reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

hejka!

wizyta wczorajsza ok, niunia ma 3700 :szok: wg obwodu brzuszka i główki wychodzi że to 40t 3 d gin powiedziała żebym z tydzień wytrzymała. Szyjki już nie mierzyła, ale rozwarcie mam na 1 cm. w razie w mam iść normalnie do szpitala z zaswiadczeniem od okulisty by zrobili tą cesarkę, a jak się będę trzymać do 25 lipca to wyznaczy mi konkret dzień na pójście do szpitala.

reklama
SORBUS - masz całkowita racje, pojedzie w foteliku:tak:
Sluchajcie, nie wiem czy płakac czy sie cieszyc??? Była połozna i stwierdziła ze Rozi sie nie najada, kazała mi jej dac mleko i tak zrobiłam zjadła i mam inne dziecko jest tak spokojna ze szok, spi w wózku i nie placzee....

Hej!!!!
SORBUS - my chyba mała w gondoli (przypietej pasami - czytałam ze mozna) bedziemy wiesc, bo ona w foteliku to chyba nie wysiedzi, zreszta niewygodnie taka dluga droge....
MARYLKA - Bartus juz taki duzy...slodziak!!!!:tak:
A to moja Rozalka z dzisiaj...jedno wrzuciłam na suwaczek....
Zobacz załącznik 371580
Aaaa i zamówiłam sobie taka chuste, jak myslicie??? Mam nadzieje ze jutro przyjdzie:tak:
Chusta Elastyczna TULI - Manu | Tuli
rozalka też cudowna kobietka ;-) a co niech Bartem ma w czym wybierac ;-) hahahaha

Witajcie

Wisieńka
- Twój syn to już prawdziwy mężczyzna :) Można go z Polem pomylić. A Emilcia piękna :)
Sorbuś - no u nas to kawał drogi, trzeba zrobić kilka przystanków na karmienie i przewijanie ... sama nie wiem - na pewno było by to z korzyścią dla wszystkich
monia - u nas odpukać nocki pięknie śpi oby się nie odmieniło ...
palemko - przykro mi też teraz dopatrzyłam ...
[*]

Mareczek jest cały obsypany na buzi - część to trądzik niemowlęcy a reszta to potówki. Zakładacie swoim dzieciaczkom czapki na spacery? U nas prawie codziennie wieje dość mocno i boję się nie zakładać ale dzięki temu wychodzą mu potówki :/
ja zakładam małemu taką mega cieńką czapeczke i jak jest gorąco to jeździ w samych body na krótki rękaw a jak upały to na ramiączka i jest gites malo ma potówek i zauwazyłam że po spacerze tez ma pod czapką ale szybko znikają jak tylko mu sie głowa wychłodzi że tak powiem ;-)

majqa u mnie nie ma lata takiego jak w Polsce, raczej pogoda taka wiosenne tzn. ciepla wiosna bez upałów i ja nie ubieram Mai czapki tylko ma kaputek taki od bluzy i jest ok.
dobdcl.jpg
alesz Majeczka rośnie ;-) mała dresiara ;-)

hejka!

wizyta wczorajsza ok, niunia ma 3700 :szok: wg obwodu brzuszka i główki wychodzi że to 40t 3 d gin powiedziała żebym z tydzień wytrzymała. Szyjki już nie mierzyła, ale rozwarcie mam na 1 cm. w razie w mam iść normalnie do szpitala z zaswiadczeniem od okulisty by zrobili tą cesarkę, a jak się będę trzymać do 25 lipca to wyznaczy mi konkret dzień na pójście do szpitala.
super gratulacje no i teraz to już zaciskam & za szybki poród kurcze ale Ci zleciało

SORBUS - masz całkowita racje, pojedzie w foteliku:tak:
Sluchajcie, nie wiem czy płakac czy sie cieszyc??? Była połozna i stwierdziła ze Rozi sie nie najada, kazała mi jej dac mleko i tak zrobiłam zjadła i mam inne dziecko jest tak spokojna ze szok, spi w wózku i nie placzee....
ciesz sie kochana, to nie tragedia że musisz dokarmiać a masz przynajmniej dziecko najedzone i wiesz co było przyczyną płaczu i jak sobie z tym radzić - taka wiedz bezcenna ;-) możesz przeciez troche cyca troche butle i będzie dobrze ;-)

ale mi dziś babcia pojechała po bandzie ja sie jej chwale i mowie babcia schudłam 12 kg od porodu na co babcia tak a wogule po tobie nie widać tylko brzuch Ci troche spadł ;-( ona zwsze mnie postawi na ziemie ;-( czasem jest brutalna ale co tam ;-)

palemka tulam mocno

dzięki dziewczyny za komplementy dotyczące mojego księcia z bajki ;-)

Dziewczyny, Boze to nie zadna kolka byla tylko dziecko glodziłam:zawstydzona/y::-:)szok: Masakra.....:zawstydzona/y:
MARYLKA - jejku ja to moja mała ubieram cały czas na długi rekaw, bo sie boje ze jej za zimno....:zawstydzona/y:narazie ma kilka potóweczek na buzi i to wszystko....

