Mila w nocy spi wiec ją budzę jesc bo kłopoty z wagą. Tez myslałam, zę zeby ale ta ślina to praca ślinianek i efekt pakowania wszystkiego do buzi po prostu

reklama
Wisieńka no u nas dziąsła są nabrzmiałe ale nie widać ząbków... No widzisz a ja walczę by butlę chwycił na noc i nic! Cycusiowy! Mojej koleżanki syn jest dzień starszy i śpi całą noc już od m-ca i też cycusiowy jest. Więc o co kaman memu synowi??? W sumie to dziewczyny tez sie w nocy budziły. Pewnie taki urok moich dzieci... A jak Emilka je już cycusia czy nadal walczycie?

Moje dziecko preferuje deserki. Zupki mu nie smakują. Hmm

[SUP]witajcie :-)

my po szczepieniu, młoda troszkę zapłakała, dała się szybko uspokoić,teraz z tatusiem sobie "spaceruje" śpiąc;-) mam nadzieję, że gorączka się nie przypałęta i szczepienie przejdzie jak ostatnio-bez skutków ubocznych.
ja powoli biorę się za mielone bo je na dziś wymyśliłam :-)

majka jak tam Marus?
Wisienka jak doły? jeszcze trzymają? mnie wczoraj coś dopadło.
[/SUP]

młodam - Maruś lepszy aczkolwiek w nocy nadal budzi się ze 4 razy asztucznego nie chce... W dzień śpi w sumie jakieś 4,5 godz. to wcale nie dużo jak na takie dziecko. Dobrze, że Olusia dzielna i oby obyło się bez skutków ubocznych.

U mnie dzisiaj warzywa na patelnię + jajo sadzone + zupa brokułowa

Witam i ja po baaardzo długiej przerwie ...

pogoda robi się coraz mniej spacerowa, więc może i wątek trochę odżyje ...

my już zrezygnowałyśmy z dwóch kilkugodzinnych spacerów dziennie, bo jest zdecydowanie za zimno na karmienie i przewijanie na dworze ;-)

poza tym wszystko super - dzieciaczki rosną w oczach !!! Zuzu to już bardziej dziewczynka niż dzidziuś - rozgadana, mała mądrala :-) a Lila zapatrzona w siostrę, fika przewrotki i powoli zabiera się za pełzanie :-) sama radość !!!

Majqa, moja ładnie spała od urodzenia, a od kilku dni zaczęła budzić się w nocy na cyca - i to 2 razy !!! mam nadzieję, że to jakiś skok, bo jestem zupełnie nieprzyzwyczajona do nocnego wstawania :no:
Wisieńka, &&& żeby udało się wrócić do cyca :tak:
Libby, bidulek ... mam nadzieję, że już lepiej !!!

hej JOL :) Faktycznie dawno Cię tu nie było. No my też zrezygnowaliśmy z długich spacerów. Wychodzimy codziennie bez względu na pogodę z tym, że raz dłużej raz krócej w zależności od pogody. A no ja też łudzę się, że to skok rozwojowy...

młodam - oby nie po szczepiniu ... &&&

mój Kukuś śpi już 35 minut :) Dziewczynki jeszcze malują...

Ja zawsze cos ostatnio jak obiecam to nie dotrzymam. sama jestem na siebie zła.
U nas wszystko po staremu. Walcze nadal z Mili niejedzeniem. Ratujemy się kleikiem ryzowym i karmieniem łyzka. Ciągle siedze na laktatorze żeby nie stracić pokarmu. Dobrze, ze choć w nocy ssie z cyca. Nie wiem co tej mojej córze odbiło ale ubzdurała sobie, ze w dzien to juz ona ssac ani z butki ani z cyca nie bedzie. :-D
Obłęd.
Na dodatek jestem chora i modlę się żeby jej nie zarazić bo dopiero będe kłopoty z ssaniem.
No i standardzik duzo zajęć i jesienny dół
o matko ale sie umęczysz z małą , nie ładnie tak mame męczyć, choć mój też uwielbia jeść łyżeczką ale to posiłki typu jabułko marchew i inne takie kaszke pije z butli - ale to nie za częśto podaje i moje mleko też z butli ciągnie , zauważyłam ze żadziej je w dzień ma dłuższe przerwy ale puki co nie buntuje sie jak Twoja księżniczka oby jej to szybko przeszło, albo kup sobie butelke z łyżeczką ;-) znajoma tak właśnie małą mlekiem karmi bo butli nie chce

