reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

reklama
Monisia trzymaj sie kochana

Created mi z usg to 21 maja wyszedł ale z miesiaczki 31 i tego sie trzymam a 1 czerwca to dobra data na poród ;-) i wtedy będzie jak mamusia - bo ja tez z czerwca jestem ;-) a jak sie urodzi w maju to będzie jak tatuś ;-) także jakby nie było to bedzie dobrze
ja dziś wyglądam na wymęczoną i fakt do 12 nic mi sie nie chciało ale zaraz zmykam na miasto - nie mam fazy na sprzątanie już a na wydawanie kasy chyba - a że jej brak to kide na pocieszenie kupić sobie jakiś ładny lakier do pzanokci i prezent dla mamy jeszcze musze zakupić ;-)

Hej!

Dla wszystkich Mam przyszłych i obecnych:​

images

Monisia - serdeczne wyrazy współczucia! Tulę!

Created, Marylka - jak tam u Was?

Wisieńka - jak Twoje samopoczucie, kochana? :-)

Młodam - a co u Ciebie? Jak samopoczucie? Dużo zdróweczka życzę!

Majqa - 100 lat dla córeczki!

Babeczki, kiedy zaczęłyście czuć ruchy maluszka?

Ostatnia edycja:
Ja do mojej zadzwoniłam, prezent dostanie w sobotę jak przyjedzie :)
No u nas przyjmują termin z usg, więc ja już jestem terminowa, a jutro się przeterminuje.
Też biorę się za sprzątanie, kuchnia i łazienka, trochę roboty mam, ale D. nie ma, to mi szybko zleci czas i akurat wróci jak skończę :)

Postaram się zajrzeć po południu, chyba, że zacznę rodzić do tego czasu :D:D
Milego dnia ;)

PS> Mary-Beth - Jak u Ciebie leci, już 14 tydz wow :D
Ja zaczęłam czuć już w 16tyg tak leciutko, ale nie byłam tego pewna.. a tak pewnie to już w 18 :)
Ale różnie to jest..

Created - dzięki! :happy2: Czyli Ty na dziś termin masz. :happy2: Chyba już się niedługo zacznie, skoro Ci ten czop tak odchodzi. :tak: Lekkiego i szybkiego porodu!

monisia (*) dla babci
create chociaz jakieś oznaki a jaki on dalej leci, brązowy??
Ja się pohaftałam i przez to pisałam posta chyba z 40 minut. Nie wiem czemu ale po prostu ze mnie chlusnęło. A już było tak pięknie
Marry witaj co tam u ciebie, jakieś dolegliwości ja jak wyżej

Wisieńka - raczej nie, chyba co najgorsze juz przeszło. :happy: Jedynie kłucie i ciągnięcie w brzuchu, i lekki ból w dole pleców, ale chyba mi się teraz wszystko tam rozciąga i to dlatego. Ruchów jeszcze nie czuję, ale czekam na nie niecierpliwie! :tak: A 22 czerwca mamy nadzieje poznać płeć na USG połówkowym! :-):-) A u Ciebie już 34. tc w toku! Ależ ten czas leci! :-)

Hej:))

WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ Z OKAZJI DNIA MATKI:) Wszystkim rozpakowanym zadowolenie z dzieciaków, zdrówka i spełnienia wszystkich marzeń:)
A tym nierozpakowanym - szybkiego i bezbolesnego porodu:))

Monisia bardzomi przykro z powodu śmierci babci... Trzymaj się kochana i mysl teraz przede wszystkim o małej. I mam nadzieję że niedługo się rrozpakujesz:))

Dalej już tylko o mnie bo przed chwilą się przywlokłąm z miasta i padam, do tego mało spałam w nocy więc tylko napiszę, włączę radio na kompie (uprzedzam bo będe jako becna na bb) i ide spać...
Po usg mała waży 2600 i zdrowiutka:) Łożysko już III stopnia i pan doktorek łądnie powiedział ze w okresie okołoporodowym jesteśmy:)) Ale nic się nie dzieje jak narazie... A i kazał mi rodzic przed 23 czerwca bo potem on ma urlop:))

Mary-beth - Dziekuje, oby :))
Wisienka - Wspolczuje wymiotów..
Brązowy, taki dziwny.. z resztą zobacz, znalazłam coś podobnego w necie.. akurat to jest kota haha :D
Ale moje jest podobne..
Zobacz załącznik 357659
nie za ciekawe, przepraszam jak którąś obrzydziłam..
Monia - Odpoczywaj, poród zbliża się wielkimi krokami :))

reklama
hehehe createdbylove no tok to mniej wiecej wygląda, czasem tez jest takie jakby bardziej galaretkowate, ale to na pewno to :) czopisko jak nic ;) no tu na wyspach to oni za termin porodu obierają ten który wychodzi z pierwszego USG. U mnie przez późne owulacje termin z miesiaczki był o 5-7dni szybciej niż ten z USG ale i tak za każdym razem rodziłam po obu terminach :) terminy sa tylko orientacyjne bo urodzic w terminie to niby na 2 tygodnie przed datą wynikającą z miesiączki i na 2 tygodnie po niej ;) więc... trzeba duzo cierpliwości i czekac... czekać... czekać... a ja wiem jak to czekanie sie dłuży i jak męczy...
mary-beth ja z Ala pierwsze ruchy poczułam ok. 19-20tyg. a z Mają było szybciej bo wiedziałam już czego oczekiwać a i Maja była bardziej ruchliwa wiec z nia ok. 17-18tygodnia :)
Monisia tule Cie mocno...

Do góry