reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

lil -ja też jestem za szczepieniami i Emi jak Karola dostaje od nas 5w1 i Rota a pneumokoki i meningokoki w prezencie od miasta ma i stąd moje przerażenie bo dzisiaj dostanie 5w1, pneumokoki, wzw B i rota - 3 kłucia i doustne :-( Zastanawiam się w związku z tym nad 6w1 wtedy by wzw odpadło - jedna igła mniej :sorry: A mój nastrój to o to szczepienie :-( Teściowa pielęgniarka z noworodków - wiem o czym piszesz :-p Tylko że ona jak kuła dupę Karoli antybiotykami to ryczała bardziej od Karoli a po kuciu musiała iść zapalić i się uspokoić :-p

Ok 11 przyjedzie teściowa tylko nie wiem czy brać M i taxi czy jechać z teściową - haczyk jest taki że M ze mną wejdzie a teściowa nie. A przydała by mi się pomoc :-(

reklama
Sol zdaj relację po szczepieniu - na pewno wszystko będzie dobrze i koniecznie idź z pomocą jakąś!

SOL jak pojedziesz z teściową to może da się namówić żeby z Tobą weszła... Powodzenia...

Witam kochane!!!!
MARCYS - &&&&&&&&&&&&& kochana, oby Nikolka jak najdłuzej wysiedziala w brzusiu!!!
KRZYSIENKO - dzieki za wiesci!!! Dla Ciebie :***
MARANKA - wpadaj i pochwal sie Majeczka!!!!
SOL - &&&&&&&&& za szczepienie!!!!
MARYLKO - Ty kusicielko!!!!;-) Buzka kochana :***
A ja nie wiem co robic...moja chrzestnica była chora i zaraziła mojego tate, potem zaraziła sie moja mama, no i jak to w reklamie mnie cos zaczyna pobierac....:wściekła/y:Narazie smyra mnie w gardle, ale jak zakaszle to kłuje w oskrzelach jak cholerka....narazie póki goraczki nie mam nie wybieram sie do lekarza, bo nie chce bez sensu brac antybiotyku, bo oni tylko tak robia...narazie herbatka z miodem i cytrynka + inhalacje....zobaczymy , mam nadzieje ze pomoze, a jak jeszcze Zuzu sie rozchorije, to mój P bedzie musiał urlop wziac.....

Nika właśnie nie wiem kiedy powinnam się udać na pierwszą wizytę. Tak myślałam koło 8 tygodnia - ale to jeszcze miesiąc!!!! Nie wytrzymam!

Hej Ewelinka i Monisia!

Lil_maja, hej*
Możesz iśc wcześniej do gina, porozmawiać, od Ci wszystko ładnie wytłumaczy, doradzi. Lepiej się poczujesz...uspokoisz...a za jakis czas dopiero skoczyć na usg :-)

lil - kole 6tc możesz iść już :tak: ja u obu dziewczynek widziałam serducho w 5t5d ciąży :-D
monisia - zdrówka dla rodzinki :tak:
ewelinka, monia - dobry dzień :-D
nika - było znośnie ale ja nerwus jestem :-p
jaewa - bo ma pełno ciuszków ale wiesz jak fajnie się ciuszki kupuje a Emilce kupiłam tylko jednego pajaca polarowego żeby pod kombinezon miała cieplutko :sorry: a tak to nie kupiłam jej żadnego ciuszka - nawet jednego po domu :-(

No to mówię: mojej lekarki nie było za to była moja ciocia :-D Pogadałyśmy sobie, poplotkowałyśmy :-p Pojechaliśmy całą piątką - teściowa nas podrzuciła i zabrała Karolę - żeby Emilce po szczepieniu nie przeszkadzała :-p A wróciliśmy taksówką :-p Emi właśnie cyca doi. Waży już 4.89 kg :-p a ma ok 59 cm (ja mierzyłam bo w przychodni nie mierzyli) Dostała 6w1 i rota bo pneumokoki dopiero za 6 tygodni :tak: Niestety miasto fundując nam szczepienia daje 3 dawki a nie 4 :sorry: ale lepsze 3 niż nic :tak: tak więc tylko 1 kłucie plus doustnie rota :tak: Zniosła dzielnie, ja trochę mniej :-p Za godzinę M idzie do pracy a teściowa mi dopiero wieczorek Karole podrzuci :-p Tak więc całe popołudnie spędzam sama z Emilką :-) Może jakiś film obejrzymy :-D Teraz grzeje się młoda u tatusia na rękach bo to grzejnik a ona zmarzluch jak ja :-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
SOL widzisz nie taki diabeł straszny... I fajnie macie z tymi szczepionkami od miasta... Milego dzionka...

MONISIA zdrówka dla rodzinki...

LIL jak jesteś niespokojna to idź porozmawiaj z lekarzem... on wtedy określi kiedy najlepiej zrobić usg...

reklama
nika - no za pneumokoki zaoszczędzamy 900 zł bo 300 za jedno szczepienie a mamy 3 a za meningokoki w 2 urodziny 150 zł :tak: Tak więc 1050 zł zostaje w kieszeni :tak: A jakbyśmy szczepili sami to powinny być 4 dawki pneumo i 2 meningo więc 1500 zł :-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry