reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

Hej Laseczki:-)
Wpadam tylko zyczyc Wam przyjemnego popoludnia bo jakos slaba dzisiaj jestem i nawet na klikanie nie mam sil:-(

Maggy buziaki dla tego Waszego przystojniaka:-)

Misia sliczny brzusio:-)
A i musze Ci powiedziec ze w tej fryzurce duzo Ci ladniej:-)

Marylcia super wiesci;-)
Poglaszcz brzusio ode mnie

Buziam Was wszystkie:-*
brzusio pogłaskany :) Bartek wysyła ciotce kopniaka - ale niegroźnego :)

Dołączam dziś do pralinki, od 5tej rano d 10tej wymiotowałam obficie w Pana K, na podłogi kafle. Jejku po prostu było mi niedobrze i leciało ze mnie. O 10tej przeszło ale głowa mnie boli do teraz. Spałam od 13 do 17tej. Wstałam ledwie zywa. Pola też boli głowa więcmoże u nas coś z ciśnieniem.
Marylka u mnie pokój pomalowany i czeka reszta na potwierdzenie płci na 100&. Kolorek mamy promień słońca więc uniwersalny. Koniecznie pochwal się zdjęciami po remoncie.
Krakowianka trzyma kciuki za was
Maggy Kevinek sliczny, jak marzenie
Misia doskonale wyglądasz
Sol buziaki dla was
Kiedy u mnie w koncu to minie , jak ja marzę o czasie kiedy obudze się rano i będe się świetnie czuła:-(
oj Wisienko kochana tak mo Ciebie szkoda z tymi wymiotami , bidulo tulam mocno mocno mocno
no ja jeszcze ścian nie mam pomalowanych bo na ściane chcemy dac tapete z włókna szklanego i dopiero ją pomalować na taki piaskowy kolor tez uniwersalny :) i będe miała safari na jednej ścianie -już sie drukuje ale nie 3d tylko takie dziecięce bardziej no i już mi przyszedł karnisz i żyrandol będzie w pon :) tylko musze dokupić firanki i zielone zasłonki :) a zdjęcia napewno zrobie i sie pochwale mam nadzieje że będzie ładnie

Hej Kochaniutkie, dziękuje Wam Wszystkie za tak pozytywne i miłe opinie. Naprawdę można się podbudować po takich słowach:happy2:

Wisieńka ja na tym etapie co Ty też rano wymiotowałam nie codziennie ale zdarzało się:-(
?
Marylka ale wielkoludzik Wam rośnie:-D A lekarz mówił co dalej jak będzie tak dalej rósł? Będziesz mogła naturalnie rodzić??

Miłego dnia dla Wszystkich:happy:
wiesz ja nawet nie pytałam o poród - jakoś jestem przekonana że urodze naturalnie i to w 10 min :) no i zdaje mi sie że urodze do 20 maja :) - jakies takie mam przekonanie nawet ginowi powiedziałam że do 20 sie wyrobie :) - smiał sie ze mnie jak nie wiem , stwierdziłam że skoro moja mama i babcia szybko rodziły to ja tez bo niby czemu nie ja :) moja mam to wogule taka agentka że jak mnie rodziła to nic nie czuła tylko chodziła i mówiła że ma zatwardzenie :) a jak położna sprawdziła ją i sie okazało ze rodzi i trzeba na porodówke to moja mam na pieszo chciał iść :) ale zawieźli ją wózkiem i położna mówi że widac główke to ona (mama) tylko stękneła bo myślała że tak trzeba :) bo nie czuła nic :):):) agentka co :) więc nastawiam sie że u mnie będzie tak samo - ponoc dobre nastawienie to połowa udanego sukcesu :)
a nawet jak bedzie cesarka to po opowieści maggy już sie tak nie boje :)

Sorbuś kochana dasz rade wytrwasz, bo kto jak nie Ty ?? trzymaj sie kochaniutka i oby kolki szybko przeszły

reklama
dzien dobry

pierwsza nocka zarwana.. maly jadl co chwile, a ja moglabym wystepowac w filmach i konkurowac z pamela anderson... Mam taki nawal mleka, ze hej! wlasnie przyszla polozna i nam tlumaczyla wszystko... coz, jakos trzeba przetrwac ten okres :)

WISIENKA- wytrzymaj jeszcze troche kochana.. coraz blizej celu :)

pozniej doczytam reszte, bo maly juz placze za jedzeniem...
ale mnie rozbawiłaś z ta Pamela Anderson :) kochana dasz rade !! ty tu dla mnie wzorem jesteś do nasladowania po porodzie jakim być !! serio serio
buźka :)

Wiecie co, na boku brzucha zrobiła mi się taka lekka czerwona plamka. Myślałam, że to rozstęp ale one chyba nie przybierają takich kształtów? Myślę czy to nie jest coś złego... :confused::sorry2:

