reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawkowy zawrót głowy - Zakupy dla maluszków

@Natuś_ka kochana, a w takim razie my rozmawiamy o rozku z wkładka? takim usztywnianym?
bo te miękkie, i z materiału minky czyli ala plusz, to w życiu bym nie powiedziała że on daje usztywnienie.. chyba że mówimy o tych z wkładka Kokosowa lub coś w tym stylu? :)

zglupialam :D hehe
Te miękkie też trochę podtrzymują główkę.

reklama
Hmm.. Ja u znajomej widziałam fajna opcje że dzidzia jest ubrana standardowo na 1 warstwę wsadzona w śpiworek A śpiworek w kokon. Nie trzeba wtedy żadnych zabezpieczeń przy lozku. Znajomym ten sposób się sprawdzał. Jeśli młody będzie chciał być ciasno otulonu to go "ochustuje " pieluszka. :p

wiem wiem, jak się dziecko trzyma na rękach to jasne. ale przecież jak śpi to nie trzeba mu 'stelazu'? :)
Ja nie miałam rożka z wkładką i wiadomo nie był właśnie jak stelaż:p sztywny, chodziło mi o pozycje, jak dziecko zawiniesz i zlapiesz w tym rozku tam gdzie glowka a drugą ręką niżej to nie ma obaw ze sie obróci, wywinie nawet jak glowke obroci itd, o takim usztywnieniu mowilam:-D nie wiem czy do spania sie to sprawdzi bo przy synku nie miałam okazji używać, ale jestem.tez nastawiona na zwyczajne owijanoe pieluszka bambusowa a w praktyce sie okaże co dzidziuś polubi bardziej. W takzdym bądź razie kupuje rożek, pieluszke ta dużą jedna lub dwie i z dwa kocyki, jeden z minky drugi moze inny. Taki wstępny plan po glowkowaniu:)

Tak spala moja corka przez pierwsze chyba 2 tygodnie :)
IMG_20181124_094407.jpeg

Załączniki

• IMG_20181124_094407.jpeg
    IMG_20181124_094407.jpeg
    62,7 KB · Wyświetleń: 355
Dziewczyny ale wy walkujecie ten temat... niedługo wyjdzie ze dziecko najbezpieczniej będzie spało na nago na podłodze. Wrzuccie na luz. Żaden otulacz czy rożek nie zabije waszego dziecka. To są rzadkie przypadki a uwierzcie mi na początku czuwasz non stop przy maluchu.
Najlepiej by było gdyby wam wyszło w praniu.
@Blondie mój spał identycznie ;)

@Blondie moja tak samo, tylko bez pieluszki pod głową.
Widzicie, a ja przy pierwszym dziecku byłam wielu rzeczy nieświadoma i dałam ochraniacz na całą szerokość łóżeczka, plus spało między nami w łóżku. Czyli gorzej być nie mogło. No i nic się nie stało. A teraz się zrobiłam przewrażliwiona i nie będę narażać, jak już wiem że to może stwarzać niebezpieczeństwo... i rozważam monitor oddechu, ale pewnie jeszcze sto razy zmienię zdanie co do niego.

reklama
@Blondie moja tak samo, tylko bez pieluszki pod głową.
Widzicie, a ja przy pierwszym dziecku byłam wielu rzeczy nieświadoma i dałam ochraniacz na całą szerokość łóżeczka, plus spało między nami w łóżku. Czyli gorzej być nie mogło. No i nic się nie stało. A teraz się zrobiłam przewrażliwiona i nie będę narażać, jak już wiem że to może stwarzać niebezpieczeństwo... i rozważam monitor oddechu, ale pewnie jeszcze sto razy zmienię zdanie co do niego.
U mnie pieluszka musiala byc, bo corka non stop ulewała. Tak z 6-7 msc.

Do góry