reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

Hej kochane!

Ja wlatuję na chwilkę Was pozdrowić. Właśnie skręcam mebelki malutkiej. :-D Żadna to filozofia i nie chce mi się czekać na Matsa aż wróci z pracy. ;-) Komoda/przewijak już gotowa, ale plecy to mi chyba odpadną... :eek: Oto ona:

images

Łóżeczko z tej samej serii:

images

Jest jeszcze duża, pojemna półka, a ją to chyba zostawię Matsowi to skręcenia:

grevback-bokhylle__72887_PE189138_S4.jpg

Ale jak już wszystko będzie na miejscu... :happy::happy::happy: Nie mogę się doczekać! A w przyszłym tyg. znów poszaleję na wyprzedażach - umówiłam się z koleżanką na zakupy dla maluszka! :-D:-D:-D

Wisieńka - ogromnie kciuki za to, by Emilce przeszło jak najszybciej!

Maran - co u Ciebie? Mam nadzieję, ze miło spędzacie czas z bratem!

Ewelinka - jak tam synek? ;-)

Buziaki dla wszystkich! Zmykam skręcać dalej. :-) Może uda mi się jeszcze łóżeczko skręcić, ale to tyle będzie na dziś, bo już po tej komodzie jestem padnięta!

reklama
Witam!
Mary - taka komoda mi się marzyła, niestety miejsca na ten komplecik NIET :-( może jak będzie następna dzidzia ;-) hihihi
Nika jak tam u Ciebie??

idę poczytać co pisałyście

wstałam o 8, zjadłam śniadanko+antybiotyk i poszłam dalej spać, huraaa dziś w nocy to wstawałam tylko 2 razy, i mój ból odszedł sobie odrobinkę i dał spać, ależ to człowiekowi czasem niewiele do szczęścia potrzeba.

Mamuśki a powiedzcie mi ile na początku na 1 dzień schodziło wam pieluch? nie wiem ile muszę mieć na sam poczatek by mi starczyło w szpitalu i tuż po powrocie do domku.

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane. Kropelki doszły. Dałam jej dziś 3 razy na razie spokój, zobaczymy czy alarm się włączy niedługo bo czase ona zasypia i budzi się po jakimś czasie z kolką. Nie zauwazyłam więcej pierdków ale ważne, ze jest duzo spokojniejsza. Po wczorajszej nocy zmęczona tez była i cały dzień przespała:-)Ja razem z nią 3 godziny i teraz czuję się znacznie lepiej.Mam nadzieję, ze sab pomoże. Chociaz powiem wam szczerze ,ze obawiałam się go podawać bez zalecenia lekarza:baffled:Ale pewnie oni nie moga tego zalecić a skoro wy próbowałyście to ja też. Wazne zeby jej ulzyło. Dzięki za wsparcie.
Marry śliczne mebelki:-)
Mlodam czyli cisza u ciebie. Kupiliście wózek???

Wisienka super, ze już doszły! oby już było tylko lepiej. ano spokój, cisza, czasem brzuch twardnieje, ale nic więcej. wczoraj nie pamiętam czy pisałam, poszłam do mojej na oddział, przepisała antybiotyk na te siuski i ktg zrobiła, dzidzia OK, skurczy nie widać, raz czy dwa miałam takie 50%.
a wózia jeszcze niet... zamówię myślę w przyszłym tyg. :sorry2:

Witam się!

Jeju, okropne rzeczy dzieją się teraz w Norwegii - wczoraj był atak bombowy na siedzibę rządu w Oslo, gdzie zginęło 7 osób, a potem masakra na zjeździe młodzieżówki partyjnej, gdzie zginęło minimum 80 młodych ludzi!!! :szok::szok::szok: Norwegia w szoku... :-:)-:)-:)-:)-(

Czy ktoś ma kontakt z Niką?
Nika, odezwij się, ze u Ciebie wszystko OK!!!

Miłego weekendu, dziewczyny! Ściskam każdą!

-o-

Odnalazłam nr do Niki i wysłałam sms, mam nadzieję, ze odpisze, ze wszystko u niej OK!!!

Ostatnia edycja:
Hej.

Mary śliczny komplecik mebelków:) Też mi się taki marzył ale to poczekamy az swoje mieszkanie będzie... Czytałam własnei co się tam u was dzieje - straszne!!!!
A ty jak się dziś czujesz? mam nadzieję że lepiej:)

Wisienka i jak nocka? pomogły Emisi kropelki? mam nadzieję że tak i że już pożegnacie kolki!!!