Misia ja nie wiem nie znam sie a może coś cie ugryzło albo tak po prostu wyskoczyło jak sie mocno martwisz to zadzwoń do gina

Wpadłam tylko na chwilke tak weekendowo))))
Maggy ciesze się, ze mleczka pod dostatkiem ciciolino nasza)))) Nawał przetrwasz a Kevinek wkrótce nauczy się najdać. Jestem z ciebie dumna kochana.
Misiu oj wiec mnie rozumiesz. Nie wiem co to może być ta plamka. Nic mi nie przychodzi go głowy:szok:
Marylka mówisz u, ze urodzisz w 10 minut. No kochana to potem dasz mi przepis:-DU mnie zamiast farmy będą pewnie księżniczki:-D
Miłego weekendu dla wszystkich

Maggy Kochana cudowny ten Twoj maly i ma sliczne wloski. Mam nadzieje ze moja mala tez bedzie miala bo u nas w rodzince i u S wszyscy sie z wlosami rodza ;)
Wytrwalosci mamusiu a porod widze ze mialas wzorcowy, mam nadzieje ze rana juz nie boli? Trzymajie sie Kochani :*

Sol fajna fryzurka :) ja tez sie bede musiala wybrac przed porodem do fryzjera:tak:

U nas nic nowego za troche bedziemy jesc i urzadzac pokoj malej ;) A jutro znowu w droge na 4 dni ;)
W piatek bylam na wizycie. Mala lezy jak lezala glowka do dolu. Widzialam na usg jak oddycha, jak jej sie plucka ruszaja:tak: Juz niezly wielkolud z niej jest :) Ciaza przebiega ksiazkowo wiec moge jeszcze teraz pojechac z S no i sex tez nie jest zabroniony ale brzuchol coraz wiekszy:sorry2::-D
Sciskam Was wszystkie :***
Milej niedzieli :*

Witam niedzielnie ...

Zuzu śpi, M na nartach ... a ja nadrabiam zaległości ;-)

Maggy, bardzo się cieszę, że u Was OK :-) Kevinek cuuudny !!!!!!!!!
Krakowianka, trzymajcie się cieplutko !!! na pewno wszystko będzie dobrze :tak:
Misia, rozstęp niestety może zaczynać się od czerwonej plamki ... może to jakieś naczynko pęknięte ... albo przebarwienie ??? takie rzeczy często się przytrafiają w ciąży :sorry2:
Wisieńka, współczuję wymiotów :-( mam nadzieję, że już Ci lepiej !!!
Marylka, może Wasz wielkoludek tak się tylko prezentuje na USG ... moja córa też duża wychodziła :tak: miała mieć ponad 4 kg w okolicach terminu ... a 11 dni po terminie urodziła się z wagą 3600 ;-)
z resztą jak u Was w rodzinie takie lekkie i przyjemne porody, to nawet 5 kg klocka urodzisz bez problemu :-) a dobre nastawienie to 90% sukcesu ;-)
Sorbuś ... mam nadzieję, że Kolki Pati szybko miną :tak:

reklama
Witajcie dziewczyny. Ja jak nigdy mi się to nie zdarzało juz dwa dni budze się o 8:szok:Wczoraj próbowałam jeszcze spać ale dziś juz nie mogłam leżec. Gdzie się podziało moje spanie do 11. Mała była jakaś spokojna wieczorem i w nocy też a rano spała az musiałam ja budzic. Teraz juz regularnie mamie przyłozyła i jestem spokojniejsza. Chociaż ostatnio jest mniej aktywna. Myślę, ze się inaczej ułozyła po prostu. Ja juz po śniadanku, ścieleniu łóżek i wietrzeniu m. U nas pogoda nadal słoneczna choć wietrzna. Teraz zastanawiam się co będe robic bo obiad mamy od wczoraj gotowy z dwóch dan i ciasto na deser i kompocik a Pol w szkole do 15tej.

Maggy Kiedy wracacie do domku? Pewnie już nie możesz się doczekac. A co do cesarki to powiem............a nie mówiłam:-D
Jaewa dobrze, ze kruszynka rośnie. Pewnie emocjie ciebie już roznoszą. Ja u siebie widze zmianę. Zaczyna się jakis pęd ku przygotowaniom. Budze się w nocy z jakimś niepokojem, ze na pewno zapamniałam coś zapisać do listy zakupów. A to jeszcze zostało 4 miesiące:-D

Mam jakies napady sprzątania. Wczoraj Pol powiedział do mnie: Opanuj się w domu nie może być za czysto:-D
Miłej niedzieli.
Jol aleś się biła przede mnie:-DMoje chłopak jak jeździli na narty to mi tylko zęby zgrzytały z zazdrości

Do góry