N
Natuś_ka
Gość
To zależy jaki sie dzieciaczek urodzi a tego ciężko nam przewidzieć, mój był tydzień po terminie a ciuszki na 56 zaczęły pasować dopiero w drugim miesiącu życia. Faktycznie można podwijac ale np. w za dużych spioszkach problemem są nóżki które są za krótkie na nogawki i zawsze wychodzą z miejsca najlepiej mieć po troszkę z każdego rozmiaru a pojedyncze zestawy wyjściowe kupować później na bierzaco. Wystarczy po 5/7 sztuk z mniejszych rozmiarow (50,56) body i spioszki a po wyjściu ze szpitala można dokupić, rodzina która przychodzi w odwiedziny tez często przynosi ubranka dla dziecka więc nie ma co przesadzac, tylko na spokojnie do tego podejśćJeżeli chodzi o rozmiary ubranek, to lepiej kupić 62 i podwinąć rękawek niż 56 założyć raz. Moja córa urodziła się od razu niemalże za duża na rozmiar 56. Niektóre ubranka założyłam jej raz i zanim je wyprałam to już były za małe. Polecam spodenki i kaftaniki ze smyka, kupowałam zestawy jak były na przecenach. One są mega uniwersalne, te co miałam rosły z dzieckiem. W szczególności spodenki. Moja córa ma 4 lata, a jest w stanie zalozyc jeszcze te spodenki jako piżamkę, co prawda są do kolan, ale nie jakieś ciasne. Na wysokości brzucha mają taki rozciągliwy pas, który można zawinąć na pół i wtedy dla noworodka są okej i potem przez wiele miesięcy się sprawdzają.