reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wystarane na 2011 - kontynuacja wątku ze staraczek :-)

reklama
hej wieczornie :)
widze ze nie tylko u nas zeby piatki w planie :)
maran - to ile moze trwac ich wylazenie???? do tej pory milam bezproblemowa, tylko sie slinil i gryzl przedmioty + raz miekka kupa
dzis tak patrze a on sie slini jak niemowle. mysle o co kaman i dopieor do mnie dotarlo ze to pitaki i to dolne.... teraz to mnie przerazilas, moz eon nie placze bo to dopiero 2 tyg przed prawdziwym wychodzeniem? jak to jets z tymi piatkami gornymi i dolnymi????????????????

kolorowych wszystkim :)

josephine u nas to piatki dolne już wyszły i trwało to ok. 1miesiaca, Ala wówczas była kaprysna, miała stan podgorączkowy no i strasznie sie sliniła a ta slina taki specyficzny zapach miala, teraz nie ma innych jak tylko górne do przebicia bo wszystkie inne już są, wiec teraz też gryzie wszystko a paluchy tak pcha do buzi, ze mysle, że mi zwymiotuje bo az ja cofa... w nocy to bardzo źle spi... ostatnio to daje jej nurofen na noc bo jak nie dawałam to sie budziła co 1,5 godziny z płaczem a tak to choć mi do 3-4 pośpi jednym ciągiem i dopiero sie budzi z płaczem i do rana już tak spi raczej czujnie i popłakuje, chce by ja tulić i głaskać i mówi, że ją boli... troche jej te dziasla smaruje zelem na zęby dla dzieci, ale te piatki to daleko wiec i cięzko tam paluchy wsadzić bo ja to uraza i nie za bardzo pozwala... a ostatnio gdzies czytalam, że najbardziej ponoć boli jak te zeby przez kości szczęki przechodzą no i to by sie chyba zgadzalo bo zębów jeszcze nie widać a objawy bolesne ma juz od jakiegoś czasu...

o kurde! to jak u mnie sie slina zaczela dopiero to mam jeszcze miesiac przyjemnosci z dolnymi a pozniej gorne pitaki!!! jezusie...
moj poki co sie slini... w nocy spi. ale to pewnie jeszcze nie TEN bol... a ja kompletnie zapomnialam o tych 5-tkach
dopiero to slinienie sie mi podpadlo i szybko mnie ocucilo :)
a ty spac nie mozesz? ja nie... niedzwiedzie dwa chrapia a ja czuwam :(

josephine a może Poldusiowi jakoś szybciej wyjdą i nie bedą takie bolesne bo przeciez nie wszystkie dzieci maja tak samo :) u nas Ali zeby szybko zaczely wychodzic bo jak skonczyła 3 miesiace to juz miała 2 dolne jedynki i tak sukcesywnie jedne po drugich wychodziły... ale sa dzieci co i do roku nie maja zadnego zeba wiec to różnie bywa... ja to już czekam na koniec tego ząbkowania jak na zbawienie...

no i ide sie wreszcie połozyć... nie wiem czy zasne, ale próbować trzeba... dobrej nocki Jos i badz dobrej myśli może u Was z tymi piátkami nie bédzie tak koszmarnie :)

Cześć LASKI :-)

sorbuś kciuki za rozwój sytuacji :-)
nie nadrobię Was, ja znów przespałam wieczorek... o 20 jak padłam to mnie już nie było...

miałam dziś sen... śniła mi się moja dzidzia,że już na swiecie była, razem z nami w domku, a my ani jednego pudru, ktemu, nic kompletnie, tylko chusteczki do pupci były. No i trzeba było lecieć po zakupy ;-)
ojjj cieszę się że nic tragicznego się nie śniło, bo w 1 c. to koszmar miałam i niedługo po nim się zaczął... koniec.... ahhh.

dzien dobry

MLODAM- fajny sen :) a Ty juz niedlugo wkroczysz w II trymestr :) pieknie! :)

ja oczywiscie kolejna noc nieprzespana od 3-7... ale teraz nad ranem nadrobilam godzine ;)
Wlasnie kuknelam na zdjecie naszego malenstwa z usg ostatniego i ..... to bylo juz 5 tygodni temu... jak ten czas leci, a mam wrazenie jakby to bylo tak niedawno...

Witam się z rana

mlodam - to dobrze ze nic złego ci się nie śniło :) dziś wszystko mozna kupić w półgodziny :)))

josephine współczuje tych ząbkowych problemów aby jak najszybciej maluszkowi przeszło a
raczej wyszły ząbki

Maggy - no leci ten czas jak nie wiem - juz lada dzien i bedziesz Kevinka miała przy sobie :))

a u mnie narazie względna cicha - odszedł mi rano tylko czop - wiec moze coś dalej się dzieje

SORBUS- witaj kochana :D odszedl??? czyli malymi krokami sie zblizasz do upragnionej chwili :D ale super :D wreszcie! :)

no u mnie jeszcze troche.. i tez nadejdzie ta piekna chwila ;)

doczytalam, ze pisalyscie o zgadze.. mnie na szczescie az tak bardzo w ciazy nie dokucza, ale sie pojawia raz na jakis czas i odpuszcza po kilkunastu minutach ;)

MARAN- elegancko z tym smoczkiem :) dobry sposob,musze zapamietac :D

JOSEPHINE- oby szybko zeby wyszly i byl spokoj :)

od wczoraj mam bol glowy, wzielam juz 2 panadole i dzisiaj jakby troche lepiej ale dalej cmi... Poczekam jeszcze i zobacze co bedzie pozniej..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
hej kobitki ja wczoraj padłam po 18 i o 22 byłam juz wyspana i do 1 nie spałam dopiero po 1 Bartek mnie kopniakami uspił :)
a mój luby dziś wyjeżdża do stolicy i nie wiadomo jeszcze kiedy wróci moze w sobote może w niedziele ??
i jakos weny nie mam dziś na sprzątanie za bardzo moze pazurki sobie zrobie ?? hmmm zobacze :)

maran super że tak wam ładnie idzie to odzwyczajanie od smoka :)

Do góry