reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

monisia
Szczepienia.pl
Ja jestem z tych dociekliwych po za tym w szpitalu dostałam pełno ulotek i info o szczepieniach na odchodne :-p A na wizycie położna środowiskowa przy Karoli pytała jakie szczepionki będziemy chcieli dla małej, co miasto funduje i tym podobne pierdoły :tak: a dzisiaj na szczepieniu pielęgniarka mnie pytała czy wiemy o szczepionkach skojarzonych i zalecanych i czy i jakimi chcemy szczepić :-) ja na rota byłam zdecydowana jeszcze w ciąży i M mnie poparł :-)

Sorbuś racja - po pierwszym roku - datę ma 2009 ale mi się lata pierdzielą :-p a co do urlopu to prawo pracy mówi:
Jego wymiar uzależniony jest od kilku czynników, jednak nigdy nie może być krótszy niż 8 tygodni, które zdaniem ustawodawcy są niezbędne dla powrotu do sił kobiety.
Jakby mu walnęli kontrolę i byś była w pracy to by się nie wypłacił facet :-p Bo łamie prawo ściągając cię tak wcześnie :tak:

Ja tez chciałam Zuzu zaszczepic, ale tak jak mówie zero informacji!!!!szczepilismy ja skojarzonymi, ale bez rota i pneumo...bo nikt mnie nie poinformowała...A jak to jest bo kiedys wydrukowałam z linku od Ciebie, z tym programem na 6-tke, bo ten mi odpowiada, ale tam jest zaznaczone ze jak sie chce isc tym programem to nie ma szczepienia na wzwb i gruzlice zaraz po urodzeniu... a jak mi ja zaszczepia juz na to w szpitalu, to nie moge juz tym programem, tak????

reklama
monisia a kto takich głupot nagadał? w szpitalu standardowo szczepią wzw B i gruźlicę a potem jakie chcesz :tak: My dzisiaj 6w1 szczepiliśmy Emilkę i na rota a w szpitalu miała wzw i gruźlicę normalnie szczepioną :tak: jedyny myk polega na tym że jak zaczynasz program 6w1 to musisz go ciągnąć do końca, nie możesz zmieniać na np 5w1 czy szczepienia bezpłatne :tak: Ale szczepienie w szpitalu nie ma nic do późniejszych szczepień :tak:

Sol wiem wiem kochana masz racje ale co zrobić - mam tylko nadzieje ze te 3 godzinki szybko zlecą i wróce szybciutko do malej :)

Wisienka zazdroszcze tej wyprawki - ja uwielbiam zakupy - chyba sie musze na jakies wybrac coby humor sobie poprawić bojakies dołki mnie łapią

Monisia spoko dasz rade jak cos to Sol cie uświadomi :))

Witam Kochane :happy2:

My wczoraj świętowaliśmy i Walentynki i urodzinki Mojego Miśka:happy2::happy2::happy2:
Wczoraj siedzieliśmy do 4 rano bo zaczęliśmy grać w Toy Story 3 na ps3 i nie mogliśmy się oderwać:-)
W finale ja nie dawno wstałam a Misiek musiał rano już na miasto lecieć:zawstydzona/y:
Kończę śniadanko i zaraz muszę trochę posprzątać:happy2:

Życzę Wam Miłego dnia:happy2:

Wisienka moja Ty bidulko, współczuje Ci tych wymiotów , tulkam

Monisia spoko ja też jeszcze nie jestem ogarnięta do końca w tych szczepieniach :) - nie jestes sama :) damy rade z pomoca dziewczyn :)

Sorbuś Ciebie tez tulam że musisz iść do pracy nawet nie wyobrazam sobie jak musi Ci byc cięzko, a będziesz tak cały czas już chodzić czy raz na jakiś czas ??

