reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawkowy zawrót głowy - Zakupy dla maluszków

Jeśli chodzi o mnie, to ciażowe bluzki są niepotrzebne. Jest tyle ubrań oversize, że można wybrać ze zwykłej odzieży, nie zaś typowo ciążowej, za którą trzeba dopłacać. Jedyne niezastąpione są spodnie ciążowe. Ja chodziłam też w obcisłych bluzeczkach, które miałam w szafie i były elastyczne. Mam też sukienki m.in. trapezowe i będą się sprawdzać. Marzec i kwiecień kiedy brzuch będzie największy to już prawie wiosna. Teraz wszedzie jest pełno swetrów o luźnym kroju. Ciążowe bluzki z hm nie podobają mi się, za to spodnie są super, ale ja preferuję sukienki, więc spodnie to max 2 pary kupię. W drugiej ciąży chodziłam też w legginsach, które nie były ciążowe i było ok. Myślę, że można się fajnie ubrać :). Ja mam to szczęście, że jeszcze nic nie musiałam kupować, bo wszystko pasuje. Ale coś zaczyna się dziać i brzuszek wkrótce wystrzeli :happy:.

dokładnie. jeśli o mnie chodzi to musiałam się poratować spodniami, ale jeśli miałabym zapłacić za basicową bluzkę która mi się nawet nie podoba, ale jest okrzyknięta mianem ciążowej, bo ma luz w brzuchu a kosztuje 60-99 zł (H&M) to wolę kupić najzwyczajniej coś luznego, co mi się podoba a przy okazji zazwyczaj jest tańsze ;)
lada chwila i brzuszek pójdzie więc sukienki w zanadrzu trzymaj hehe :)

reklama
dokładnie. jeśli o mnie chodzi to musiałam się poratować spodniami, ale jeśli miałabym zapłacić za basicową bluzkę która mi się nawet nie podoba, ale jest okrzyknięta mianem ciążowej, bo ma luz w brzuchu a kosztuje 60-99 zł (H&M) to wolę kupić najzwyczajniej coś luznego, co mi się podoba a przy okazji zazwyczaj jest tańsze ;)
lada chwila i brzuszek pójdzie więc sukienki w zanadrzu trzymaj hehe :)
Zgadzam sie, choć powiem Ci ze upolowalam ta bluzke ciazowa z dlugim rekawen z hm o ktorej mowisz za 29 zl i mysle, ze za tyle to warto bylo ja kupic, bardzo przyjemny material :) i ładnie sie uklada

Zgadzam sie, choć powiem Ci ze upolowalam ta bluzke ciazowa z dlugim rekawen z hm o ktorej mowisz za 29 zl i mysle, ze za tyle to warto bylo ja kupic, bardzo przyjemny material :) i ładnie sie uklada

Ja kupiłam jak była promocja dwie i nawet chciałam je od razu zacząć nosić ale się okazało ze brzuch mam jeszcze za mały i na razie wiszą ;) ale potwierdzam ze materiał jest fajny.

Ja kupiłam jak była promocja dwie i nawet chciałam je od razu zacząć nosić ale się okazało ze brzuch mam jeszcze za mały i na razie wiszą ;) ale potwierdzam ze materiał jest fajny.
I ja tez kupilam z promki jedna i mam z poprzedniej ciąży jedną, plus dostalam sporo ciuchow ciążowych od bratowej i wlasnie duzo jest bluzek z hm. Jak juz brzuszek jest wiekszy to super w nim wygladaja.

A dzisiaj bylam po bodziaki w lidlu. Kupilam jedne 50/56 i 62/68, bo nie znam plci, a jedna paczke uniwersalnych dorwalam w najmniejszym rozmiarze. Jak wiadomo ciuszki z lidla są duze, wiec na poczatek te 50/56 są ok.

Witaj w klubie. Ja w sobotę też wybrałam się żeby czegoś poszukać dla siebie. Chodziło mi głównie o coś na górę, bo kupiłam dwie pary legginsów i brakuje mi luźnej góry. Zawsze raczej nosiłam dopasowane rzeczy, spódnice w pasek, rurki i nic nie pasuje. Chcieliśmy iść do kina i miałam ochotę na jakąś sukienkę niestety nawet te wydające się luźne na brzuszku opięły się na piersiach i nienaturalnie wzdzierały do góry. Dlatego poszłam szukać czegoś ale tyle się namierzyłam i wyszłam z jednym swetrem w rozm M w którym jeszcze tonę, bo i rękaw ma długi ;-). Masz rację wszystko kosztuje tyle drożej, bo ciążowa wersja, słabe to. Kupiłam rajtki z hm ciążowe na szczęście były przecenione z 50 na 20 i szału nie ma, szał by był u mnie w głowie jakbym zapłaciła normalnie. Muszę rozejrzeć się za czymś używanym na Olx albo do jakiegoś lumpeksu się wybrać.
Ja rajtki kupuję u nas na ryneczku miejskim. Są o wiele tańsze i kobitka ma z dobrych firm.
Kurczę a ja byłam w czwartek na zakupach i mam legginsy z hm za stowke. Ale też sweterek, bluzę i dwie koszulki w moim rozmiarze a jeszcze będę się w nie długo mieściła bo to właśnie takie oversize. Legginsy najdroższe reszta z promocji ;)
Aaa no i sukienki mam luzniejsze sprzed ciąży i też długo się będę w nie mieściła.. najlepsze są te jakby sweterkowe nie wiem jak ten materiał nazwać.

I ja tez kupilam z promki jedna i mam z poprzedniej ciąży jedną, plus dostalam sporo ciuchow ciążowych od bratowej i wlasnie duzo jest bluzek z hm. Jak juz brzuszek jest wiekszy to super w nim wygladaja.

A dzisiaj bylam po bodziaki w lidlu. Kupilam jedne 50/56 i 62/68, bo nie znam plci, a jedna paczke uniwersalnych dorwalam w najmniejszym rozmiarze. Jak wiadomo ciuszki z lidla są duze, wiec na poczatek te 50/56 są ok.

Tez miałam iść dzisiaj po te ciuszki, ale sama nie wiem...te prenatalne dopiero w środę, mam jakiś opór żeby przed nimi coś kupować.

Niektore ov3ersize są o tyle beznadziejne, ze szerokie i krotkie. Jak ja mam 180 i do tego dojdzie brzuch, to nijak sie to u mnie nie sprawdza. No i cycy mam gigant.

reklama
Do góry