reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

Monisia - oprocz tego bólu korzonków, to w sumie nic, hehe, Maly kopie jak zawsze i skurczy nie ma... aj aj
to może taka cisza przed burzą:D
Mój D. ma już 2 miesiace celibatu, wiec chyba trzeba to zmienić, to może się przyspieszy :p

A u Ciebie jak? Cisza?

Idę na spacer, pogoda nie za ładna, ale trzeba trochę się poruszać;)
Milego popoludnia

No kochana to z pewnoscia przyspiesza:-DMojej siorce przyspieszyło:tak:
A mnie łapia skurcze dosc czesto, ale to tylko tyle - daje sobie 2,3 tyg;-)

reklama
Hej dziewczyny. Poszłam na spacer. Krotki jak gin zalecał i o mało się nie ugotowałam. Zakupiłam sobie Big Milka i pożarłam z rozkoszą. Teraz zrobiłam racuchy bo na mięso patrzeć nie mogę. Mdłości u mnie coraz większe.
Buziaki dla wszystkich
Jaewa sliczna księzniczka a ja nie wiem jak ona ma na imie:zawstydzona/y:

Hej dziewczyny. Poszłam na spacer. Krotki jak gin zalecał i o mało się nie ugotowałam. Zakupiłam sobie Big Milka i pożarłam z rozkoszą. Teraz zrobiłam racuchy bo na mięso patrzeć nie mogę. Mdłości u mnie coraz większe.
Buziaki dla wszystkich
Jaewa sliczna księzniczka a ja nie wiem jak ona ma na imie:zawstydzona/y:
Kochana za mna tez lody ciagle chodza hihihi :-D A o ile dobrze pamietam to córeczka Jaewy ma na imie Victoria Nicola :tak:

Ostatnia edycja:
Monisia - oprocz tego bólu korzonków, to w sumie nic, hehe, Maly kopie jak zawsze i skurczy nie ma... aj aj
to może taka cisza przed burzą:D
Mój D. ma już 2 miesiace celibatu, wiec chyba trzeba to zmienić, to może się przyspieszy :p

A u Ciebie jak? Cisza?

Idę na spacer, pogoda nie za ładna, ale trzeba trochę się poruszać;)
Milego popoludnia

haha u mnie też skurczy ani widu ani słychu , i mi sex nie pomaga ;-) nie zauwazyłam my tam szalejemy jak króliki i nic także na mnie to nie działa chyba

Wisienka mmmmmmmmmm big milk mmmmmmmmmmmmmmmmmmm własnie dostałam slinotoku

a dziewczyny słuchajcie Sol wystawiła swoją kołyske na allegro jakby któraś była chętna ;-) podaje linka: Kołyska samokołysząca firmy The First Years (1607058666) - Aukcje internetowe Allegro

witam się, wy już pewnie śpicie a ja mam dopiero czas dla siebie.

jaewa, śliczna ta twoja córcia. Drobniutka księżniczka.
Maran, twoje dziewczyny są identyczne !!!!

wisieńka, kosmetyki ziaja polecam na początek. Miałam płyn do kąpieli od 1 dnia życia. Jest na bazie parafiny i super nawilża. Nie trzeba już dodawać oliwki.
Osobiście stosowałam przez miesiąc a potem zaczęłam stosować te z rossmana i tak jest do dziś.

Wszystkim brzuchatkom życzę spokojnej ciąży i szybkich porodów.

U nas choroby odpuszczają i mamy się coraz lepiej. Kamiś przesypia mi pięknie noce, za to w dzień nie śpi prawie wcale. Mam urwanie głowy i dlatego tak mało zaglądam.

Dziekuje Kochane :* Mam z mala troche problem bo leniuszek do jedzenia...tzn przysypia czesto i nie zjada tyle ile powinna ale mam nadzieje ze za troche bedzie ok. Wczoraj bylismy u lekarza i jest zdrowiutka tylko trzeba przy niej troche zachodu zeby sie najadala. Wybudzamy wiec ja co 2-3 godziny na jedzenie.Zapomnilam napisac ze przy urodzeniu dostala 9 punktow. 1 punkt odjeli za to ze drobniutka ale ma to chyba po mamie ;)

