reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

Witam kochane!!!!
EWCIA - Victoria przesliczna, a zdjecia przesłodkie
yes2.gif

Łózio wczoraj złozone stoi na miejscu, a mój mezus mówi ze Rozalka moze juz wychodzic bo ma gdzie spac
wink2.gif

Powiedzcie mi czego uzywałyscie do pielegnacji kikuta pepowiny??? Bo ja z Zuzia uzywałam tych nasaczonych wacików i były do kitu - mysle ze lepsze patyczki i spirytus, a Wy co polecacie????
A no i zastanawiam sie czy kupowac posciel, bo dzidzius i tak nie spi na podusi, a pod kołderka teraz za cieopło???? Mysle zeby tylko ochraniacz i ewentualnie taki mały zestawic do wózeczka i ewentualnie tym przykrywac w razie wu???? Co myslicie????A tak na codzien pieluszka tetrowa pod buzie i kocyk????

reklama
Monisia ja mam jedną pościel na razie i kołdre tez już mam ale na pewno nie będe tego teraz uzywac i będe małego przykrywać kocykiem - nawet położna mi mówiła że kocyk w zupełnosci teraz wystarczy , ewentualnie mam jeszcze śpiworek do spania - teściówka wysłała to w nim moge małego kłaść spać ale myśle ze głównie kocyka będe uzywac , a ochraniacz na razie i tak Ci nie będzie potrzebny - zawsze możesz powiedziec zeby ktoś Ci kupił w prezencie jak będzie małą odwiedzac ;-) , a co do kikuta to ja będe miała patyczki z ogranicznikiem i spirytus ponoc tak najłatwiej i już tak ćwiczyłam na lalce w SR i położne tez tak polecają u nas w szpitalu

hej :)
Ja mam pościel do łóżeczka, bo kupiłam w zestawie.. a poza tym tutaj z pogodą jest tak,że temp czasem z dnia na dzien bardzo może spać i może mi się przydać..
a tak ogólnie to jeszcze dwa kocyki i malutką podusię myślę, że to starczy :)

Co do kikutka, to nie wiem czym, nie miałam jeszcze Malucha.. ale z tego co wiem, tu tutaj niczym się nie przemywa, nie można moczyć, odpada i nic się nie paprze.. :)

Idę zmienić pościel, może mi się uda.. prania znowu nie zrobie, bo brzydka pogoda i co chwile pada.. aj uroki Anglii :/

Milego dnia ;)

ps. Jaewa - śliczna ta Mała :) Zazdroszczę Ci :p

Dziewczyny jestem ugotowana. Leje się ze mnie jak po deszczu. Powietrze duszne i wilgotne. Masakra:szok:
Jaewa sliczna maleńka, słodka bardzo i rozkoszna.
Marylka ja tez mam tak jeden dzień energia a drugi leń.
Create czekamy, czekamy

A ja własnie przymierzam się do kupna łóżeczka i nie wiem czy kupić od razu zestaw z pościelą czy potem dokupic pościel a teraz właśnie kocyk, pieluszki itp.

Dziewczyny jestem ugotowana. Leje się ze mnie jak po deszczu. Powietrze duszne i wilgotne. Masakra:szok:
Create czekamy, czekamy

A ja własnie przymierzam się do kupna łóżeczka i nie wiem czy kupić od razu zestaw z pościelą czy potem dokupic pościel a teraz właśnie kocyk, pieluszki itp.
Dorotko u mnie tez duchota, a jeszcze na sprzatanie mi sie dzisiaj wzieło i juz mam dosc....:dry:
A jesli chodzi o ta posciel, to postanowiłam, ze daruje sobie ja narazie, mam kilka kocyków i pieluszki, a ochraniacza tez nie kupuje, bo w sumie na lato to chyba lepiej jak bedzie przewiewniej w łózeczku...:tak:

witam :)
jaewa sliczności Malutkie :)

jesli chodzi o pielęgnacje kikuta to ja ani przy Ali ani przy Mai nie używałam niczego, tylko nie zamaczałam podczas kapieli i slicznie samo sie zasuszyło, Ali odpadł po 5 dniach a Mai po 6 więc bardzo szybko, więc ja nie polecam zadnych specyfików bo wiem, że jak ludzie uzywają to dłużej sie paprze :)

ochraniaczy na łóżeczko nie polecam bo to tylko dla celow estetycznych jest a niczego nie daje, a jak nie ma ochraniaczy to lepsza cyrkulacja powietrza no i brak kolejnych gażetów, które służą wlasciwie tylko do zbierania kurzu ;) kołderka na lato też zbędana, ale na jesień - zime sie przyda :) poduszka nie potrzebana ;)

Mai przebijają sie pierwsze jedynki na dole i strasznie marudna jest i slinie sie jak buldog a rączki cały czas w buźce... porażka!!! Że tez te moje dziewczyny muszą tak szybko się meczyć z tymi zebami :(

Create czekamy, czekamy

mnie chyba na dobre opanowała energia nawet jak myśle że mam lenia to on zaraz mija i coś tam kombinuje ;-)
co do łóżeczka i pościeli to jak wolisz na razie pościel nie potrzebna ale jak tak taniej to kup w zestawie najwyżej troszke sobie poczeka ;-)

Maran sokoro Twoim dziewczynom szybko zeby wychodza to i pewnie szybciej sie kończy ten proces wiec nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, ale na pewno to nie jest przyjemne ani dla dziewczyn ani dla Ciebie

Marylka Ala nim skończyła 2 lata miała już wszystkie 20szt. ale jak takiemu Maluchowi wychodza jak teraz Maja to lipa bo ani gryzaka sobie nie włoży do buzi, ani za bardzo nie ma czym mu ulzyć bo tylko syrop przeciwbólowy, którego przeziez nie mozna podawać cały czas, albo jakiś żel na ząbki, ale to na krótko pomaga bo jak sie tak slini to zaraz zliże i znowu znieczulenie mija. Są czopki homeopatyczne, ale słabo dzialaja... wiec sie Maluszek mój męczy i denerwuje :(

Witam ... widzę, że dwupaki nadal w komplecie ;-)

u mnie oznak porodu ani widu, ani słychu :dry: tym razem chyba się skuszę i zawitam do apteki po tą słynną herbatkę z liści malin ;-) może zadziała :-p

Jaewa, malutka jest prześliczna !!!
Maran, współczuję ząbkowania !!! mam nadzieję, że szybko się przebiją te jedyneczki i nie będą Mai długo męczyć ...

Monisia, ja pościel co prawda mam, bo była w komplecie z kołyską, ale jedyne, czego zamierzam używać, to prześcieradełko i kocyk ... ewentualnie rożek przez pierwsze dni, jeśli nie będzie za ciepło :tak:
dla Zuzu kupiłam od razu wszystko i pościel przeleżała w szufladzie dobre 8 m-cy ...

co do kikuta, to u nas w szpitalu paprają jakimś G-wartym sprayem :no: ja zamierzam przemycić spirytus, bo przez ten szpitalny spray Zuzu w wieku 2 tyg miała pępek jak noworodek !!! potem 6 tyg się z nim bujaliśmy :dry:

Marylka, zazdroszę takiej ilości energii !!! pożycz trochę ... zaraz muszę pakować małą i iść na spacer, bo szkoda siedzieć w domu w taką pogodę ... a tak straaaasznie mi się nie chce !!!

reklama
hej

jaewa : jakie piekne zdjecia! mala jets cudna!!! uwielbiam te jak lezy na brzuszku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

pozdrawiam wszystkie (przyszle) mamuski :)

Do góry