reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

reklama
Hej dziewczyny. Dopiero tak pozno udalo mi sie tu zagladnac :zawstydzona/y: strasznie zalatana jestem ostatnio.

lil_maja i kiedy wybierasz sie do lekarza? Ja sie juz na przyszly czw zarejestrowalam. Tak na prawde bym JUZ poszla ale wole pojsc jak bedzie cokolwiek na usg widac. Ja tez do niecierpliwych naleze :-D

Dzisiaj bylam 2 dzien w pracy po moim L4, odzwyczailam sie tam chodzic przez 1,5 mies :sorry: wiec padam dzisiaj. Zmykam do spanka, dobrej nocki wszystkim :*

Ostatnia edycja:
Ty uwazaj na siebie kobieto!!!! Cos tam znowu narobiła ze cie skurcze złapaly, co????
A jesli chodzi o szczepienia, to ja powinnam byc obcykana, bo to przeciez moje drugie dzieciatko, ale na tym za****u to człowiek musi sie wszystkiego sam doczytywac, bo zadna łaskawa pani nie poinformuje....:wściekła/y:
no własnie sek w tym że ja wczoraj nic kompletnie nie robiłam jedynie gary pozmywałam :( w pon tez dużo nie robiłam bo tylko w kuchni ugotowałam co miałam ugotować i sprzątnełam po sobie w kuchni i tyle - to nie tak że ja latam jak głupia po domu ja sie naprawde oszczędzam i niewiele robie nawet jakbym chciała to nie moge bo mi już plecy dokuczają

Hej Marylka,

Nie mow mi o plecach :( Ja to wczoraj musialam spac z poduszka pod brzuchem tak mnie plecy bolaly i miesnie ciagnely...
A zgage mialam taka w nocy ze szok:-( Coz uroki ciazy ;) I tak sie dzielnie trzymalam przez te 7 miesiecy ;) Teraz prawie poczatek 8 smego ;) Juz coraz ciezej mi chodzic i szybciej sie mecze ale co tam damy rade ;)

Milego dnia dla wszystkich :-)

Ewa bidulko moja, a co do zgagi to też wiem coś na ten temat łapie mnie praktycznie codziennie na szczeście mleko pomaga, i jem codziennie co innego żeby zgagi nie było ale to nie pomaga :(

Marylka, jaewa współczuje zgagi - mnie tez mleko pomagało

Marylka niestety co tydzien bede juz chodzić :( ale staram sie patrzec na to w ten sposob ze ide tylko na 3 h moze i mam nadzieje ze małą przespi ten czas

Kurcze jak już sie nie moge doczekać wiosny - ta zima mnie dobija blee

Marylka mi mleko pomaga na chwile ale dzisiaj tez przed spaniem sie napije pol szklanki...no i slyzalam zeby kolacji nie jesc pozniej niz 3 godziny przed polozeniem sie do lozka...wiec zaraz bede jadla...moze to pomoze....
No nic bede uciekala Kochana bo u mnie juz wieczor i wlasnie S przyszedl z pracy, milego dnia :*

Sorbus sliczna masz ta corcie :) Ja tez taka chce buziole :*

Marylka, jaewa współczuje zgagi - mnie tez mleko pomagało

Marylka niestety co tydzien bede juz chodzić :( ale staram sie patrzec na to w ten sposob ze ide tylko na 3 h moze i mam nadzieje ze małą przespi ten czas

Kurcze jak już sie nie moge doczekać wiosny - ta zima mnie dobija blee
to raz w tyg będziesz chodzić ?? na 3 h jak tak to jeszcze nie tak źle a jak codziennie to może tak jak mówisz uda sie tak dzień ustalić żeby mała w tym czasie spała :) powodzenia kochana :)

co do mleka to mi tez pomaga tylko na chwile ale jednak :)

Maggy masz racje lepiej dopytać sie bo potem to ciężko kase oddać zwłaszcza za 3 m-ce i pochrzanione tam macie te przepisy :(

Witam,

Chciałam tylko zdać relację z wczorajszej wizyty:
Nasz Maluszek nadal ma jajka, choć zaraz na wejściu ginka cosik innego spostrzegła, ale dokładnie spr i potwierdziła - chłop jak dąb :-D
Jest o tydzień większy!!!!! Dlatego z niecierpliwością czekamy na "krzywą cukrową", bo padło podejrzenie, że to MOŻE od cukrzycy ciążowej, ale to tylko spekulacje, żadnych objawów wymienianych przez ginkę nie mam, więc póki co luzik.
Wszystkie parametry, tzn. główka, kość udowa, obwód brzuszka, narządy wewnętrzne - idealne :-)
Serduszko bije miarowo - 150 uderzeń - już się do tego nie czepia ;-)
No i teraz najważniejsze!
Szyjka twarda, długa, od wewnątrz zamknięta...nic się nie dzieje. A to rozwarcie na opuszkę palca, cóż, stwierdziła, że taka moja natura. Ale oczywiście kontrolować będziemy :-)
Ginka zrobiła nam 3D - jak cudnie mój Maluszek się uśmiechał - oczywiście ryczałam ze szczęścia, a P rozdziawiał buzię z wrażenia :-D
A jak Syn nasz podrapał się po uchu, to P usiadł i zaniemówił :-D
No to tyle kochane w mega skrócie, bo wizyta to trwała przeszło godzinę, ale przeciez nie będę Was zanudzać "co, kto i kiedy powiedział" :-p

Pozdrawiam*

reklama
Ewelina no to superasko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pogratulować synka :) rewelacja że tak udana wizyta :) ja w przyszłym tyg ide na 3d :) dziś ma ignek dzwonić kiedy i na która mam przyjść :)

Do góry