reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

hejka!

monia, maran, creat dziękuję za odpowiedz i info odnośnie pamprów, cenne wieści :-) ja wiem, że pampry i chusteczki to muszę do szpitala, a że cesarka to wezmę z 2 opakowania.

monia zdecydowalismy się na tako wariorr :-) któregoś dnia podeślę linka, kolor ja chcę dziewczynkowy, ale nie perfidnie różowy ;-)

spadam się powalić, bo mała mi szaleć zaczęła i wali gdzie popadnie, a upodobała sobie przed chwilką mój pęcherz... ałaaaa

reklama
Hej kochane. Emilka spi... Marudziła dziś cały dzien. W nocy wczoraj tez nie spałą za dobrze ale wieczorem zasnęła po kąpaniu i po dwoch małych pobudkach w końcu spi. Mam nadzieję, ze w końcu prześpi spokojnie noc.
Dziewczyny karmiące piersią czy w kupkach czasem widać u waszych maluchów pasemka sluzu????
maran ho ho duża juz twoja malutka, rosnie jak na drożdżach
majka współczuję kolek ale dobrze, ze to nie zabki, mam nadzieję, ze pomoże lekarstwo
create sliczne ciuszki a jesli chodzi o siuski to zapytaj koniecznie lekarza. ja tez juz mam uboga dietę, ze niedługo tylko kroplówki. czasem mam ochotę kupić mleko i dac małej ale Pol mnie wspiera jakoś wytrzymuję.
monia pokaz jakie łózeczko zamówiłaś bo my tez chcemy kupić na wyjazdy i potem zamiast kołyski.
mlodam ja już pisałam u nas hugisy się nie sprawdziły, ocierały małej udka i brzuszek taki szeroki rzep mają na razie kupujemy pampersy ale podobno fajne sa też rosmanowskie ja chce kupić spróbować:tak:
marry jak się czujesz kochana. Na spanie to u mnie jedynie poducha fasolka dawała radę. Tragedia te zamachy az płakac się chce:-(

wisienka ja tak mialam z Alą, ze nic nie jadlam a ona i tak kolki miała wiec zaczełam jeśc normalnie i jej sie skończyły kolki ok. 3 miesiąca... wiec nie wiem czy jest sens wszysko eliminować, nabiał to ok. bo ta nieszczesna laktoza, ale reszte trzeba jeść... tak to już jest, że układ pokarmowy musi dojrzeć i Twoja dieta jak sama widzisz niewiele daje... odnosnie sluzu z kupkach to u nas też był... ba, nawet teraz kiedy Maja ma już blisko 6 miesięcy też sie czasem pojawia...
created fajne ciuszki :) no a alergia... może jak nie nabiał to jadłas jakies owoce... mam tu na mysli cytrusy, kiwi, cytryna do herbaty? truskawki? lub coś z orzechami lub kakao? Bo to też bardzo uczula...

młodam jeszcze troszke i skonczą sie kopniaczki :)

Ja tylko na chwilkę bo korzystam z tego że mała po marudzeniu usneła i musze się wybrac na 12 do kościoła, no właściwie to nas... jest masza rocznicowa mojej siostry a potem obiad... Jak narazie schną mi paznokcie więc doczytałam:)
Mała marudna od rana ale nie wygląda żeby coś ją bolało tylko usnąc nie może i się wkurza (nie płacze tylko sobie grucha a potem krzyczy:) w sumie śmieszna to ale męczące. Więc teraz szybki makijaż i pakowanie żeby ją jeszcze przed kościołem nakarmić.

