reklama
hej dziewczynki :-) chciałabym się dowiedzieć, ile właściwie pieluszek jednorazowych zużywa dziecko dziennie i ile Was to miesięcznie kosztuje? Jak patrzę na taką paczkę pieluch za ponad 70 zł, to zaczynam się zastanawiać ...
Na początku, tak pierwsze 2 miesiące to pieluchę muszisz wymieniać ok 8 razy na dzień. Potem to już tak koło 6 wychodzi, zależy ile dziecko sika A koszty? W opakowaniach "1" i "2" masz ok 70 pieluch jak kupujesz pampersy czy huggies to płacisz coś koło 45 zł za opakowanie, które starcza ci na tydzień. No to 45 x 4 wychodzi jakieś 180 zł miesięcznie. Możesz kupować tańsze pieluchy - podobno te z biedronki są całkiem dobre. Kosztują coś ok 30 zł, więc za miesięczny zapas wydasz 120 zł Ale czasem zdarza się tak, że jakieś pieluchy jednorazowe dziecko uczulają lub odpażają i trzeba kupowac pieluchy jednego producenta.
Co do pieluch to tez mocno zastanawiam sie czy wybrac te jednorazowe czy wielorazowe. I jedne i drugie maja swoje zalety. Słyszę często opinie, ze te wielorazowe są tansze, ze to duży koszt tylko i wylacznie na sam początek - nie oszukujmy sie, wyprawka pieluchowo-wielorazowa nie jest tania. Ok, pozniej pozostaje pranie...wlasnie, czy to pranie co pare dni nie wyjdzie nas drożej niz kupno pieluszek jednorazowych? Jak myślicie?
Mlekowita, ja kupowałam kiszonki u polskiego producenta, jestem bardzo zadowolona, bo zakłada się szybko a płaciłam coś ok 22 zł za pieluchę. Więc za 12 pieluch - bo tyle mam zapłaciłam coś ok 250 zł. Oczywiście są pieluchy typu AIO, które kosztują 90 zł za sztukę, ale tam masz otulacze, wkładki, nie władki - cuda na kiju. Nie wiem jak się dziecko chowa w takich pieluchach, moje bez odpażeń, bez przeciekania wychowało się w tej tańczej wersji. Korzystamy z nich na okragło od jakiegoś 1,5 roku i nic się z nimi nie dzieje - nie rozciągają się, nie prują, nie płowieją. Pieluchy mają napy, więc mozna je dostosowac do gabarytów rosnącego dziecka, trzeba tylko odpowiednio pozapinać. CO do prania - taka pielucha nie zajmuje dużo miejsca. Niemowlak ulewa, poci się itp, więc pranie robisz co 2, 3 dni. I takimi pieluchami spokojnie dopełnisz pralkę, a poza tym rzeczy dziecka i tak najpierw pierze się osobno, bo proszek może uczulać. Więc dla mnie to nie był problem. Teraz piorę recznie, bo Wojtek je już w zasadzie wszystko i przez to jego siuśki i kupki pachną intensywniej, więc zawsze wieczorem wolę przeprać mu pieluchy i powiesieć, żeby rano były czyste i pachnące
Asiaa90
czekająca optymistka
Witam!
Wybaczcie, że się tak wpraszam, ale widzę ze wiele mam używa pieluszek DADA. Ja mam w domu takiego dwulatka i muszę powiedziec ze przetestowalismy wiele marek i skończyłyśmy na DADA
A takie pytanie do mam które jak widzę uzywają wielorazowych pieluch. Zadowolone jesteście? Sądzicie, że to lepszy wybór?
Pozdrawiam!
Wybaczcie, że się tak wpraszam, ale widzę ze wiele mam używa pieluszek DADA. Ja mam w domu takiego dwulatka i muszę powiedziec ze przetestowalismy wiele marek i skończyłyśmy na DADA
A takie pytanie do mam które jak widzę uzywają wielorazowych pieluch. Zadowolone jesteście? Sądzicie, że to lepszy wybór?
Pozdrawiam!
