reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowo ;-)

Betina ja używałam około miesiąca wkładki, ale dla mnie nie jest ona konieczna. Wiem, że można je dokupić na allegro ja polecam jj cole jest bardzo mięciutka:-D

Katiuszka jak nowy mc to na pewno jest w zestawie.

reklama
Katiuszka w nowym na pewno masz w zestawie.
Ala no wlasnie najbardziej na allegro spodobał mi sie JJ COLE. tylko jesli używa sie tego tak krótko to nie wiem czy warto inwestowac az tyle. no chyba ze ze wzgl bezpieczenstwa to jest faktycznie niezbędne.. kurcze pójde jeszcze chyba do kilku sklepów się o to popytac..
2906653577.jpg

hej dziewczyny!!!
sprawdziłam w moim foteliku i macie rację, jest:tak: Gdybyście mi nie powiedzialy o tym, a ja nie sprawdziłabym, to pewnie myślałabym, że nic takiego tam nie ma...jakoś nie zwróciłam uwagi na to wcześniej... No ale spoko jest:tak: Ja myślę, że to jest tylko po to, żeby niemowlakowi za bardzo nie latała główka podczas jazdy:confused: Spokojnie można się obyć bez tego, przecież i tak jest pozapinane w pasy itp. A skoro wychodzą foteliki bez tych wkładek, to widocznie nie są niezbędne. :confused:No tak mi się wydaje...

hej dziewczyny!!!
sprawdziłam w moim foteliku i macie rację, jest:tak: Gdybyście mi nie powiedzialy o tym, a ja nie sprawdziłabym, to pewnie myślałabym, że nic takiego tam nie ma...jakoś nie zwróciłam uwagi na to wcześniej... No ale spoko jest:tak: Ja myślę, że to jest tylko po to, żeby niemowlakowi za bardzo nie latała główka podczas jazdy:confused: Spokojnie można się obyć bez tego, przecież i tak jest pozapinane w pasy itp. A skoro wychodzą foteliki bez tych wkładek, to widocznie nie są niezbędne. :confused:No tak mi się wydaje...

Katiuszka Twój suwaczek dobrze pokazuje? 35/36 tydzień już?

katiuszka polecam pampersy, trudno powiedziec ile bedziesz potrzebowala. zalezy ile bedzie wazylo dziecko, ale te najmniejsze na poczatek mysle 3 paczki wystarcza. ja mialam libero, ale w pl nie ma chyba. przedzialowo od 2 do 4 kg uzylam okolo 4 paczek, pozniej mialam od 3 do 6.

betina ja nie mialam wkladki nigdy, nawet nie wiedzialam ze takie cos istnieje :-p

Katiuszka Twój suwaczek dobrze pokazuje? 35/36 tydzień już?
nooo....też się dziwię, że to już 35 tydzień:tak::szok::-Ddokładnie jutro!!! nie za wiele czasu mi zostało na przygotowania:baffled: najwżniejsze to chyba spakować torbę do szpitala, reszta to nawet jak się nie zdąży, to można po powrocie ze szpitala zrobić. Od 27 stycznia będę miała "tesciową" do pomocy, to może ruszy ta robota, bo na razie jakoś słabo mi to idzie:no:
Dzięki Herbata za rady w sprawie pieluch! Kupię po jednej paczce tych najmniejszych z Pampersa i z Huggisa (zaintrygowało mnie to wycięcie na pępek;-)) a później się okaże, które Julkowi spasują.

Hejka!

Powiedzcie mi, czy wystarczy 1 ceratka pod prześcieradło? W sumie tego się nie pierze, tylko wyciera (jak dziecko się zmoczy), więc chyba może być na początek 1szt, co...????:confused:

tere fere ja nie posiadam zadnej, dobre pieluchy nie przemekaja. poza tym dziecko na poczatku czesciej robi kupe niz siku wiec bedziesz zmieniala a tyle czesto ze ryzyko przesikania jest znikome. pozniej jak bedzie przesypialo cala noc na jednym pampersie to moze sie przydac, choc ja zakladam pampka o 22, sciagam po 9 rano napompowanego, ale mala sucha. moze 3 razy sie obsikala od urodzenia... bardziej mi sie wydaje ze przy odpieluchowywaniu sie przyda

reklama
Hejka!

Powiedzcie mi, czy wystarczy 1 ceratka pod prześcieradło? W sumie tego się nie pierze, tylko wyciera (jak dziecko się zmoczy), więc chyba może być na początek 1szt, co...????:confused:

Ja z Antkiem miałam jedną i mnie tylko denerwowała i jej później już nawet nie używałam. Dla mnie niepotrzebny wydatek.

Do góry