reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawkowo ;-)

Herbatka fenks. Czyli spoko, jedna wystarczy. Timek dostał już pod choinkę taką mięciuśką, więc po prostu położę dla świętego spokoju.

To jeszcze Wam potruję. A jakie pieluszki wielorazowe kupujecie? Tetra, flanela, muślin? Do wytarcia buziaka i innych tam części się na pewno przydadzą...

No i czy podkłady poporodowe czymś się różnią? Czy są jakieś cieńsze, wygodniejsze? Czy same ogromniaste pieluchy?

Ostatnia edycja:
reklama
tere fere flanelowe uzywalam glownie do przykrycia zamiast kocyka, albo zeby pielegniarka miala do zwazenia malej. teraz uzywam ich jako podkladek do prysznica zeby siedziala na czyms miekkim. tetrowe mysle przydadza sie duzo bardziej, wycieranie ulewek co chwila... troche tego schodzi. chyba mialam z 10. no i oczywiscie zamiast jednorazowek, ale nie polecam w dzisiejszej dobie bo latwo odparzaja pupe. z podkladow polecam takie Artykuły niemowlęce, laktator - Podkłady poporodowe na łóżko po porodzie Kraków Najtaniej w Krakowie Myszka-Sklep Miodowa Kraków Najtaniej w Krakowie Kazimierz na pierwszy tydzien po porodzie z pewnoscia sie przydadza, co do pieluch to mialam ze szpitala od pielegniarki. one byly laczone razem z gatkami jednorazowymi. podklad na noc a pielucha na dzien.

Herbatka fenks. Czyli spoko, jedna wystarczy. Timek dostał już pod choinkę taką mięciuśką, więc po prostu położę dla świętego spokoju.

To jeszcze Wam potruję. A jakie pieluszki wielorazowe kupujecie? Tetra, flanela, muślin? Do wytarcia buziaka i innych tam części się na pewno przydadzą...

No i czy podkłady poporodowe czymś się różnią? Czy są jakieś cieńsze, wygodniejsze? Czy same ogromniaste pieluchy?

Ja mam kilka flanelowych i kilka tetrowych o tych trzecich nie słyszałam. Tetrowe do ulewania się czy na przewijak a tą flanelową można nawet przykryć bo są fajne cieplutkie.

Podkłady poporodowe to tej krwi jest TYLE że nie liczą się cienkie tylko chłonne :) Ja miałam z Belli ale bardziej mi pasowały takie jak położne rozdawały w szpitalu. Były chłonniejsze i wygodniejsze i lepsze.

Ostatnia edycja:
pochodzilismy dzisiaj troche po sklepach zeby zrobic rozeznanie..
co do wkładki do fotelika to dokupimy. w ogole bedziemy zmieniac chyba cala tapicerke fotelika zeby byla nówka sztuka. mąż powiedzial ze sie tym zajmie... juz sie boje co z tego wyjdzie :szok:

na tapecie mam teraz jeszcze dwie rzeczy:
- laktator: zastanawiam sie czy kpowac ręczny czy elektryczny... nie mam pojecia który bedzie wygodniejszy...
- poduszka do karmienia: widzialam co najmniej 3 ksztalty/rozmiary (duza, mała..). Który wybrac??? plizzz doradzcie...

Ja kupiłam dojarkę ręczną. Moje kumpele takiej używały, była w porządku. Kupiłam w zestawie Avent z butelkami. Chociaż nie widziałam tej elektrycznej, więc się nie wypowiem na ten temat.

A poduszkę do karmienia kupiłam już dawno, bo służy także do spania w ciąży. Jest ekstra na teraz. Podpiera mi brzuchol, głowę i wkładam ją sobie między kolana. Super! No i do karmienia ponoć się przydaje na początek.
Ja kupiłam motherhood, czy coś takiego. Jest spora.

betina ja bym radzila elektryczny. mialam reczny, nie uzywalam go czesto, ale nie byl za dobry. jesli bedziesz rzadko wychodzila a z laktacja problemu nie bedzie to obejdzie sie bez, ale jesli chcesz inwestowac to zdecydowanie elektryczny. bardzo dobry jest z aventu z tego co slyszalam, ale jak dla mnie za drogi. mnie lepiej wychodzilo odciaganie reczne niz bawienie sie w dojenie za pomoca zwyklego laktatora, ale co mama to opinia. jak dla mnie za duzo czasu schodzilo na odciaganie pokarmu. teraz przy drugim dziecku wiem ze bede odciagala pokarm do butelki conajmniej do 16.00 z uwagi na brak czasu, wiec inwestuje w elektryczny. juz mam jeden na oku, ale nie pamietam marki. wieczorem wkleje jak chcesz. a z poduszka nie pomoge, mala jadla tylko i wylacznie na lezaco.

Ones śliczny ten koszyk, będę miała podobny od bratowej.
Betina79 jeśli nastawiasz się na dłuższe karmienie, ściąganie, zamrażanie itd to zakup elektryczny, polecają firmy medela. Ja używałam ręcznego przez 6 miesięcy ale nie wiem czy nie pożyczę od sister elektrycznego, jak będę musiała. A co do poduszki to mam już jedną ale ta już się zrobiła taka rozlazła, bo na niej śpię i dziś zakupiłam nową Fasolka Motherhood - kup poduszkę do karmienia | Motherhood.pl

Co do pieluch to te flanelowe są o niebo lepsze, zwłaszcza do wycierania buzi, do podkładania pod główkę, miękkie i przyjemne, tetry miałam 15 szt, ale przydały się bardzo, zwłaszcza przy ulewaniu, przy kąpaniu.

reklama
Do góry