Wisienka u nas kupki też były ze śluzem ale tak sobie teraz myślę że odkąd jej daję herbatkę koperkową to już nie ma śluzu... nie wiem czy to dlatego że chałek już nie jem (drożdże) czy po herbatce...
łóżeczko mamy zielone.
LOZECZKO TURYSTYCZNE KOJEC+GRATIS! NIEMIECKI MODEL (1712840790) - Aukcje internetowe Allegro

Przepraszam ale więcej nie dam rady odpisać:( może wieczorkiem

Miłej niedzieli

Witajcie. U nas przespana noc, nawet jak mała marudziła po karmieniu to po kilku minutach usypiala , bez kolek:-)Tak się cieszę, ze miała spokój. Dalej się jeszcze pręzy ale nie płacze przy tym:tak:Mam nadzieję, ze tak zostanie
monia świetne łożeczko, własnie takie zamierzam zakupić. Może masz rację z tą herbatką, spróbuję jej dawać, chociaznie chce jej pić. A ile twoja mała jej wypija i którą kupiłaś? My do kościoła na 17 jak mała pozwoli. Teraz czekamy na gości.
Miłej niedzieli

Witajcie

W piątek byłam z małym u naszej pediatry i powiedziała, że za dużo przybrał bo waży 5900 a urodził sie 4150. Kazała uciąć mu jedzonko. Tylko jak to zrobić? Karmię na żądanie jak sami zalecają i jak próbowałam dawać mu rzadziej pierś to nie chciał spać bo co zasnął to był głodny i się budził po pół/godzinie zależy.
Co do pieluch też uważam, że huggisy newborn są super chłonne i wystarczy paczka, 2-jek też wystarczy paczka (zależy jak duże urodzi się dziecko). My teraz używamy 3-jek z huggisa i dady biedronkowej i póki co jesteśmy zadowoleni (nie przeciekają i wytrzyma całą noc :)).
Maruś ma wysypkę na buzi i to najprawdopodobniej skaza białkowa - więc z nabiału mogę twaróg i jogurt naturalny :/

Wisieńka - dobrze,że mała lepsza i się nie męczy :) U nas też był śluz w kupkach ale teraz zniknął i kupki mają jednolitą konsystencję

Pozdrawiam cieplutko

Ja tylko na chwile, rzuccie okiem, bo sama nie wiem co to.. jest takie zolte, jakby zaropiale, na czubku glowy no i czole przede wszystkim, a na policzkach sa takie czerwone plamy, suche i strasznie szorstkie.
Zauwazylam, ze tez ma takie pojedyncze plamy w okolicach lokci, na nogach i brzuchu, gdzies 1cm..
Mysle, ze to przez nabial, ale watpie, zeby jeden jogurt dziennie mogl cos takiego zrobic.. nie jadlam nic, co moglo by uczulic..
A i zaczelo sie wszystko od malych, suchych czerwonych plamek, na dzien dzisiejszy nic nie pomaga, ani oliwka ani kremy
2cz1nqb.jpg

Ostatnia edycja:
Monia łóżeczko ekstra! bardzo mi się podoba!
Wisienka tylko się cieszyć, że Emilka pospała :-) krople widoć dają radę.
Maran ano, niestety się skończą, albo i stety ;-) zależy jak na to patrzeć ;-)
Creat ja się nie znam więc nie pomogę co to może być, ale ja bym poszła do lekarza. I jak tak patrzę na nie, to wydaje mi się że natłuszczanie to nie zwalczy tego, ale mogę się mylić.

Ostatnia edycja:
created - mój Maruś też ma takie krostki, a to żółte jakby ropa miał troszkę w brwi pediatra powiedziała, że to skaza białkowa. Smaruję mu to kremem Oilan dla dzieci ze skórą atopową i przez pół mu zeszło - no i wyeliminowałam nabiał. Biedny jest, strasznie go wysypało ...

reklama
created na 90% to skaza białkowa... :( ale strasznie go wysypało i pewno go swędzi... musisz wyeliminować nabiał... no i sa specjalne mleka na taka przypadłość, ale TY chyba karmisz piersią wiec to TY musisz wprowadzic diete... idż po porade do lekarza bo Bidulek na pewno bardzo sie męczy...

Do góry