reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

Hej:)

U nas problemy brzuszkowo-noskowe więc mało napiszę:(( W sobotę głupia zjadłam trochę wędliny z czosnkiem - teściowa zapewniała że był tylko na wierzchu i stąd tez posmak, a ja głupia uwierzyłam... dobrze że 1 plasterek... I łososia wędzonego w plastrach... Nie wiem ale po którejś z tych rzeczy Wiki nie mogła zrobić kupki wczoraj cały dzień a w nocy strasznie się prężyła i płakała... Gorące pieluszki plus kąpiel trochę ją uspokoiły a rano już jelitka ruszyły... Za to nosek zatkany:(( Jakoś tak głęboko bo słychać a nic nie widać i niczym nie mogę rozmiękczyć... Zrobiłam inhalację majerankiem i jak narazie ok. Mam nadzieję że minie i że nie są to początki uczulenia na psa...
No w każdym razie ja padam... Malutka bawi się w łóżeczku i mam nadzieję że uśnie.
I po raz kolejny potwierdzam że zakup łóżeczka turystycznego był super pomysłem!! Stoi w dużym pokoju gdzie jest chłodniej i do tego przy akwarium więc szum filterka ją uspokaja, jak się rusza to kołysze, a i powietrze nawilżone więc może trochę dłużej pośpi:)

Created ja się nie znam ale wygląda nieciekawie więc ja bymposzła do lekarza!!

Wisienka jak dzisiaj? Herbatkę mam z hippa zwykłą rumiankową. Rozrabiam 50 ml na dobę ale zwykle nie wypija tyle... jakieś 20-30 ml pije...

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie,

Mlodam, nie bój żaby nic!!!!!!!!!!! Pomyśl w ten sposób, że bliżej do utulenia maleństwa to powinno zneutralizować strach ;-)
Powodzenia!!!

Created, no wybacz, ale szoruj z dzieckiem do lekarza, bo biedak się męczy!!!!!! Na pewno go to swędzi i boli...dziwię się, że od razu z nim nie poszłaś...

Ostatnia edycja:
Hej kochane. Nasza Emilka na razie bez kolek i bez żadnych leków, tylko probiotyk. Jest strasznie niespokojna jeszcze ale najwazniejsze, ze juz tak nie cierpi. Odstawiłąm biały cukier i zaczął znikac śluz z kupki i nie ma na razie kolek. Może to po nim. Słodziłam mało bo tylko łyżeczkę i to jedna dwie herbatki dziennie no ale jadłam biszkopty i suchary słodzone no i dżem:zawstydzona/y:Mam nadzieję, że to strzał w 10tke, będę na razie bezcukrowa a potem spróbuje brązowy, Mam za to problemy ze spaniem bo w nocy spi ładnie od 23 a wczesniej po kapaniu marudzi przez 3 godziny i szczerze nie wygląda na śpiącą. Jakoś musze jej przestawić te popołudniowe maratony od 15 do 19tej, niech wtedy czuwa a śpi wieczorkiem. Rano znów wstaje do zabawy około 10tej i ma czuwanie do 11 a potem śpi i budzi się co 10-15 mnut z takim marudzeniem. jedynie jak odkurzam to dłuzej... Znalazłam na necie dźwięk odkurzacza i przy nim spi spokojnie:szok:
Musimy tez zmienić pediatrę, ta z przychodni to pomyłka losu. Przepisuje leki drogie mimo tanich odpowiedników bo ma jakiś układ z apteka z przychodni i firmą farmauceutyczną a jak poszlismy do niej ze śluzowa kupką to poiwedziała, ze jak się niepokoimy to da nam skierowanie do szpitala:wściekła/y::szok:Bez komentarza
monia u nas jak wyżej. Wspólczuję ci kłopotów z brzuszkiem i noskiem, może spróbuj ten nosek potraktowac swoim mlekiem:tak:
mlodam nie bój się bezie dobrze
create mi to tez wygląda na skazę

Ewelinka - Bylam i lekarka powiedziala, ze dzieci karmione piersia tak czasem maja :// jutro ide do baby clinic i zobaczymy co tam powie ;/

a oto Oskar z dzisiaj, ropka zeszla zostalo tylko zaczerwienienie i lekka wysypka, skora sucha az szorstka, ale juz w sobote bede miala oillatom.
2wqbask.jpg

Mlodam - Wszystko bedzie w porzadku :*

Lece, baj:)

Ostatnia edycja:
Mlodam, pisz szybko, jak po wizycie??? :p

Created, dla mnie tłumaczenie, że "czasem tak dzieci mają" to nic innego jak bzdurne gadanie, lepiej skonsultuj to z innym lekarzem! Oby Oskarkowi szybko przeszło...

Wisieńka, oby maleńka więcej kłopotów brzuszkowych nie miała! I może faktycznie zmieńcie pediatrę...

Dziewczyny, w środę Miłek kończy 2 miesiące :szok::szok::szok::szok:

Ostatnia edycja:
My wykąpalismy dzis szybciej Emisię bo już była spiaca i zasnęła sama w łózeczku, moze ta 20ta to było za późno dla niej. Na razie spi slicznie
Ewelinka alez czas pedzi
mlodam odezwij się
create znacznie ladniej to wygląda
A to moja malusia

Sliczna Kruszynka :)
Moj Maly jak go tylko wkladam do lozeczka to budzi sie po sekundzie jak poparzony xD
od 3 mc zaczynamy nauke samodzielnego spania :))

reklama
wisieńka, piękna księżniczka

monia to może być zwykła sapka. Kilkutygodniowe dzieci zaczynają mieć tzw. katarek. U tak małych dzieci nie ma mowy o alergii na psa. Kup wodę morską Marimer, Disnemar lub inną. Może być też zwykła sól fizjologiczna. Zakraplaj, a już po kąpieli to obowiązkowo i odciągaj aspiratorkiem. To zazwyczaj trwa troszkę, ale sapka to typowa przypadłość maluszków.

mlodam kciuki trzymam za ciebie !!!!!!!

pozdrawiam was babeczki

Do góry