reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

Hej kochane. Wstyd bo wstałam przed 12 tą ale na swoje usprawiedliwienie mam to, że nie spałam do 2 a o 5tej się obudziłam jak Pol wstawał i znowu przerwa d po 7mej. Coś mnie ostatnio bezsennośc dotyka.
Ewelinka witaj
majqa własnie dokładnie, tym sie staram kierować, żeby było wygodnie i bezpiecznie. A ty kupiłas już ?
monia moja księzniczka tez ma ostatnio fazę aktywną:-DMyśle, ze dzidzie mają jeszcze sporo miejsca i sie przekręcają. A jak u ciebie z wagą. Co do wózka to chyba pójdą w klasykę. Myslę najbardziej o trzechJedo , Maricie i Ballerinie. Balleriny mają super kolorystyke, wielki wybór i te z 2011 wszystko czego chcę.W takim wózku Emilka będzie się długo miescić bo ma dużą gondolę i może uda nam się nie uzywać spacerówki w zimie. . Nie podobają mi się tylko wersje spacerowe i pewnie potem zainwestuję w lekka i wygodną spacerówkę.:-)Pewnie ze trzy razy jeszcze się zastanowię. Myślimy tez o Mutsy Urban. Musze go sprawdzić ale znow cenę to on ma:szok:

reklama
Wisienka ja wogóle jeszcze wózków nei oglądałam... awersję mam proprostu i nawet zacząc nie mogę:((
U mnie księżniczka w zeszłym tygodniu leniwa była bo mamusia biegała i robiłą różne rzeczy a teraz jak mamusia leży i odpoczywa to chyba nadrabia...
A z bezsennością to witaj w klubie... Ja się budze w nocy i tak ze 2 godziny sama nei wiem czego chce... nie mogę sie ułożyć, niewygodnie mi jakoś (jak podłoże poduszkę między nogi to ranowstać nei mogę tak biodra bolą) jeść mis ię chce, mała się wierci itp...
Co do wagi to jutro się dowiem:) Jak narazie wg danych z poprzedniej wizyty to byłam 5 kg na plusie od 10 tygodnia. ALe teraz mało co moge jeśc (odrzuca mnie prawie od wszystkiego) topewnie dużo nie przytyłam... Tylko brzuch jakiś taki nagle duży się zrobił:))

monia ja własnie tez zaczynam w nocy się budzić głodna albo ciągle sikam:-DPrzytyłam 6 kg.Mnie jakoś odrzucanie przeszło i większośc moge jesć. Nie rusze jednak parówek a mięso rośnie mi w buzi. na zapach kotleta czasem haftam. Owoce mogę za to stadami wszystkie.:-DWózek spedza mi dosłownie sen z powiek bo sni mi sę często jak kupuję nie ten co chciałam i nerwy dostaję
Maggy ja Maćka jak był maleńki najczęściej karmiłam na leżąco na boku. Było mi najwygodniej i jemu chyba też.Fajnie, ze spacerek udany i świetnie się dotarliście z Kevinkiem. A wózek , masz rację cięzki wybór, zwłaszcza, ze lato minie szybko i przyda się taki co osłania przed jesiennym i zimowym chłodem a więc duża gondolka ma przewagę:-)

Zacytowałam z majówek z 26.03

Dziewczyny mam wiadomosc od Misia89 jest w szpiatlu, bo od kilku dni stawial jej sie brzuch, a od wczoraj ma bolesne skurcze, dostala zastrzyki i leki na rozoj plucek u Wojtusia, aha i ma tez kruciutka szyjke, ale nie wiem nic wiecej, bo dostalam smsa.

a to z dzisiaj

No ja właśnie dzwoniłam do Misi. Jest w dwupaku, ale leży dalej w szpitalu i raczej jej nie wypuszczą. Jak trafiła na porodówkę to leżała tam cały dzień, dali jej 3 zastrzyki na powstrzymanie skurczy, ale nic to nie dało, więc jej dali na wywołanie porodu, ale to tez nic nie dało. Powiedziała, że jej trochę wody odeszły i już jest ok. Mały waży 2600 i jak wytrzyma jeszcze ze dwa tygodnie to będzie już bezpiecznie. Teraz jej robią KTG. Pozdrawia Was wszystkie i ściska.

Chyba nic nie przekręciłam :-)

to trzymamy &&& aby wytrzymali 2 tygodnie :))

Ostatnia edycja:
Kurcze to niewesoło z Misią:(( Ale Wojtuś już duży chłopach i może jeszcze zechce te 2 tygodnie posiedzieć....
Tak czy siak &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

A ja chciałam się tylko pochwalić brzuszkiem bo jakoś urusł ostatnio... i nawet nei zuważyłam kiedy... tak mi ciężej ostatnio i spojrzałam w lustro na szafie i :szok:

A my jutro na szczepienie. M będzie po nocy a teściowa zostanie na chwilę z Karolą. Emi mi dzisiaj spała 2-3h dzisiaj w dzień :szok: ale właśnie poległa bo zasypia przy cycu.

monia - ładna piłeczka a młodzież główką do góry jest na zdjęciu :-)

Kurczę, no to niewesoło u naszej Misi... Dzięki za przekazanie wieści Ewcia. :)

Monia, śliczny brzuszek. :) Ja Wam jutro też się postaram swój wkleić.

Wisieńka, nie zazdroszczę Ci tych dylematów wózkowych, bo ja sama 2 tygodnie się z tym szarpałam. ;) A z drugiej strony - to bardzo miłe dylematy. :D

Śpijcie dobrze!

Zajrzałam wieczorkowo a tu widzę info o Misi. Zaciskam więc &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Sol to zyczę przespanej nocy i oby Emi łagodnie przezyła szczepienie
Monia śliczny brzucholek
Krakowianko Masz rację bardzo miłe...
Miłej nocy dziewuchy

Witajcie kochane :*

U mnie nic nowego poki co siedze sama. S na wyjezdzie. Zaraz biore sie za sprzatanie szafy. Potem wieczorkiem Was nadrobie.
Sciskam kazda :)
P.S
No wlasnie skonczylam sprzatac...oczywiscie tylko na dzisiaj bo nie chce sie za duzo forsowac...Jutro tez jest dzien... :) I sobie dokoncze pomalutku, powolutku ;)

Monia fajny brzuszek :))) Ale juz duzy jest :) Super!

Sol powodzenia na szczepieniu :)

Wisienka ja tez walcze z besennoscia poki co bezskutecznie.... :( Co do wozka sama mialam problem ale mam dwa ( jeden praktycznie dostalam za darmo) wiec nie jest zle ;) Ja mam taki 2 w 1. Jak niemowlak od 0-6 miesiecy to jest gondola a powyzej 6 miesiecy spacerowke sie z niego robi. Jeden mam czarny a drugi bezowy. Bezowy lepszy bo przy tym sloncu tutaj czarny bardzo szybko plowieje....

Misia to trzymamy &&&&& zeby malenstwu sie nie spieszylo za bardzo ;)

Ewcia, Ewelinka, Krakowianka, Monisia, Mlodam, Marylka i wszystkie pozostale :*

A to moj brzuchol z dzisiaj ;) z ranca i z poludnia ;)
Ale mi sie wielgachne zdjecia wkleily :szok:

z3fir.jpg

sxcgv5.jpg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
jaewa - śliczny brzunio :tak:

wisieńka - Emi pospała wtedy 20 min a potem jeszcze do północy nie spała :no: Teraz się karmimy, przebieramy i idziemy we dwie z Emi na szczepienie a M zostaje z Karolą.

Do góry