reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

hejka!

wybaczcie, że dopiero, ale przyznam się że jak wyszłam od gina i jak doszłam do domu to chwile siedziałam nie robiąc nic, a potem tu sprzątnąć, tamto dopakować ... itd.......

a więc:
na wstępie powiedziała, że w czwartek mam o 16:00 się zgłosić do szpitala, rano nic nie jeść i w pt obchód, blablabla i cesarka, bo u nas w pt robią cc plaowe.
później kazała się przygotować do badania, usg iiiiiiiiiiii.... zdecydowała, ze jutro do szpitala, że dzidzia duuuuuuuuuuuuuża, rozwarcie na 1,5 cm i że nie ma na co czekać, wypisała skierowanie do szpitala, dała zaświadczenie do becikowego... i mam jutro o 8 być w szpitalu na izbie przyjęć... :szok::baffled::sorry2:

proszę mocno trzymać kciukasy, modlić się i co tylko jeszcze aby wszystko było z nami dobrze!...:sorry2:

Ewelinka a powiedz mi jak Twój mały po clexanie jaki się urodził? i jak wychodziło to na ostatnich usg? pewno odczytam to po powrocie ze szpitala bo lapka nie biorę.

pozdrawiam wszystkie!

Ostatnia edycja:
reklama
hejka!

wybaczcie, że dopiero, ale przyznam się że jak wyszłam od gina i jak doszłam do domu to chwile siedziałam nie robiąc nic, a potem tu sprzątnąć, tamto dopakować ... itd.......

a więc:
na wstępie powiedziała, że w czwartek mam o 16:00 się zgłosić do szpitala, rano nic nie jeść i w pt obchód, blablabla i cesarka, bo u nas w pt robią cc plaowe.
później kazała się przygotować do badania, usg iiiiiiiiiiii.... zdecydowała, ze jutro do szpitala, że dzidzia duuuuuuuuuuuuuża, rozwarcie na 1,5 cm i że nie ma na co czekać, wypisała skierowanie do szpitala, dała zaświadczenie do becikowego... i mam jutro o 8 być w szpitalu na izbie przyjęć... :szok::baffled::sorry2:

proszę mocno trzymać kciukasy, modlić się i co tylko jeszcze aby wszystko było z nami dobrze!...:sorry2:

Ewelinka a powiedz mi jak Twój mały po clexanie jaki się urodził? i jak wychodziło to na ostatnich usg? pewno odczytam to po powrocie ze szpitala bo lapka nie biorę.

pozdrawiam wszystkie!

Kochanie, clexane ie ma wpływu na to jaki maluch się urodzi. Miłek miał 4020 i 55cm. Jedynie czego się "dorobiłam" dzięki clecane to małopłytkowość. Zapewne jak miałaś robioną krew to były uwzględnione płytki i skoro nic o nich nie pisałaś to mniemam, że masz wyniki w normie.
Nic się nie bój! Już niedługo utulisz szkrabika, to jest cudowne przeżycie!!! Życzę powodzenia, żeby wszystko przebiegło pomyślnie! Żeby dzidziol był zdrowiutki, a Ty mocno nie cierpiała!:-) Buziaki dla Was*

Wisieńka, Malusia jest urocza!!!

A my dziś na szczepienie...prawie nic nie spałam przez to...:|

Ostatnia edycja:
Ja tylko na chwile, rzuccie okiem, bo sama nie wiem co to.. jest takie zolte, jakby zaropiale, na czubku glowy no i czole przede wszystkim, a na policzkach sa takie czerwone plamy, suche i strasznie szorstkie.
Zauwazylam, ze tez ma takie pojedyncze plamy w okolicach lokci, na nogach i brzuchu, gdzies 1cm..
Mysle, ze to przez nabial, ale watpie, zeby jeden jogurt dziennie mogl cos takiego zrobic.. nie jadlam nic, co moglo by uczulic..
A i zaczelo sie wszystko od malych, suchych czerwonych plamek, na dzien dzisiejszy nic nie pomaga, ani oliwka ani kremy
2cz1nqb.jpg

