reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowo ;-)

reklama
szczebiotka a ja mam coś w stylu tej drugiej poduchy i to chyba jeszcze tańsze było ale to prawie 2 lata temu. Tylko moja ma 190cm długości. Ale fakt, że ja mam 180 więc chciałam dłuższą. Ale jest to też plus bo mogę ją powyginać we wszystkie strony tak żeby mi było wygodnie:) A w ostatnich miesiącach jak musiałąm leżeć i kręgosłup mi wysiadał to ułożenie tekiej poduchy w kształcie U pod brzuch i pod plecy to było zbawienie:)
A pieluchy ja też będę jednorazowe używać i też ze względu na lenistwo;)

Szczebiotko, moj synek jest rzeczywiscie wysoki (nie wiem, ile dokladnie - niektore ubranka nosi na 86, niektore na 92). Ale i tak teraz nam baaardzo ze wzrostel wyhamowal. W wieku 9 miesiecy mial juz 80 cm:szok: Wiem to na pewno, bo go mierzyli w szpitalu. A jaki byl wtedy chudziak................... Jak ktos rosnie 3-5 cm na miesiac od urodzenia to jest dlugi jak zapalka. Teraz na szczescie juz wyglada jak czlowiek. Juz nie wydluza go tak, za to rosnie mu glowa i stopy:-) Wreszcie zaczelo mu zarastac ciemiaczko (do niedawna mial jak noworodek:dry:)
Fajne sprzety :)) Ja tez mam duzo po synku, przy drugim chlopcu wszystko sie wykorzysta:tak:

Co do pieluszek, uzywamy jednorazowych. Dlugo uzywalismy Pampersow Premium Care (uwazam, ze sa najlepsze), niedawno, dosc przypadkiem, przerzucilismy sie na pieluchy Dada z Biedronki. Wlasciwie M mnie zmusil, bo Pampersy sa naprawde drogie, a te Biedronkowe - polowa ceny, a jakosc nie odbiega zanadto. Wiec mimo mojego oporu, ze nie chce kupowac w sklepie, ktory tak traktuje swoich pracownikow i dostawcow, uzywamy Biedronkowych:zawstydzona/y:

Jak maly jadl same warzywka, kupowalam sloiczki. I tak zjadal malenko. Szybko jednak zaczal je bojkotowac, gdy zaczelismy rozszerzac diete. Nie smakowalo mu po prostu, a ja tez nie bylam przekonana. Cena wysoka, a mieska tam bardzo malo, warzywa ciagle te same (marchewka i cos tam), nie wiadomo jakiej jakosci... Mimo niecheci zaczelam gotowac i okazalo sie, ze to nie jest wcale takie trudne. Kupuje miesko i warzywa w lokalnym eko sklepiku lub z pewnych zrodel (krolika, cielecine), robie gar i mroze w malych pocjach. Uzupelniam rozne dania raz na czas, czesc gotuje sie na swiezo (dla nas), ale zawsze mam cos w zamrazalniku. Wychodzi taniej niz sloiczki, jest duzo bardziej pozywne i urozmaicone. No i nie mamy juz problemow z wciskaniem dziecku kazdej lyzki...

hej dziewczynki :-) chciałabym się dowiedzieć, ile właściwie pieluszek jednorazowych zużywa dziecko dziennie i ile Was to miesięcznie kosztuje? Jak patrzę na taką paczkę pieluch za ponad 70 zł, to zaczynam się zastanawiać ...

Ja zmieniałam pieluszke co 4h tak jak karmiłąm, no chyba że była niespodzianka to wiadomo:rofl2::rofl2:Czyli jakies 150 sztuk miesiecznie. Mega paczki wychodza taniej dlatego warto kupować. Mnie ta przyjemnosc bedzie kosztowała około 50 euro miesiecznie ale w Polsce sa tańsze bo 43 sztuki kosztuja 31z.ł
Kociatka przyznam ze ja kupiłam w Polsce pieluchy z Lidla i powiem ze miło mnie zaskoczyły:happy2:

Mnie na dzień dzisiejszy podobają się dwa wózki. Wspomniany wcześniej X-lander X-move lub Papas&Papas Mylo. Tu mam prośbę do dziewczyn z Wysp czy orientujecie się w jakiej cenie jest u Was ten drugi wózek? Najbardziej zależy mi na kolorze dół ciemno szary, góra szara. Na wakacjach widziałam w Malborku na zamku jedną dziewczynę z takim wózkiem i wstydziłam się jej zapytać gdzie kupiła ten wózek :/ Do dzisiejszego dnia śni mi się po nocach ten wózek ;)

reklama
Do góry