Maran witaj :) jak sie ogarniecie to wstawiaj fotki:) i raz jeszcze gratulacje :)

ja niedawno wstała z drzemki ze zgagą i małym skurczem - a tak dawno już nie miałam i nic dziś nie robiłam :( ale wziełam nospe i na szczeście przeszło mi szybko :)

Sol dobrze że już po szczepieniu :)

Wisienka moja Ty bidulko, współczuje Ci tych wymiotów , tulkam

Monisia spoko ja też jeszcze nie jestem ogarnięta do końca w tych szczepieniach :) - nie jestes sama :) damy rade z pomoca dziewczyn :)

Sorbuś Ciebie tez tulam że musisz iść do pracy nawet nie wyobrazam sobie jak musi Ci byc cięzko, a będziesz tak cały czas już chodzić czy raz na jakiś czas ??

Maran witaj :) jak sie ogarniecie to wstawiaj fotki:) i raz jeszcze gratulacje :)

ja niedawno wstała z drzemki ze zgagą i małym skurczem - a tak dawno już nie miałam i nic dziś nie robiłam :( ale wziełam nospe i na szczeście przeszło mi szybko :)

Sol dobrze że już po szczepieniu :)

Ty uwazaj na siebie kobieto!!!! Cos tam znowu narobiła ze cie skurcze złapaly, co????
A jesli chodzi o szczepienia, to ja powinnam byc obcykana, bo to przeciez moje drugie dzieciatko, ale na tym za****u to człowiek musi sie wszystkiego sam doczytywac, bo zadna łaskawa pani nie poinformuje....:wściekła/y:

Witajcie
żadko się udzielam bo mam problem z netem

Sol - fajna ta Twoja teściowa pomaga Ci dużo, ja niestety zdana na własne siły jestem...

Wisieńka - współczuję wymiotów i złego samopoczucia, pocieszę Cię, że dzisiaj miałam takie mdłości, że myślałam, że ze sklepu wyjść nie zdążę a to już 6-ty m-c

monisia - w 6 tygodni po urodzeniu jeśli chcesz to szczepi się : 6w1, rotawirus i pneumokoki. 12 tydzień po urodzeniu (6 tygodni po poprzednim szczepieniu): 6w1, rota i pneumokoki, 18 tydzień po urodzeniu (6 tygodni po poprzednim): 6w1 i pneumokoki i na tym się kończy szczepienie w 1 roku życia. Cyba że chcesz jeszcze meningokoki to na 1 urodziny 1 dawka :tak: Potem w 13/14 miesiącu masz 3w1 (bezpłatna) i ostatnia dawka pneumokoków ew jeszcze ospa wietrzna (płatne) a 6 tygodni później 6w1 i na tym koniec - chyba że zechcesz wzwA to w drugie urodziny i pół roku później a potem to już na 6 urodziny są szczepienia :tak:
Na tej stronie co ci podałam jest bardzo ładnie opisane co i jak :tak:

majqa - no mi pomaga i mama i teściowa. Właśnie moja mama ode mnie wyszła bo musiałam wyjść do sklepu a przecież Emilki samej nie zostawię ani jej ze sobą dzisiaj nie wezmę :sorry: Ale babcie są zwyczajnie we wnuczkach zakochane bo więcej mieć nie będą a one najmłodsze :-p Bo M jest najmłodszy i ja jestem ta młodsza :-D

Pochwalę się - zabrałam się wreszcie za moją stronę i postaram się wam wkleić linka jak tylko skończę ogólne ustawienia to będziecie mi składać zamówienia na artykuły jakie chcecie uzyskać informacje :-D Wszystko o ciąży, porodzie i dzieciach, lekach, medycynie itp. :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Marylka oszczędzaj się kobietko coby cię te skurcze nie łapały
majqa może głupio to zabrzmi ale przynajmniej nie jestem sama z tymi mdłosciami i nie czuję się jak głupia. Teraz juz mi lepiej. Najadłam się i siedzi i pić mi sie chce cały czas chyba sobie łykne mój napój izotoniczny brrrrr

Do góry