Witam Mamusie 2011:-)
To jest ciemieniucha rozlana, moja córcia miała tak na całej buzce i okazało się, że to już objawy skazy białkowej. Normalna ciemieniucha powinna występować tylko na główce. Należy to nawilżać, nam lekarz przepisał maść cholesterolową któa bardzo szybko pomogła. Jeśłi nie pytałaś jeszcze to zapytaj pediatrę czy nie należy wprowadzić diety eliminacyjnej ( jeśli piersią karmisz) lub mleka nutramigern bądz bebilon pepti HA. Powodzenia i zdóweczka życzę dla maluszka.

Pozdrawiam wszystkie mamuśki:-)

Hej wszystkim!

Mlodam - &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za poród!

Wybaczcie, ze więcej nie napiszę, ale przez ostatnie dni po prostu szok nas tu ogarnia po tym, co się stało w Oslo! :-:)-:)-( Jakoś nie mam weny.

Buziaki!

hej :)
Bylismy u lekarza i wiesci nieciekawe..
po pierwsze: babka stwierdzila, ze to podrazniona sucha skora tak wyglada i dala kosmetyki do kapieli i smarowania.. mam nadzieje, ze pomoze. Tyle ze nie chce mi sie w to wierzyc, bo co moglo mu czolo podraznic?;/
po drugie: Oskar wazy tylko 4,52kg, w ciagu 18dni przybral 300g, czyli stanowczo za malo.. jak do przyszlego tyg bedzie tak samo to wprowadzamy mleko :( ehh.. niezadowala mnie ta wiadomosc..

Dola zalapalam, ide, paa

wisienka śliczna Królewna :)
młodam &&&& bedzie dobrze kochana :):)
created oni tu na wyspach sie nie znają i tak gadają byle co... ja bym poszła do polskiego lekarza, nawet zwykły rodzinny powie ci, że to uczulenie na bank, a oni tu wmówią Ci, ze to potówki, albo podraznienie, albo jeszcze jakąś inną bzdure Ci wmówią... wiem co mówie bo mam tu z nimi do czynienie juz od jakiegos czasu i z Ala tez tu chodziłam a od 2 lat to już tylko do polskiego lekarza chodzę bo nie chce mi sie tych bzdur słuchac, nawet jak wejde w internet to dowiem sie więcej niż od "tych lekarzy GP w tym kraju"...

Witajcie:)

Wczoraj mieliśmy szczepienie. Maruś płakał bardzo - żal mi go było strasznie. Waży 6100g :szok:
Niestety coś mu się stało - od kilku dni kiepsko sypia w dzień. Raz śpi 2 godzinki a potem po 15-30 min ... Nie wiem czym to jest spowodowane a nasza lekarka nie umie nam pomóc. Nie wiem co robić...

Młodam - &&&&&&&&, chociaż Ty już pewnie po ...
Wisieńka - oby Emilce przeszło na dobre
Created - a dajesz Oskarowi herbatkę? Jak tak to ile ml dziennie? Maran ma rację idź do polskiego lekarza bo to skaza jest. Z nabiału możesz tylko jogurt naturalny i twaróg (tak moja lekarka powiedziała)

reklama
Witam,

Created, zmień lekarza...

Majqa, czasem dzieci tak mają, jednego dnia śpią 30minut, a drugiego 5h...dziecko też ma swoje humory. A spowodowane jest to tym, że robi się bardziej ciekawy wszystkiego, potrzebuje więcej zainteresowania, uwagi...po prostu robi się coraz starszy :-) Miłosz też miał wczoraj szczepienie, ale nie płakał wcale, interesowały go nowe zabawki w gabinecie u pani doktor :-D i też waży 6kg i ma 66cm :szok:
A wiesz....spróbuj mu włączać, jakąś spokojną muzyczkę...np.poważną...dzieci uwielbiają tego typu muzykę i bardzo się przy niej wyciszają. Ja słuchałam całą ciążę muzyki klasycznej, teraz Miłek rozkoszuje się nią...:-) powodzenia*

Do góry