Ostatnia edycja:
monisia najważniejsze, że już wiesz co było nie tak, to teraz możesz już działać w dobrym kierunku i dziecko szczęśliwsze będzie :)
marylka hihihi Twoja babcia jest the best :) zawsze umie cos tak powiedzieć, że szczeka opada ale nie zapomne tego tekstu ze szlafrokiem ;-)
młodam no to duża babeczka Ci sie szykuje :)

a mnie dzis głowa boli... Ala dała mi w kość...

maryla - ja też Mareczka w body z krótkim rękawkiem ubieram na spacery a w nocy śpi w body z długim rękawkiem :) A Bartuś słodziutki
monisia - dokładnie, to nie tragedia - ciesz się, że dziecku lepiej :)
młodam - no to zaciskam już kciuki za pomyślne rozwiązanie

a mnie chyba biegunka dopadła ...

Hej dziewczyny. Mogę powiedzieć tylko dosadnie QRWA.:wściekła/y:Przy ściąganiu szwów blizna się rozeszła, wyleciało masa róznych płynów, krew, jakaś taka woda, ropa-jednym słowem paskudztwa same. Ból przeszedł w tym miejscu ale wygląda to paskudnie. Cały czas się sączy, mało powiedziane lecje z tego miejsca tak, ze na kompresy musze zakładać podpaskę bo inaczej przecieka. Dostałam jakieś mazidła do smarowania i czekamy na posiew bo jeszcze nie ma a nie goraczkuję. Cóz brzuch mam już nie do pokazania mimo, że nie mam rozstępów:wściekła/y:Mam nadzieję, ze to się w końcu wygoi i nie dojdzie do czyszczenia bo już po prostu mnie szlak trafia:szok:

Emilka cudowna i grzeczna. Juz ma stałe pory snu i czuwania, po kąpieli ślicznie zasypia w łózeczku, nie marudzi . Jest taka słodka, ze nie mogę się na nią napatrzeć.
Natomiast Maciek przysyła z chorwacji zdawkowe smsy...Typu Wszystko OK:-D

Monisia ciesze się, że Rózia juz nie głoduje. Nie obwiniaj się skąd miałas wiedzieć. Najważniejsza błoga cisza:-)

Jesli chodzi o podróż to ja tylko fotelik preferuje:tak:
Marylka mój tesc jak przyjechali zobaczyć maleńką na wstępie zapytał mnie czy ja mam jeszcze jedno w brzuchu a potem padł na fotel i nawet do łózeczka nie podszedł, dopiero po czasie. Twoja babcia to przynajmniej z charakterku mówi a nie z chamstwa;-)

Ja Emilkę ubieram w sukieneczki z krótkim rękawem, bodziaki na krótko, rampersiki i opaskę na uszka

Cześć:)

Wisienka kurcze współczuję bólu i komplikacji:(( Oby wszystko się szybko pogoiło... Dobrze że z Emilką ok i że jest taka grzeczniutka:) Oby tak jej zostało:)

Marylka Twoja babcia jest super:))

Mlodam to kawał babeczki będziesz miała:) ALe jak nie rodzisz sn to wsio jedno:)

Monisia a po czym ona to stwierdziła? Tzn ta położna? W sumie lepiej to niż kolki... teraz przynajmniej wiesz co jest i możesz jej pomóc:))

Majka zdrówka:)

A ja się tak właśnie zastanawiam w co moją ubierać na spacery... Chodzimy po 18 bo tak mój mąż wraca (i od razu z psiakiem - co 5 min sprawdza czy Wiki jest w wózku:) i np wczoraj było chłodnawo ale nie zimno i jej założyłam body krótkie, śpiochy i kaftanik, na to kocyk i zakryłam wózek bo wiało. Trochę szliśmy a trochę postaliśmy na łąkach co by psiakowi kija porzucać. I w domu Wiki miała zimne rączki nóżki i kark taki lekko ciepły... Boję się że za zimno jej było... Sama nie wiem...

Moja Wikusia

Ostatnia edycja:
czesc monisia, maran - skąd miałyście wiedzieć ... widocznie taki mój los ...
wisienko - zdrówkazyczę :)

mlodam - szczesliwego rozwiązania życzę ...

Dziś byłby 12 tydzień, ***** nie umwim przestac liczyć ... :(

reklama
Dziś byłby 12 tydzień, ***** nie umiem przestac liczyć ... :(

:-:)-:)-:)-:)-:)-( tule mocno

Monisia ciesze się ze zdecydowałas się na fotelik a mlesiem sie nie przejmuj najważniejsze ze dzidzia zdrowa i sie wreszcie najada - wiec powinnaś się cieszyć zdecydowanie - nie ma czym sie martwić :no:

Monia - Pati wczoraj była w krótkim body a potem bluze jej załozyłam - ja kocykiem to jej juz w ogóle nie przykrywam takze nie sa dze zeby zmarzła - poza tym pamiętaj bardziej szkodliwe jest jak dziecko sie przegrzeje niz jak troszkę by zmarzło - i jedna warstwa wiecej niz na siebie wkładasz - i to tez do roku tylko ;-):-D ale sie nawymadrzałam ale bardzo pilnuje zeby nie przegrzewac dzieci - a starsza w ogóle nie choruje i uważam ze to jeden z głównych powodów ;-)

marylka zaglądaj częściej

Mlodam - ale ci rośnie dziewczyna jak malina :tak::tak::tak:

Do góry