Co do cesarki rewelacja. Balam sie jak cholera ale nie jest tak zle. Znieczulili mnie od pasa w dol...wklucia nie czulam. Podlaczyli mi tez jakies znieczuleie do reki. Po chwilce juz nie czulam dolnej czesci ciala a po 10 minutach wyciagneli malutka i ja nam pokazali :) S zrobil zdjecia i byl caly czas przy mnie :) Jak mnie zaszywali poszedl z pielegniarka myc mala wazyc i mierzyc. Nic nie czulam podczas cesarki tylko ze mi cos kolo brzucha robia no i takie dziwne uczucie jak lekarz nacisnal na brzuch jak juz wyciagal mala. Potem po okolo 30 min zawiezli mnie na godzinke na sale pooperacyjna gdzie podlaczyli i monitorowali serce, cisnienie itp...Po godzinie mialam juz mala w ramionach i S kolo siebie. Dostalam kroplowke i taki jakis mi dren podlaczyli podczas operacji gdzie bylo cos przeciwbolowego ( sciagneli mi to po 3 dniach kiedy bylo juz puste). Po 8 godzinach wstalam pod prysznic, malo bolalo...Myslalam ze bedzie gorzej...Tylko sie kapalo dziwnie bo cewnik byl wciaz podlaczony... ;) ( sciagneli mi go po 12 - 24 godzinach jakos).
Na nastepny dzien juz smigalam po szpitalu. Oczywiscie dawali mi tabletki przeciwbolowe ale bol byl minimalny...Najgorzej tylko pierwszy raz "po" zejsc z lozka bo sie w glowie kreci troche.
Nastepne dzieciatko o ile sie zdecydujemy na nie tez bede chciala urodzic w taki sposob :)
Przepraszam Was ze tak tylko o sobie ale chcialam Wam napisac co i jak u mnie...na nadrabiane czasu brak...mala zaraz obudzi sie na karmienie.
Moj S ma uropl 2 tygodnie i bardzo duzo mi pomaga :)))
Sciskam Was i kazda z osobna :***
P.S Zapomnialam napisac..rana goi sie wspaniale i ma moze jakies 10-12 cm. Szwy zalozyli mi rozpuszczalne. Do kontroli dopiero 6 tyg po porodzie. Prawie nic nie widac bo jest ponizej okolicy bikini i juz ma slabo rozowy kolor. Zadnych srodkow przeciwobolowych tez juz nie biore bo nic mnie nie boli :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam kochane!!!!
JAEWA - super. ze wszystko tak pieknie:tak:Jednak ja mimo wszystko boje sie jakichkolwiek zabiegów, no ale jak trza to trza:-D Buzka dla Was i powodzenia w karmieniu :***
MARTA - super ze chorobska ustapiły:tak:Dobrze ze Kamis przesypia ładnie noce...lepiej jak nie spi w dzien niz miałby buszowac w nocy;-)
A ja od wczoraj ledwo łaze...z kostek opuchlizna przelazła na stopy i chodzic nie moge...wrrrr....
Buzka dla Wszystkich :***

hej ;)
U mnie taka brzydka pogoda, takze znowu się lenie.. aj :p mam nadzieje, ze cos się poprawi, posiedziałabym na tarasie i się poopalała, dopoki jest czas :D

Jaewa - Taki leniuszek z Twojej Małej, da rade, moze potrzebuje czasu. Cieszę się, że po cesarce tak szybko dochodzisz do siebie, bedzie juz tylko lepiej :)

Ja nadal czekam, skurcze są, ale coś czuję, że jeszcze dłuuugoo :D

oj chba się pomyliłam..
mam juz 4 skurcze, przy nich Maluch tak skacze..
pierwszy był 11.48
drugi 12.00
trzeci 12.09
teraz czwarty 12.16..
Może to juz to...... ide liczyć dalej

Ostatnia edycja:
reklama
hej ;)
U mnie taka brzydka pogoda, takze znowu się lenie.. aj :p mam nadzieje, ze cos się poprawi, posiedziałabym na tarasie i się poopalała, dopoki jest czas :D

Jaewa - Taki leniuszek z Twojej Małej, da rade, moze potrzebuje czasu. Cieszę się, że po cesarce tak szybko dochodzisz do siebie, bedzie juz tylko lepiej :)

Ja nadal czekam, skurcze są, ale coś czuję, że jeszcze dłuuugoo :D

oj chba się pomyliłam..
mam juz 4 skurcze, przy nich Maluch tak skacze..
pierwszy był 11.48
drugi 12.00
trzeci 12.09
teraz czwarty 12.16..
Może to juz to...... ide liczyć dalej

Oj kochana trzymam &&&&&&&&&&&&&&& - skurcze z taka czestotliwoscia to raczej to juz:-D Daj znac jak sie sprawy maja!!!!
Doczytałam ze przeszły, ale nie martw sie napewno niedługo wroca:tak::tak::tak::-D

Do góry