reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

maggy - nie smaruj bo zrobią ci się jeszcze bardziej delikatne i dłuuuugo będą boleć - wietrzyć i nic po za tym - ew przed karmieniem masować i hartować sutki - za parę dni przejdzie bo się przyzwyczają a jak sobie kremami je wydelikatnisz to będzie horror - po za tym chce ci się smarować i przed karmieniem zmywać - bo przecież po kremie przed karmieniem trzeba to zmyć czystą wodą :tak:

reklama
Witam Kochane z mleczkiem i omlecikiem z dżemem, ale mi pycha wyszedł ojej :-)
Dzisiaj z Miśkiem spędzamy dzień razem i chyba w domku bo nie chce nam się nigdzie iść :happy: Tylko na obiadek musimy coś wymyślić:-p

Maggy super, że już do domciu zaraz. W domu najlepiej i cycusie po wietrzysz i będzie lepiej na pewno też słyszałam, że wietrzenie jest dobre i podobno smarowanie własnym pokarmem sutka i brodawek po karmieniu\.

Właśnie co u Marcepanka????

Lecę pod prysznic i miłej niedzieli życzę :happy:

Maggy Kochana strasznie sie ciesze ze juz wychodzisz, ze jestes po...ze Kevinek sliczny i ze rana sie goi ;)
Moge zapytac jeszcze jak dlugo musialas lezec ( nie wstawac) no i czy dostalas jakiegos "glupiego jasia" w trakcie?
Jak przewiezli Cie z sali operacyjnej moglas zaraz spedzic czas z mezem i dzieciatkiem i porobic jakies fotki? Wybacz ze tak wypytuje ale czeka mnie to samo i chce wiedziec na co mam sie nastawic :) Dziekuje Ci strasznie Kochana za podniesienie na duchu :*** Ja tez mam super szpital prywatny gdzie masz cala karte dan ;) i jednoosobowe pokoje ;) Tak mi sie trafilo ze szpital wyglada prawie jak hotel ;) Buziam Was :***
P.S Madziu Slonce koszula nocna sie przydala? Bo ja mam tylko pidzamke i nie wiem czy koszule tez kupowac?

Wisienka Slonce nic sie nie stresuj, pewnie najwazniejsze rzeczy bedziesz miala a jak by cos zabraklo zawsze mozna dokupic ;) No przyznam Ci sie ze mnie juz roznosi energia i chyba przez swieta wielkanocne bede myslala tylko o porodzie hahahaha...Bo cesrake mam zaraz zaplanowana po swietach ;) A Ty Kochana masz doswiadczenie a ja zadnego...Poczytalam pare ksiazek i juz z tego wszystkiego glupia jestem ;)

Oki uciekam Dziewczynki bo wlasnie przyjechalismy na miejsce ( 700km) w jeden dzien i lece pod prysznic. S poszedl na godzinke do pracy a jak wroci jedziemy jakas spozywke kupic.

Milego dnia wszystkim milym Paniom ;) Buziole :*

No i proszę zaczeło się. Budze się jasny gwint koło 8mej i po spaniu. Czemu nie mogę spac do 11tej. łech..... Dzień za długi się zrobił. Mieszkanko wysprzatane na błysk, obiad to 40 minut roboty, kolezanek tu nie mam i pewnie poznam dopiero z księżniczka na spacerku.
Maggy odezwij się jak w domku:-)
Jaewa Nie martw się kochana wszystko będzie dobrze Pewnie bedziesz przez wielkanoc myslała tylko o dzidzi ale pomysl, jak niedlugo juz bedziesz tuliła.

