reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowy zawrót głowy - Zakupy dla maluszków

Pochwal się co wybrałaś. Ja jeszcze nie mam nic upatrzonego ;)

Jak tak czytam jakie zakupy poczyniacie to się zaczynam trochę denerwować bo myślałam, że dopiero w styczniu, lutym zacznę się rozglądać i kupować.

W ogóle to powiedzcie mi czy rożek jest niezbędny?
Ja rodziłam w lipcu i mi się nie przydał rożek. [emoji4] ale teraz może być inaczej, inna pora roku.

reklama
My w zasadzie mamy wszystkie ubranka do roku, bo mojej siostry syn też jest z kwietnia. Niektórych tylko brakuje, bo u niej to drugie dziecko, więc trochę dokupuję :)

EHHH... Mi nie chodzi o ubranka po ubranek mam FULL :D Od 56 zaczelam i i tak juz nakupilam za duzo :X W dodatku mam to wszytsko nowe glownie HM, Reserved.. bo to nasze pierwsze dziecko i mamy jakiś wstręt do kupowania po kimś... nie wiadomo po kim :) chodzi mi rozmiarowo tylko o ten biedny śpiworek do spania... cos takiego jak zdjeciu.

hmgoepprod
To ja też je oglądałam i powiem Ci że te śpiworki 62/68 to mega duże są. Potem nie wiem czy w lato będzie dzidzia chciała spać w ciepłym spiworku. Ja chyba wezmę na poczatek ten mały ale wstrzymam się do wyprzedaży ;-)

To ja też je oglądałam i powiem Ci że te śpiworki 62/68 to mega duże są. Potem nie wiem czy w lato będzie dzidzia chciała spać w ciepłym spiworku. Ja chyba wezmę na poczatek ten mały ale wstrzymam się do wyprzedaży ;-)
Teraz w HM są po cztery dyszki :D Więc normalnie szalenstwo... ale na poczatek wiem ze bez spiworka marnie skoncze... wiem ze instynkt i tak dalej... ale naprawde to bedzie pierwsze dziecko moje w zyciu z ktorym bede miala jakis kontakt i wolalabym sobie zycia nie utrudniac...

@Anacoco ja używałam rozka. Jest bardzo wygodny na początek. Łatwiej mi się karmilo młodego na początku bo robiłam to na siedząco. Spał też otulony w rożek. Teraz dokupie jeszcze jeden. Z bambusowym wypełnieniem u mnie też niewypał. Wyjęłam je bardzo szybko.

Ja mam juz calkiem sporo kupione. Trzy paczki pampersow dwojek, chusteczki mokre, wkladki laktacyjne, ubranka na 56 i 62, kosz Mojzesza, kilka tetr. Ale mam liste potrzebnych rzeczy i widze ze zostalo mi na niej bardzo duzo, szczególnie takich dupereli higienicznych. Bede dokupywac w styczniu i lutym powolutku. Nie chce tuz przed porodem, bo nie wiem czy bedzie mi sie wtedy chcialo :)

U mnie tak jak u Asi synek lipcowy wiec rożek posłużył jako mata, podkład itp. Kupowalam w komplecie z lozeczkiem wtedy. Teraz jeszcze nie wiem, narazie otulacze, kocyk, najwyżej dokupie bo nie wiadomo jak w kwietniu z klimatem. Zawsze juz było ciepło a zeszły rok zaskoczył zimnem wiec poczekam.

reklama
Powiedzcie mi Kochane ! Jak to jest z tym spaniem? Rozumiem ze musze kupic spiworek do spania (zadne otulacze nie wchodzą w gre... jestem zieloną matką pierworódką i to bedzie dla mnie wyczyn...) i czy rozmiar 62/68 moze byc na start? Wydaje mi sie ze kupujac 50/56 tylko wywale pieniadze i wydaje mi sie on totalnie bez sensu :/

a dlaczego otulacze nie wchodzą w grę???

Do góry