Mlodam super że sobie pospałaś:) I zawsze to jakaś ulga jak mniej boli:) Jeszcze pamiętam moje bóle... Ale już niedługo:)) A wózek jaki chcesz?
Ja kupiłam do szpitala paczkę huggies newborn i tam było chyba 23 szt, ale u nas dawali szpitalne (ja używałam swoich ale jak ja brali np na badania to przewijali od razu w ichsze) Mi zostało chyba z połowę po 2 dniach pobytu. Musisz zapytać czy dają w szpitalu, bo jak nie to lepiej miec więcej.
A w domu kupiłam dużą paczkę biedronkowych - 78 szt (ale u nas się nie sprawdziły) i starczyło chyba na 1,5 tyg. Teraz dalej mam huggisy newborn tyle że nr 2 i duża paczka 90 szt na 2 tyg mi starcza... Ale to zależy jak często zmieniasz, bo np Wiki już tak często kupek nie robi ale sika dużo i sporo idzie.

A nam przyszło łóżeczko turystyczne i jestem zachwycona!!! Raz że wreszcie mogę porządnie sypialnie wietrzyć jak mała w dużym pokoju, a dwa że w dużym pokoju mała może przy otwartych oknach spać bo łóżeczko w sypialni ma tuż przy oknie więc to odpada. I do tego jak materac jest na górnym poziomie to się lekko kołysze i ją to strasznie szybko usypia:))
My dziś na cały dzień do teściów a jutro do moich rodziców więc mało mnie będzie..
Miłego weekendu.

Monia - dziękuję, u mnie niestety gorzej! :szok: Wczoraj strasznie bolał mnie kark i szyja - nie mogłam w ogóle obracać! :sad: Widocznie krzywo spałam noc wcześniej... A dziś to samo, tylko gorzej! :szok::sad: Tej nocy nie spałam prawie wcale! Kombinowałam jak mogłam - z poduszką, na płasko, na boku, na plecach... :sad: Straszny ból i nie wiem, jak sobie pomóc, chyba wybiorę się do apteki z Matsem, jak wstanie, i zapytam o jakąś maść rozgrzewającą, która nie szkodzi ciężarnym... :eek: A żeby tego było mało, to od tego skręcania mebli tak mnie strasznie bolą plecy w odc. lędźwiowym, że tak mnie jeszcze chyba nie bolały!!! :sad::sad: Zdiagnozowano u mnie pewne problemy z miednicą, ale nie mogę znaleźć odpowiednika polskiego tego schorzenia - więc te bóle bioder i pleców niestety będą mnie męczyły do końca i troszkę po ciąży... :szok::eek: Liczę jeszcze, ze fizjoterapia pomoże... No, ale dziś jestem po prostu sparaliżowana... :sad: I jak widzisz, ciągle coś... :sad:
Ale zorientowałam się, ze od dziś u mnie 6. miesiąc ciąży i myśli o dzidzi bardzo mnie cieszą! Dla maluszka zniesie się wszystko! :tak::tak:
A co do tego, co się dzieje w Norwegii, to po prostu szok!... Nawet nie umiem tego opisać. Czegoś takiego nie było tu od czasów II wojny światowej, i nikt się tego nie spodziewał!... :szok::sad: Wszystkie telewizje nadają teraz relacje z tych wydarzeń...
Dziękuję i ja za pieluszkowe rady, bo i mnie się przydadzą! :-) A kiedy zaczęłaś kupować pieluszki? U mnie jeszcze dużo czasu, ale nie raz mnie nachodzi, zeby sobie już zacząć kolekcjonować. :-D No i super, ze to łóżeczko turystyczne tak się sprawdza! :-) Buziaki!

