reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowo ;-)

katiuszka ja tam kupuję pampersy ale w sumie z małą tylko huggies jeszcze próbowałam ale jakieś takie sztywne mi się wydawały więc zostaję przy pampersach. A ten brak wycięcia w 1 jakoś mi nie przeszkadzał. No i jedynek ja kupuję na początek tylko jedną paczkę - najwyżej się dokupi a dzieciaczki różnie rosną i czasem na dwójki szybko się przechodzi - no różnie to bywa.

reklama
ja kupiłam Huggiesy - takie sa teraz fajne zestawy po jakies 17 zł - jest w nich paczka (27 szt) pieluch Newborn 1, do tego paczka mokrych chusteczek i paczka takich bawełnianych ręczniczków... ale to cena hipermarketowa - w hurtowni widziałam ten zestaw ze 36 zł chyba.... kupiłam 2 paczki plus od razu 1 paczke 90 szt. dwójek i na razie mam spokój ;)
ja jestem bardziej fanka Huggiesów - bo Pampersy mi jakoś tak chemicznie było czuć - ale od czasów Adama już się pewnie wiele zmieniło :-D

do prania ciuszków mam Lovelę w płynie - pewnie gdzies do roku będe młodemu prała oddzielnie od naszych....

mam pytanie co do fotelików - czy wkladka niemowleca podtrzymujaca glowke jest niezbedna?
jak dlugo sie jej uzywa?

Betina79 my w foteliku mieliśmy taką wkładkę ale nie była tylko pod główkę tylko praktycznie pod całe ciałko, używaliśmy jej ok 3 tygodnie, potem Jasiek już był większy i wygodniej mu było bez niej:)

Co do pieluszek to używaliśmy pierw 1 i to były Huggisy z takim śpiącym maluszkiem na opakowaniu, ale używaliśmy ich krótko. Potem przerzuciliśmy się na rozmiar 2 z pampersa:). W sumie w szpitalu miałam pieluszki z pampersa w rozmiarze 2 i też były ok nawet dla takiego noworodka:)

no własnie jak sie kupuje nowy ftelik to w większości maja juz te wkladki. ale my dostalismy używany, bez tego. no i sie zastanawiam czy to jest faktycznie potrzebne..

reklama
O!!! znowu jakaś nowość dla mnie...Ja mam nowy fotelik Maxi-Cosi i wiecie co?...nawet nie wiem czy ma jakąś wkładkę. Jutro sprawdzę z ciekawości. A poradźcie, gdyby nie było, to się dokupuje czy można wozić bez tego? ale skoro są takie w sprzedaży, to chyba tak...
A ja dziś zrobiłam prasowanie Julkowych ciuszków i swoich do szpitala. Trochę mi zeszło, bo aż 2 godziny, ale powoli sobie prasowałam, oczywiście na siedząco, w międzyczasie zerkałam po raz któryś tam na "Legalną blondynkę" i takim sposobem mam zrobione pierwsze prasowanie. Jutro kolejne prania...matko...ile tego jeszcze????!!!!;-)

Do góry