Blondie
Fanka BB :)
U nas też tak. Córka 3900 i 57cm, a 56 sporo ponosilaZawsze zaczynałam od 56. Syn miał 3730g i 56cm. Z miesiąc, albo i więcej ponosił.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U nas też tak. Córka 3900 i 57cm, a 56 sporo ponosilaZawsze zaczynałam od 56. Syn miał 3730g i 56cm. Z miesiąc, albo i więcej ponosił.
Pewnie ze względu na ryzyko śmierci łóżeczkowej. Ja strasznie sie bałam, bo kuzynki znajoma tak straciła dziecko, ale zawijalam wlasnie w rożek i do tego monitor oddechu pod materacem. Jakos spokojniej mi sie spałoa dlaczego otulacze nie wchodzą w grę???
Mnie się podoba opcja rożka i to bardzo. Łatwiej trzymać takiego maluszka.Pewnie ze względu na ryzyko śmierci łóżeczkowej. Ja strasznie sie bałam, bo kuzynki znajoma tak straciła dziecko, ale zawijalam wlasnie w rożek i do tego monitor oddechu pod materacem. Jakos spokojniej mi sie spało
Łatwiej wyczuć maluszka a do tego można rączki schować pamiętam swoje pierwsze karmienie jak młody miał ręce na wierzchu. Miał może ze 4 dni i tak nimi drapal i wywijal że nie mogłam go nakarmić po tym już go "obezwladnialam"Mnie się podoba opcja rożka i to bardzo. Łatwiej trzymać takiego maluszka.
Mój miał pierwszą butelkę z aventu i była fajna. Dostałam ja w niebieskim pudełku. Podgrzewacz dostałam od siostry męża z philipsa mało używałam ale można powiedzieć że jest po dwójce dzieci i działa. Obsługa prosta. Regulacja wysokosci butelek. Jest spoko.Zobacz załącznik 919026 Dostalam dzisiaj taki zestaw. Sama nawet nie mam pojecia czy to jest dobre, jakie firmy wybierac itp. Mam sobie zlozyc zamowienie na elektryczna nianie, detektor oddechu i podgrzewacz na prezent. Nie mam pojecia co wybrac , doradzcie prosze
Butelki miałam z obydwu firm, mój nie chciał za bardzo ale kiedy juz trzeba było to się sprawdziły. Smoczki również z aventu miałam wszystkie, teraz tez kupilam narazie 2 niania elektryczna w domu lub dużym mieszkaniu ok, my nie mieliśmy, dziecko było zawsze w pobliżu a w nocy każdy ruch małego slyszalam, taki sen mamusiowy detektor oddechu dla swojego spokoju fajnie, a podgrzewacze miałam dwa i oba wywalilam bo tylko mi sie gracily. Mleko swoje podgrzewalam w ciepłej wodzie, wiec jak dla mnie zbyteczny gadżet. Ale to każda musi na swoje potrzeby patrzećZobacz załącznik 919026 Dostalam dzisiaj taki zestaw. Sama nawet nie mam pojecia czy to jest dobre, jakie firmy wybierac itp. Mam sobie zlozyc zamowienie na elektryczna nianie, detektor oddechu i podgrzewacz na prezent. Nie mam pojecia co wybrac , doradzcie prosze
Newbie zawsze ma cudne ubranka dla dziewczynek!Ja w lipcu dla synka też nie używałam rozka dłużej niż pierwszy tydzień bo było za ciepło później.
A oto moje pierwsze zakupowe szaleństwo dla Antosi, płeć potwierdzona na polowkowych więc można zacząć szaleć
W kappahlu na wybrane produkty - 50% dzisiaj, dla chłopców był dużo większy wybór ale coś się udało znaleźć.
Zobacz załącznik 919044
Tak na prawdę możesz kupić jeden śpiworek/rożek, rozne kocyki np. Bambusowy, polarkowy itp i dzidzia sama da Ci znać co woli. Może sie okazac ze będzie wolalo byc mocno otulone, zaciśnięte jak w brzuszku i wtedy zakupisz otulacz... my możemy chcieć czegoś A dzidzia będzie się drzec w nieboglosy bo nie będzie coś odpowiadać. W sklepach teraz dostanie się wszystko Od ręki i zawsze można coś dokupićPowiedzcie mi Kochane ! Jak to jest z tym spaniem? Rozumiem ze musze kupic spiworek do spania (zadne otulacze nie wchodzą w gre... jestem zieloną matką pierworódką i to bedzie dla mnie wyczyn...) i czy rozmiar 62/68 moze byc na start? Wydaje mi sie ze kupujac 50/56 tylko wywale pieniadze i wydaje mi sie on totalnie bez sensu :/