witam i ja :)
mary no straszne sa te zamachy... mnie to zwsze przeraża coś takiego... no i zdrówka Ci zycze... :)
młodam mnie tak sredni to schodziło przy Maluszku 8-10 pieluch na dobę i tak jak monia huggiesy mi podeszły... pampersy jakieś takie dziwne były bo jak Malutka posikała to taki brylasty był ten wkład :eek::sorry: a huggiesy jakby bardziej chłonne były, chociaz na samym poczatku jak sie tak czesto zmienia pieluchy to w sumie nie zdązy aż tak namoknąć, ale później jak wiecej sika to pampersy mi nie podeszły... aha no i nie kupuj zbyt duzo poeluch w rozmiarze 1 bo jak duze dziecko sie urodzi to bedą szybko za małe... u mnie przy obu dziewczynkach 1 użyłam tylko po 1 paczce a później 2 też szybko były małe na 3 gdzies do 3 miesiaca pociagnełam no i obecnie Maja ma 4 :szok: ale ona na maminym mleku rośnie jak na drożdżach, dzis ja ważyłam i ma 8600g i ok. 70cm wzrostu, wzrostu nie da sie zmierzyc teraz tak dokładnie bo Maja sie kręci i wygina, świata ciekawa jest i nawet na chwile nie usiedzi na miejscu... cały czas sie turla i chciała by już siedziec, ale sama jeszcze nie potrafi usiąśc wiec jej nie sadzam, czasem na chwilunie posadze, ale nie na dłużej bo nie chce kregosłupa jej przesilać za to turla sie po podlodze i prubuje pełzać... smieszna jest teraz bardzo... do tego gada po swojemu jak szalona a Ala sie smieje i ciagle mnie sie pyta co ona mówi hehehe...:-):-D

Ostatnia edycja:
Witajcie,
sorki, że tylko o sobie ...

Markowi na szczęście nie wychodzą ząbki :) Ma tylko takie ostre dziąsełka, natomiast ma kolki większe i dostaliśmy debridat (sprawdzony przez córeczki) i jest lepiej :)

Piekę drożdżowe ze serem :)
miłego weekendu

reklama
hej :)
Dawno mnie nie było, bo jakoś nie mialam weny, Maly robi sie co raz weselszy, w dzien prawie w ogole nie spi, tylko drzemki sobie robi i tylko i wylacznie na rekach, ale za to od 19 do 10 rano spi, z dwoma lub trzema pobudkami na jedzenie ;)
Oczywiscie w naszym lozku, jeszcze miesiac i zaczynam odzwyczajanie :)
Bylismy na zakupach, kupilismy Oskarowi pare nowych rzeczy, juz w rozmiarze 3-6mc, takze na jesien bedzie akurat :)
Oto jedne z nich ::)
3 Piece Jeans Outfit | Baby | ASDA direct
3 Piece Gilet Outfit | Boys Clothing | ASDA direct
Na teraz w sumie ma jeszcze sporo :)
Pampersy juz 2ki uzywamy, zmienilismy na huggisa i jestem zadowolona, o niebo lepsze od pampersa :)))
Co raz wiecej sie smieje, trzyma glowke i podnosi jak lezy na brzuszku :) Taki fajowy sie zrobil, ze jak najwiecej czasu chce z nim przebywac :)
2 sierpnia mamy wizyte u lekarza, taka ktora powinna byc jak dziecko ma 8tyg, no ale coz ;)
Maly dostal jakies alergii, sama nie wiem. Twarzyczke ma szorstka w takich czerwonych plamach i krostach :/ To chyba przez nabial, sama juz nie wiem, ale nie jem niczego.

Majqa - Dobrze, ze nie zabki, chociaz ja znam przypadek jak dziecko w 2mc mialo juz zabka ;)

Marta - No Twoja coreczka juz duza :) Nie moge sie doczekac kiedy moj bedzie mial 5 mc :) Szybko zleci :)
W ogole to cudne Te Twoje corcie :)

Mary-beth - Ze spaniem doskonale Cie rozumiem :D tez przechodzilam tortury, a pod koniec ciazy to w ogole nie spalam :D
Mebelki sliczne, Maly ma narazie pokoj z nami, jak bedziemy mu robic to tez planuje w podobnym kolorze, sliczny :)

Mlodam - Wspolczuje problemu ze wzrokiem :) Ale wszystko bedzie dobrze :)
Nam w szpitalu duzo nie szlo, teraz tez duza paczka huggisow czy pampersow to na dwa tyg starcza ;0

Wisienka - Biedna Malutka z kolkami musi sie meczyc, duzo zdrowka dla niej i sily dla Ciebie :) Niedlugo minie :)

Monia - Buziaki dla Malutkiej:)

Chyba wszystkich odpisalam :) Lece, buzka :)):*

A wlasnie..
Wydaje mis ie, ze Oskar robi malo siusiu, to chyba nie za dobrze, nie?
Zapytam lekarza jak bede ;)
Pozdrawiam :)

Do góry