Witajcie,
u nas lepiej. Mały znów spi w nocy ale niestety ze 4 razy daję mu pierś. Niewiele z niej wypije ale nie oszukam go smoczkiem (tak zaciśnie dziąsła, że nie włożę) ani tym bardziej butlą, bo jak mu dałam o tej 23 to oczka otwarł tak szeroko ze zdziwienia co to i skończyło się podaniem cyca... Co do ząbków to już sama nie wiem. Jak posmarowałam mu dentinoxem to spokojnieszy był ale jakoś nie widzę by wychodziły... Ogólnie padam z braku snu ... A Maruś odkupia się swym kochanym i cudnym uśmieszkiem - Łobuziak jeden :-):-)

Wisieńka no u nas dziąsła są nabrzmiałe ale nie widać ząbków... No widzisz a ja walczę by butlę chwycił na noc i nic! Cycusiowy! Mojej koleżanki syn jest dzień starszy i śpi całą noc już od m-ca i też cycusiowy jest. Więc o co kaman memu synowi??? W sumie to dziewczyny tez sie w nocy budziły. Pewnie taki urok moich dzieci... A jak Emilka je już cycusia czy nadal walczycie?

Moje dziecko preferuje deserki. Zupki mu nie smakują. Hmm
hej u nas mały też tak miał z ząbkami na początku maść pomagała ale zębów nie było widac potem mu przeszło ja przestałam smarować aż pewnego wieczoru był mega płacz a rano już ząb na wierzchu, mój maly ma już jedną jedynke taką całkiem całkiem druga dolna przebiła sie przez dziąsełko i coś mi sie zdaje że mu górne jedynki zaczynają wychodzić - szaleństwo, a co do wstawania w nocy to Bartek budzi sie 3-4 razy ana dwa dni przed przebiciem sie zębów budzi sie 6 razy także ładnie
a zupki kupujesz czy robisz?? mój kupną zjadł a jak moja mam mu zrobiła to niechciał musiała jabka dodać ;-) i też nie bardzo może źle ugotowana jak Wy gotujecie??

ja zabiegana na maxa sklep, prawko, mały , dom czasu mi brakuje na wszystko ale mam nadzieje że sie uspokoi albo że ja nadąże za tym wszystkim ;-)

a tak wogule to dzieńdobry i witajcie wszystki po długiejjjjj przerwie

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja po dłuugiej przerwie

Ale u mnie podobnie jak u Marty - praca a potem w domu juz szkoda mi czasu na komputer :zawstydzona/y: zapisałam sie jeszcze na włoski wiec tego czasu jeszcze mniej

Dziewczynki mam chore poza tym więc wiecie jak to jest marudne bardziej i w ogóle :sorry:

Jak tam Mery nie urodziła jeszcze ???

czasem zaglądam zeby na suwaczki wasze popatrzec i zobaczyc jak Wam maleństwa rosną ;-)

reklama
maryla - hej! Maruś ani za tą ze słoika ani gotowaną przeze mnie nie przepada - zje kilka łyżeczek i dość a deserek zjada cały :dry::confused: najbardziej smakuje mu np. marcheweka + troszkę ryżu czy makaronu z zupy którą gotuję dla pozostałych... Dałam mu kiedyś tak na próbę i wcinał, że hooo... A ja gotuję tak: marchew, pietruszka, ziemniak, teraz już brokuł i inne takie :) + odrobina wody a potem blenderem na pape. No cóż może z mięskiem mu posmakują ...

sorbuś - witaj i współczuję choroby u dziewczynek. My na razie zdrowi jesteśmy.

Do góry