reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

witajcie babeczki nic nie nadrobilam napisze jak sie zaklimatyzujemy w domu to wowczas też fotke wstawie, wczoraj wyszlismy wieczorem ze szpitala a teraz musze Ale ogarnąc bo cos tu mi sie wscieka, chyba trzeba ja na drzemke polozyć... dziekuje Wam za miłe słowa i pamiec i wpadne jeszcze do Was na pewno :*

reklama
Hej dziewczyny. Ja dziś znowu wymiotuję. Już mam dośc. Jestem strasznie osłabiona ale to raczej ciążowe hafciki a nie wirus. Jak nie przejdzie do jutra to idę do gina. Zwariuję po prostu. Sorki, ze ja tylko o sobie ale po prostu ryczę już z bezsilności.:-(

Wisieńka -współczuję ale wiem co przechodzisz - ja da końca 7 miesiąca miałam wizyty u porcelanki po kilka-kilkanaście razy dziennie - czułam się jak szmatka wyżęta - na mnie Torecan nie działał więc prawie z domu nie wychodziłam :( Ale trzeba zwyczajnie to przeczekać :sorry: Pomyśl sobie że za 20 tygodniu utulisz w ramionach małą słodką istotkę :tak:

maran - na spokojnie się w domku ogarnij i wpadaj do nas jak znajdziesz chwilkę - my tu czekamy - i wstaw fotkę uparciuszka :tak: :-D

Emi chce spać na rękach dzisiaj nie w kołysce - nie dziwię się po takiej traumie :sorry:
Właśnie przyszedł mój biustonosz - jest boski :-D świetny do karmienia a jak ładnie biust trzyma :-D A na dodatek ciekawostka - list wysłany priorytetem wczoraj z Kluczborka przyszedł do Kielc dzisiaj. Paczka priorytetowa wysłana z Kielc do Kielc w piątek jeszcze nie dotarła :dry: i bądź tu człowieku spokojny :dry:

Witam się :)

Sol
a czemu 2 dawki meningokoków - ja szczepiłam maje i Neisvakiem i jedna dawka tylko była - a Pneumokoki są 4 dawki aż ??

A juz doczytałam - ja szczepiłąm Majcie po ukonczeniu roku to byłą jedna Neisvac i dwie Prevenar - a wczesniej jest wiecej

Ja tez mam dzis doła bo za tydzien musze juz w srode i czw. isc do pracy na 3-4 h :((( jak ja to wytrzymam bez małej - siedze i rycze

WIsienka trzymaj sie kochana juz niedługo zostanie tylko po tych mdłościach wspomnienie :)

Ostatnia edycja:
wisieńka - a bo poczta polska jest państwowa a nie prywatna :-p

jsorbuś - meningokoki do 2 roku życia są dwie dawki a jak szczepisz powyżej 2 lat to jedna. Karola miała jedną w drugie urodziny i Emi też tak dostanie bo czemu mam bulić kasę jak mamy za free :-p a pneumo wg kalendarza szczepień są w 6, 12, 18 tygodniu i w 13-14 miesiącu ostatnia a my w Kielcach mamy w 12, 18 tygodniu i tą ostatnią - pierwszej nie ma. A czemu musisz iść do pracy -przecież macierzyński zabrania pracować :tak:

Dziewczyny, skad wy to wszystko wiecie o szczepionkach???? U nas nikt o niczym nie informuje:wściekła/y:Zuzy nie zaszczepiłam na rota, bo pani zadna mnie nie poinformowała, ze to tylko do 6 miesiaca mozna, a na meningo i pneumo powiedziała, ze przeciez na wszystko chyba dziecka nie chce zaszczepic?????:no::no::wściekła/y::wściekła/y:Masakra jakas..dobrze ze chociaz o skojarzonych powiedziały:wściekła/y:

Sol meningokoki są po 12 miesiącu juz jedna dawka tzn Neisva-c a czym szczepicie ?? Ja chyba po roku bede na pneumo i meningo szczepic Pati tak jak Maje

A do pracy musze inaczej bym nie miałą po co tam wracać - tak sie umówiłam wczesniej z szefem - zapłaci mi dodatkowo ale to mnie nie pociesza gdyby nie to ze u nas tak trudno o dobra prace dla kobiety to bym rzuciła tym w diabły

Monia - dostaniesz takie książeczki w szpitalu z kalendarzem szczepien zalecane tez tam sa - a ja akurat pamietam z poprzedniego razu :)

monisia
Szczepienia.pl
Ja jestem z tych dociekliwych po za tym w szpitalu dostałam pełno ulotek i info o szczepieniach na odchodne :-p A na wizycie położna środowiskowa przy Karoli pytała jakie szczepionki będziemy chcieli dla małej, co miasto funduje i tym podobne pierdoły :tak: a dzisiaj na szczepieniu pielęgniarka mnie pytała czy wiemy o szczepionkach skojarzonych i zalecanych i czy i jakimi chcemy szczepić :-) ja na rota byłam zdecydowana jeszcze w ciąży i M mnie poparł :-)

Sorbuś racja - po pierwszym roku - datę ma 2009 ale mi się lata pierdzielą :-p a co do urlopu to prawo pracy mówi:
Jego wymiar uzależniony jest od kilku czynników, jednak nigdy nie może być krótszy niż 8 tygodni, które zdaniem ustawodawcy są niezbędne dla powrotu do sił kobiety.
Jakby mu walnęli kontrolę i byś była w pracy to by się nie wypłacił facet :-p Bo łamie prawo ściągając cię tak wcześnie :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry