reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawkowo ;-)

Co do pieluch to tez mocno zastanawiam sie czy wybrac te jednorazowe czy wielorazowe. I jedne i drugie maja swoje zalety. Słyszę często opinie, ze te wielorazowe są tansze, ze to duży koszt tylko i wylacznie na sam początek - nie oszukujmy sie, wyprawka pieluchowo-wielorazowa nie jest tania. Ok, pozniej pozostaje pranie...wlasnie, czy to pranie co pare dni nie wyjdzie nas drożej niz kupno pieluszek jednorazowych? Jak myślicie?

reklama
U nas też jednorazówki. Przez pewien moment były wielorazowe, nawet kupiłam specjalne majtki zapinane na zatrzaski, ale wtedy jakoś Tymka uczuliło i nie wiedziałam na noc. Także pieluchy poszły w odstawkę... U nas najpierw były Pampersy, potem Huggiesy, Dady biedronkowe (po nich było uczulenie) i obecnie najczęściej są Huggiesy, a teraz Pampersy, bo była promocja w Tesco.

Noelko można kupić, ja właśnie podpatrzyłam coś takiego jak szukałam pościeli, tylko mi się rozkłąd kieszonek nie podobał a Mamę mam zdolną więc poprosiłam o prezent gwiazdkowy:-)
W ogóle polecam na takie zakupy allegro, ja całą wyprawkę tam kompletowałam, tylko jeśli kupisz pościel w Polsce to kołdrę i poduszkę też musisz bo tu inne rozmiary, co ciekawe łóżeczka idetyczne, przynajmniej to które w ikea kupowałam.
W ogóle jeśli masz jakieś pyatnia a tu nie odpowiadam(tak jak z wyprawką, wybacz że po takim czasie ale po prostu przeoczyłam Twój post, nie zawsze mam czas na bieżąco do wszystkich tematów zaglądać) to śmiało pisz na priv, wtedy dostaje powiadomienie na maila więc na pewno nie przeoczę a zawsze chętnie pomogę jeśli tylko będę w stanie:-)

Zabko rożek mam usztywniany, wkład kokosowy o ile dobrze pamiętam, super sprawa i zawsze można wyjąć

Szczebiotka dziekuje za info :) ospisujesz mi na wszystkie pytania nic nie przeoczylas. Jakbys czegos nie zauwarzyla to bede cie atakowac na priv:) z tymi zakupami na allegro to chyba nie maja przesylek za granice? Zamawiasz do pl i ktos ci wysyla?

Ja kupuję Piotrusiowi pieluchy dada z biedronki i jestem zadowolona. Wcześniej były pampersy i huggiesy. Ale do maleństwa na początek kupię pampersy premium care. A mokrych chusteczek używam tylko pampers bo są mokre a nie jak co niektóre suche.
Pampers_Baby_Fresh_podglad.jpg

Noelka my akurat byliśmy na Święta w Polsce, Szczepcio miał się urodzić pod koniec stycznia, tak więc część przywieźliśmy a resztę Rodzice jak przytatywali.
Teraz jednak zamiast bagażu paczkę wyślę, bo latamy z ryanairem i to kompletnie nie opłacalne, zresztą nawet teraz jak ze Szczepkiem sama lecę to tak robię, żeby nie męczyć się z ciężarem.

Patrycja zgadzam się jeśli chodzi o chusteczki, u nas tylko pampers sensitive tylko, że ja je kupuję w ilościach hurtowcyh więc płacę mniej niż 4zł za paczkę

na pewno jednorazówki u mnie wchodzą w grę, postaram się za to być mistrzynią promocji i korzystać i ofert np w super pharmie często są promocję na pieluchy:) i coż będę robić zapasy:D że to moje pierwsze dziecko to raczej nie będę eksperymentować na początku i w pampersy zainwestuje a jak dzidzi podrośnie to zobaczymy.. strasznie dużo pozytywnych opinii o tych dadach biedronkowych od koleżanek, rodziny słyszałam a teraz niektóre z Was też tak twierdzą, musi coś w tym być. Co do chusteczek nawilżonych to synek koleżanki był na wszystkie uczulone włącznie z pampers sensitive a na te biedronkowe nie... jaja

Od dzisiaj jest do kupienia w Lidlu poducha do spania na boku za 40zł www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-5DB7BC83-6D1099CB/lidl_pl/hs.xsl/index_30354.htm kupiłam ją przed chwilą :-) i wypróbowałam. Jest długa na 145cm, moja nie ma takiej góry mocno wypchanej jak na zdjęciu w gazetce - jest z jednego boku mniej wypchana z drugiego bardziej, taka pochyła. Moim zdaniem fajnie się z nią leży, mojemu brzuszkowi wygodnie :-) no i jak leży na niej brzuszek to spokojnie można dół poduchy między nogi dać, aby wygodniej było. Chciałam Wam ją polecić, bo jest o wiele tańsza niż te typowe do spania dla ciężarnych, a funkcję spełnia. W moim Lidlu było ich około 10, ale raczej szybko się wyprzedadzą.

reklama
Co do chusteczek, to wypróbowałam bardzo dużo i chyba najlepsze dla mnie są chusteczki z Lidla :-) 4 zł za 72 szt.więc się opłaca. Bardzo ładnie pachną, mokre, no i ta cena. A co do pieluch to u mnie Dady, a teraz widzę, że i Pampers uczula Tymka - krostki na plecach i pupie. Także wracamy do Huggiesów. Jeszcze na allegro znalazłam promocję - 89,99 zł za 136 pieluch + 256 chusteczek, a cena z przesyłką :-)

Do góry