Patrycja2810
Fanka BB :)
Asia- mój ma 2,5 roku i jestem zadowolona z dada a zwłaszcza na noc są bardzo chłonne. Kupiłam miesiąc temu z rossmana i są mało chłonne na noc i się psują i te kuleczki z pieluchy wylatują :/
Widzę że z Poznania jesteś i w podobnym okresie ciąży Do jakiego lekarza chodzisz? Gdzie będziesz rodzić? Z jakiej części Poznania jesteś?
Widzę że z Poznania jesteś i w podobnym okresie ciąży Do jakiego lekarza chodzisz? Gdzie będziesz rodzić? Z jakiej części Poznania jesteś?
Asiaa90
czekająca optymistka
Patrycja-
Jakiś czas temu przeprowadziłam się do Kostrzyna Wielkopolskiego, ale do Poznania często wpadam
Chodzę u mnie do doktora Mariusza Wróblewskiego, co prawda on pracuje na polnej, ale chyba zdecyduje się na poród kolejny raz w szpitalu na Mickiewicza im F. Raszei
A ty Kochanagdzie chcesz urodzic swoją drugą pociechę? Pozdrawiam!
Jakiś czas temu przeprowadziłam się do Kostrzyna Wielkopolskiego, ale do Poznania często wpadam
Chodzę u mnie do doktora Mariusza Wróblewskiego, co prawda on pracuje na polnej, ale chyba zdecyduje się na poród kolejny raz w szpitalu na Mickiewicza im F. Raszei
A ty Kochanagdzie chcesz urodzic swoją drugą pociechę? Pozdrawiam!
Patrycja2810
Asia- ja się chyba zdecyduję na szpital św Rodziny.
Asiaa90
czekająca optymistka
Patrycja- A gdzie rodziłaś synka?
Co do pieluch to tez mocno zastanawiam sie czy wybrac te jednorazowe czy wielorazowe. I jedne i drugie maja swoje zalety. Słyszę często opinie, ze te wielorazowe są tansze, ze to duży koszt tylko i wylacznie na sam początek - nie oszukujmy sie, wyprawka pieluchowo-wielorazowa nie jest tania. Ok, pozniej pozostaje pranie...wlasnie, czy to pranie co pare dni nie wyjdzie nas drożej niz kupno pieluszek jednorazowych? Jak myślicie?
Pranie wielorazowych co pare dni? ja myślałam że wielorazowe trzeba codziennie prać przecież niezły smrodek z tego idzie, wiem co pisze siostra 13 lat temu tak synka chowała i roboty troszke z tym było.No i trzeba je prać w wysokiej temperaturze i na poczatku przynajmniej prasowac jeszcze. Wiadomo jak ziecko starsze to już idzie łatwiej ale to conajmniej rok wiec po co sie meczyc jak sa pampersy.choc wiem że to zalezy o przekonań mamy np poejscie eko, uczulenie maluszka itp.Ja kupowałam Córci pampersy z Lidla czasem pampersy Sleep i play tez sa spoko i nie drogie.Moja siostra trzecie dziecko urodzila w tym roku i chwali oryginalne pampersy bo sa bardzo chłonne.
Planuje kupić takie łóżeczko: SNIGLAR Łóżko dziecięce - IKEA
Patrycjo ja wiem że ile ludzi to tyle opini ale przetestowałam to łóżeczko przy pierwszym dziecku i to straszny szmelc.Nie polecam, listewki sa bardzo delikatne taki roczniak dobrze wykarmione przy gwałtowniejszych ruchach to może je połamac serio. U nas nie dotrwało do 1,5 roku Małej choć uwielbiam Ikee i jej produkty to był akurat bardzo nieudany zakup. materacyk tez z Ikei miałam i ok spisał sie choć wybrałam tez tani model.Godne polecenia w Ikei sa kocyki szlafroczki i reczniki kapielowe dla bobasa moja Mała ma taki recznik kapielowy do dzis i jest w dobrym stanie mimo prania w 90 stpniach czesto. Miałam tez sofe Bedinge bodajże z Ikei i tez jakaś masakrapozdrawiam
reklama
Patrycja2810
Asia- ja wcześniej mieszkałam przez jakiś czas poza Poznaniem i rodziłam w Słupcy