Miłego dnia

maggy - to super że jesteś zadowolona :tak: Ja z Karolą leżałam na trójce a z Emi na dwójce i choć ja nie potrzebowałam pomocy to moje współlokatorki i owszem :-p Miło komuś pomóc :tak: A i naprawdę nudno by było jakby nie było do kogo buzi odezwać przez cały pobyt :-D A z moją ostatnią współlokatorką utrzymujemy kontakt tel bo czekamy do wiosny bo mieszka pod miastem i trochę daleko mamy do siebie :-p Ale jest ok :-) Ma o dzień starszą córę :-p

Dorotka - ależ ty marudzisz kobito :-D To kładź się po śniadaniu spać :-D Po porodzie też sobie nie pośpisz :-p

A ja wczoraj koszmar miałam - zaczęłam myć młodą Nivea żelem i na ciałku jest ok bo ładną ma skórę po kąpieli ale jak umyłam jej łebek to nie wiedziałam którędy uciekać - to nie była ciemieniucha tylko reakcja alergiczna i to koszmarna - skóra jej warstwami i płatami złaziła - ale szybka reakcja oilatumem i panthenolem załagodziły i dzisiaj już niewiele z tego zostało :sorry: nauczkę mam na kolejne kąpiele dla niej ale wczoraj to jak osa przez to chodziłam :dry: A na dodatek mój M się tak pozamieniał z kolegą z pracy że w tym tygodniu go mało zobaczę - jedynie na weekendzie a w przyszłym tygodniu ma 3 dni wyjazdu :sorry: Dobrze że Emi dzisiaj wpadła na pomysl przespania ciągiem 6 godzin to i ja się wyspałam. A i jeszcze wczoraj mieliśmy gości - koszmar :no: znaczy Karola zachowywała się koszmarnie i przy gościach dostała po dupie i karę :no: I od dzisiaj wracamy do poobiednich drzemek bo wieczorem wytrzymać z nią nie idzie :no:
No to się pożaliłam na dobry początek tygodnia :-p

Miłego dnia dziewuszki :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hellloł wszystkim :)

Sol no to faktycznie miałas akcje wczoraj jak nie wiem dobrze że juz sytuacja opanowana :)

Wisienka ja o 6 tej wstaje codziennie :) więc 8 to pikuś :)

Maggy super że tak dobrze u Ciebie wszystko :) i że dzis do domku mykacie :) ja tez myśle że nie chciała bym sama lezeć na sali no i tez słyszałam ze smarowanie własnym pokarmem pomaga :)

Ewa coś Ci miałam napisac ale nie pamietam co :)

a mi odbiło własnie sie skapnełam że jutro wchodze w 29 tydzień a od 32 tygodnia ponoć możma bezpiecznie już rodzić i już sie nie moge doczekac no ale mam nadzieje że tak ok 36 tygodnia sprawa sie rozwiąże że tak powiem :) - zaczynam rozumieć te dziewczyny co tak odliczały dni do porodu - choć ja to jak zwykle robie za szybko :-)

hejka

witam po przerwie. nie mialam glowy do bb i a i peeełno remontowego pyłu itp skutecznie zniechęcała do odpalania laptopa.
no więc jesteśmy po remoncie, czeka mnie teraz najgorsze, sprzątanko, wywalanie i przeglądanie niepotrzebnych szpargałów itd.... ohhh. ale pokoik baaaardzo mi się podoba, jest całkiem inny niż był pomijam kolor, ale i nad ustawieniem się główkowaliśmy by wszystko zmieścić ale i przemeblować tak by i za jakiś czas łóżeczko wcisnąć ;-)

a co tam u was?? muszę się cofnąć i poczytać :-)

Pogadałam przez tel. dziewczyny z BB niezawodnie ratuja przed nudą:-)
Sol Karolcia jest baaardzo mądra i wysyłaj ją tu ciotce na tydzień:-D
Marylka uff , 6 mówisz, pewnie mnie to czeka...I odliczaj kochana , ja juz tez ale na razie tygodnie nie dni.
Mloda super, ze juz remoncik skonczony
Pol wyczytał wczoraj na necie, ze kobiety w ciązy maja fantazje erotyczne i pyta mnie wieczorem jakie ja miałam.:-DNo chyba nie na mnie te badania robione były:-DZ erotycznych marzeń, najblizsze temu jest przespać.... całą noc bez budzenia:-D

Młodam super że jesteś zadowolona z remontu :) ekstra :)

Wisienka no na mnie też nie były robione te badania nie powiem że ja nie działam bo działam ale żeby od razu jakies fantazje - bez przesady :) no i ja tez jeszcze odliczma tygodnie - ale znając mnie to pewnie juz nie długo faktycznie sie na dni przerzucę :)

reklama
Do góry