reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowy zawrót głowy - Zakupy dla maluszków

To może nie do końca wyprawka, ale bardzo mnie wzruszyło :) wczoraj szukając czegoś odkryłam to w szafce męża, przyznał się ze już kupił z myślą o dziecku :)
IMG_5907.JPG

Załączniki

• IMG_5907.JPG
    IMG_5907.JPG
    275,3 KB · Wyświetleń: 524
reklama
A czemu dziewczynka nie może być tygryskiem? [emoji6]
Tak jak pisalam post wcześniej, jakbym dziewczynke ubrala w tygryska to wszyscy dookola zachwycaliby sie, jakiego mam słodkiego synka ;) z córką tak było jak byla malusia i prawie łysa i po kilkunastu takich tekstach juz bokiem mi wychodzilo.
Ksiazeczki fajne:) to takie dla maluszkow z grubymi stronami?

Tak jak pisalam post wcześniej, jakbym dziewczynke ubrala w tygryska to wszyscy dookola zachwycaliby sie, jakiego mam słodkiego synka ;) z córką tak było jak byla malusia i prawie łysa i po kilkunastu takich tekstach juz bokiem mi wychodzilo.
Ksiazeczki fajne:) to takie dla maluszkow z grubymi stronami?

Nie, to takie dla większych dzieciaczków, ale nie będę mu łamać serca ;) to jest urocze bo wydawało mi się ze jakoś bez entuzjazmu podszedł do tej ciąży, a tu proszę :)

niezbyt wyprawkowe ale dla nas :)
dwie galerie przeszlam - ze smutkiem stwierdzam że w żadnej sieciowce nie ma ciuchów ciążowych. byłam nawet w New looku, któraś ostatnio wrzucała info o promocji na stronie angielskiej, więc pomyślałam że może stacjonarnie coś będzie. gdzie tam.
więc tylko ten HM niestety zostaje.
resztę napewno będę dokupowac z olxa, boża ciuchy na parenascie tygodni szkoda tyle milionów wydawać :D więc jakby któraś się wybierała to nie warto iść do sieciowek, a jeśli coś przegapiłem to chętnie się dowiem gdzie są jakieś ciuszki :)

+ skarpetki od koleżanki, takie malusie rzeczy mnie rozczulają :oops:

Załączniki

• IMG_20181007_213726.jpg
    IMG_20181007_213726.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 121
  • IMG_20181007_213702.jpg
    IMG_20181007_213702.jpg
    870,9 KB · Wyświetleń: 126
  • IMG_20181006_191859_323.jpg
    IMG_20181006_191859_323.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 114
niezbyt wyprawkowe ale dla nas :)
dwie galerie przeszlam - ze smutkiem stwierdzam że w żadnej sieciowce nie ma ciuchów ciążowych. byłam nawet w New looku, któraś ostatnio wrzucała info o promocji na stronie angielskiej, więc pomyślałam że może stacjonarnie coś będzie. gdzie tam.
więc tylko ten HM niestety zostaje.
resztę napewno będę dokupowac z olxa, boża ciuchy na parenascie tygodni szkoda tyle milionów wydawać :D więc jakby któraś się wybierała to nie warto iść do sieciowek, a jeśli coś przegapiłem to chętnie się dowiem gdzie są jakieś ciuszki :)

+ skarpetki od koleżanki, takie malusie rzeczy mnie rozczulają :oops:

Witaj w klubie. Ja w sobotę też wybrałam się żeby czegoś poszukać dla siebie. Chodziło mi głównie o coś na górę, bo kupiłam dwie pary legginsów i brakuje mi luźnej góry. Zawsze raczej nosiłam dopasowane rzeczy, spódnice w pasek, rurki i nic nie pasuje. Chcieliśmy iść do kina i miałam ochotę na jakąś sukienkę niestety nawet te wydające się luźne na brzuszku opięły się na piersiach i nienaturalnie wzdzierały do góry. Dlatego poszłam szukać czegoś ale tyle się namierzyłam i wyszłam z jednym swetrem w rozm M w którym jeszcze tonę, bo i rękaw ma długi ;-). Masz rację wszystko kosztuje tyle drożej, bo ciążowa wersja, słabe to. Kupiłam rajtki z hm ciążowe na szczęście były przecenione z 50 na 20 i szału nie ma, szał by był u mnie w głowie jakbym zapłaciła normalnie. Muszę rozejrzeć się za czymś używanym na Olx albo do jakiegoś lumpeksu się wybrać.

reklama
Jeśli chodzi o mnie, to ciażowe bluzki są niepotrzebne. Jest tyle ubrań oversize, że można wybrać ze zwykłej odzieży, nie zaś typowo ciążowej, za którą trzeba dopłacać. Jedyne niezastąpione są spodnie ciążowe. Ja chodziłam też w obcisłych bluzeczkach, które miałam w szafie i były elastyczne. Mam też sukienki m.in. trapezowe i będą się sprawdzać. Marzec i kwiecień kiedy brzuch będzie największy to już prawie wiosna. Teraz wszedzie jest pełno swetrów o luźnym kroju. Ciążowe bluzki z hm nie podobają mi się, za to spodnie są super, ale ja preferuję sukienki, więc spodnie to max 2 pary kupię. W drugiej ciąży chodziłam też w legginsach, które nie były ciążowe i było ok. Myślę, że można się fajnie ubrać :). Ja mam to szczęście, że jeszcze nic nie musiałam kupować, bo wszystko pasuje. Ale coś zaczyna się dziać i brzuszek wkrótce wystrzeli :happy:.

Do góry