Ja dzisiaj z moim pojechaliśmy
OGLĄDAĆ rzeczy do kupienia. Mieliśmy
nie kupować ciuszków (te mieliśmy kupić po nowym roku) .
Wyszło tak , że kupiliśmy:
- rożek/becik usztywniany kokosem - faktycznie się opłacało, nawet na allegro drożej
- polarowy kombinezon na wyjście
- ciepły pajac (może być na wyjście pod kombinezon)
- pół śpiochy/spodenki
- body z długim rękawem 2szt
- body z krótkim rękawem 2 szt
- kaftanik 1 szt
- śpiochy 1 szt
- czapeczka bawełniana
- skarpetki dla niemowlaka 2 pary
- smoczek 1 szt
- szczotka do włosów
- nożyczki
- ceratka, podkład pod prześcieradło - to głównie pomyślałam o sobie, wyczytałam , że dziewczyny jak już są na dniach do terminu porodu lub mają skurcze przepowiadające to podkładają sobie na noc pod prześcieradło ceratkę/podkład , na wypadek gdyby wody odeszły - zapobiega przemoczeniu łóżka, materaca, kanapy
- No i na gwiazdkę dla córy kupiliśmy pierwszy albumik, jest sporo stron, bardzo ciekawie zaprojektowane z możliwością wklejania wielu zdjęć, z miejscem na odcisk stópek i dłoni, z datami pokazujących się ząbków a także kalendarzem miesięcznym na 1 rok z możliwością klejenia zdjęcia z każdego miesiąca. Stron jest sporo i będę miała gdzie wkleić zdjęcia z USG bo też są miejsca
Oglądaliśmy sobie łóżeczka turystyczne i zwykłe drewniane . No i podjęliśmy decyzję -
kupimy turystyczne.
Dodatkowo obejrzeliśmy
komody dla dzieci, stwierdziliśmy , że
nie kupimy typowej dla dziecka bo zdzierają tylko kasę,
kupimy zwykłą drewnianą a w razie co to można udekorować naklejkami takimi dużymi (dostępne w sklepach i na allegro).
Dodatkowo uznaliśmy, że z pościelą nam się nie spieszy , w razie co możemy ją kupić później , nawet w lato. Jedynie prześcieradło kupimy. Z poduszki maluch i tak na razie korzystać nie będzie , przynajmniej my nie chcemy, kołdra nie koniecznie będzie potrzebna, na początku można rozłożyć becik/rożek , ewentualnie kocyk. Mamy też kołderkę (kiedyś gdzieś dostałam w gratisie) tyle , że o większych rozmiarach niż typowe 135x100, ale w razie co można będzie ją przeszyć, wtedy kupimy powłoczkę na kołderkę. U nas w domu jest dość ciepło, generalnie całym rokiem temperatura utrzymuje się na poziomie 20-21 stopni , jedynie w upały cieplej.
No i mąż "zezwolił" za zakupienie kilku rzeczy z neta , tak by z przesyłką się opłacało bardziej niż na miejscu w sklepie. Myślę, że w ten sposób kupię sporo rzeczy takich kosmetycznych i do pielęgnacji bo widzę różnicę sklepową i internetową