reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

Ból od krzyża i dolnego odcinka kręgosłupa może promieniować na brzuch, pachwinę i nogę aż do kolana - może to być ból jednostronny lub obustronny, zazwyczaj pojawia się przy wysiłku fizycznym - nawet najmniejszym, pochylaniu się, dźwiganiu uniemożliwiając dalsze wykonywanie tych czynności - jest to tzw rwa kulszowa spowodowana sporym obciążeniem kręgosłupa i stanem zapalnym mięśni go podtrzymujących - leczenie polega na masażu dolnego odcinka kręgosłupa i stosowaniu ciepłych ale nie gorących okładów a także odciążeniu kręgosłupa np pasem ciążowym w trakcie prac w domu bądź przy chodzeniu :-)

reklama
Straszna jest - na szczęście u ciężarnych jej przebieg jest delikatniejszy i po porodzie zazwyczaj mija po jakimś czasie jak kręgosłup wróci do normy a mięśnie się wzmocnią :-) Wg lekarzy jest ona fizjologicznym wynikiem ciąży i obciążeń z nią związanych :dry:
Przeszłam to przy Emi i musiałam sobie pas kupić - teraz mi leży bo przeszło :-)

mi moja gin powiedziala ze te bole co mam to dlatego ze wszystkie miesnie itd sie rozciagaja zeby przy porodzie nic nie peklo i dlatego to tak boli... czasami nie weim co z soba zrobic, no ale coz, w koncu to minie.

najbardziej sie boje ze mi zostanie duzy brzuch i rozstepy po porodzie... bo mam je okropne:
2hrevth.jpg

Maggy ja niestety nic Ci nie poradzę - nie znam się :-( ALe fakt dobrze, że już spakowana jesteś:happy:

My byliśmy w sklepie i kupiliśmy Wojtkowi szczoteczkę do włosów, nożyczki i termometr do ciała:happy: Z takich akcesoriów już prawie wszystko:happy:

Zaraz będę szykować sosik na lasagne ahh :happy:

Ostatnia edycja:
maggy - może tak promieniować - dlatego pisałam żebyś sprawdziła czy stojąc wyprostowana z ciężarem na prawej nodze cię puszcza czy nie bo rwa zazwyczaj przy wyproście i przeniesieniu ciężaru na drugą nogę boli mniej :dry: a lek jest - masaż i okłady niwelują ból a po porodzie jak kręgosłup dojdzie do siebie to znika sama :tak: Ehh babo :-D A jeśli to nie to-to możliwe że młodzież się przekręcając mogła cię uszkodzić i ból promieniuje, może to też być ból brzucha a dokładniej jelit które w ostatnich tygodniach mają mało miejsca i są ściśnięte powodując zaparcia i z reguły bolą właśnie po lewej stronie jeśli akurat młodzież uciska to może boleć nawet kilka dni :sorry:

maggy - rwa w nocy nie przychodzi jak leżysz :-D tylko przy chodzeniu, schylaniu się, podnoszeniu czegoś :-D Jak cię nawiedzi w nocy ból to albo oberwałaś albo to skurcze albo jelita :-p

Mnie właśnie ból nawiedził - Emi mi cyca uszczypała :-(

cześć babeczki,

widzę że Maran jeszcze w dwupaczku. Oj kochana ale te twoje babeczki uparciochy !!!!!!!!!!!1

a ja po Karolkowych urodzinach. Goście pojechali, a Karol padł jak Pluto. Z prezentów zadowolony.

widzę, że nie tylko ja mam problem pokarmowy. Też wydaje mi się jakby go było mniej, ale Kamiś od wczoraj na mnie wisi, więc mam nadzieję, że wszystko wróci do normy. Jakby co mam trochę zamrożonego.

Marcepanku &&&&&&&& za was.

ściskam babki, wszystko nadrobiłam, ale pisać już nie dam rady. Będę wpadać w miarę możliwości.

reklama
marta ano jakoś ten okres ok miesiąca, półtora to gdzieś się kryzys chowa, ale widzę że u mnie przechodzi powoli bo Emi po jedzonku ładnie śpi - chyba że czuwa i sobie świat ogląda :-p Dzisiaj moja matka ją głupio przekarmiła bo zostawiłam im mleko jakbyśmy w ciągu dwóch godzin nie wróciły z zakupów a ta dała jej to mleko w 20 min po naszym wyjściu bo się Emi obudziła :wściekła/y: a jak wróciłyśmy to ją teściowa wzięła na ręce a Emi jak pawia puściła to całą flachę oddała co dostała i teraz męczy ją brzuszek - wściekła na matkę jestem okrutnie - więcej jej dziewczynek samych nie zostawię bo ona by je najchętniej zatuczyła :wściekła/y: Karola mi waży 19 kg :szok: to tyle co 4-5 letnie dziecko :no: Zabraliśmy jej słodycze na tygodniu to co robi moja matka? Daje jej jak mnie nie ma przy nich :wściekła/y: De facto Karola ma ok 100-104 cm ale bez przesady :no:

Do góry