reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawkowy zawrót głowy - Zakupy dla maluszków

reklama
Na moje oko tak, dziewczynce bym raczej nie ubrala, wszyscy dookola by mowili "o jaki ladny chlopczyk" ;) dla dziewczynki z kolei byly z Minnie, ale przerazliwie rozowe.

Super, fajne kółka. Nie zostawiałaś sobie wózka po pierwszym dziecku?
Zostawiłam, ale nienawidzę go bo jest duży i ciężki. W większości na spacery chodzić będę ja sama a jak mi dojdzie jeszcze mój młody to już wogole sie utyram dlatego go sprzedam a kupię tego cybexa. Za 999 zł na allegro 2w1 więc w spoko pieniądzach.

Słabo ogarniam ten wątek, bo wszystko mam i po co się nakręcać :D

Wózek mam ten sam od prawie 4 lat, używałam jako gondoli i spacerówki. Jedynie miałam jeszcze później podwójny. Pamiętam, że dziewczyny z forum wymieniały wózki jak rękawiczki, dla mnie to kosmos :p A mam camarelo. Bardzo go lubię. Lekki i fajnie się prowadzi.

Ubranka zawsze na początku miałam 56. Uniwersalne, ale chyba bardziej na chłopca. Jakoś nie przepadam za typowymi dziewczęcymi. Coś ciężko znaleźć "normalne". Nie wiem skąd ten szał na róż. Ale udaję mi się znaleźć zielone czy szare ;) Mimo wszystko w sklepach przeważa róż.

Butelki kupowałajm takie, aby nie zaburzały piersi. Jak ktoś się nastawia na mm to już nie ma wielkiego znaczenia jakie.
Smoczki moje dzieci tolerowały tylko lovi.

Pieluch miałam mnóstwo, mnie się bardzo przydawały. Lubiły się brudzić i znikać :p

Co tam jeszcze. Kosmetyków do dziś nie używamy. Uważam, że czym mniej tym lepiej. Tylko babydream do kąpieli. Noworodka nie kąpałam codziennie.

Pieluchy i chusteczki też używam cały czas babydream.

Inhalator się bardzo przydaje. Ale to trochę później.

I ja np. w ogóle nie używałam śpiochów. Jakoś kompletnie mi nie leżały. W sumie tylko body, a jak było chłodniej to półśpiochy na nogi.

Słabo ogarniam ten wątek, bo wszystko mam i po co się nakręcać :D

Wózek mam ten sam od prawie 4 lat, używałam jako gondoli i spacerówki. Jedynie miałam jeszcze później podwójny. Pamiętam, że dziewczyny z forum wymieniały wózki jak rękawiczki, dla mnie to kosmos :p A mam camarelo. Bardzo go lubię. Lekki i fajnie się prowadzi.

Ubranka zawsze na początku miałam 56. Uniwersalne, ale chyba bardziej na chłopca. Jakoś nie przepadam za typowymi dziewczęcymi. Coś ciężko znaleźć "normalne". Nie wiem skąd ten szał na róż. Ale udaję mi się znaleźć zielone czy szare ;) Mimo wszystko w sklepach przeważa róż.

Butelki kupowałajm takie, aby nie zaburzały piersi. Jak ktoś się nastawia na mm to już nie ma wielkiego znaczenia jakie.
Smoczki moje dzieci tolerowały tylko lovi.

Pieluch miałam mnóstwo, mnie się bardzo przydawały. Lubiły się brudzić i znikać :p

Co tam jeszcze. Kosmetyków do dziś nie używamy. Uważam, że czym mniej tym lepiej. Tylko babydream do kąpieli. Noworodka nie kąpałam codziennie.

Pieluchy i chusteczki też używam cały czas babydream.

Inhalator się bardzo przydaje. Ale to trochę później.

I ja np. w ogóle nie używałam śpiochów. Jakoś kompletnie mi nie leżały. W sumie tylko body, a jak było chłodniej to półśpiochy na nogi.
Takie szaleństwo na róż jest tylko do niemowlaków. Ja chciałam kupić coś różowego dla chrzesnicy 4 latki bo miała fazę na wszystko w tym kolorze i było ciężko ;) wszystko co mi się podobało było w innych kolorach a różu bardzo mało.

Fajnie ze podajecie jakie wózki macie albo planujecie, moja lista sie powiększa:p ostatnio przez pol dnia miałam na oku Jane Muum , ale jak zwykle gdy któryś mi sie podoba to odrazu negatywne opinie sie znajdują:p w sumie nie ma wózka który miałby same dobre ale te złe przychodzą akurat jak już wszystko mi sie w danym modelu podoba i po przemyśleniu faktycznie to to i tamto jest nie tak. Póki co zostawilam temat i poszukiwania na bok, muszę odetchnąć:p

reklama
Do góry