reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowo ;-)

reklama
Co do śpiworka z długimi rękawkami to uważam, że świetnie wygląda, natomiast cenowo nie przekonuje mnie, zwłaszcza że zawsze można założyć kaftanik grubszy i efekt praktycznie ten sam;-)

W kwestii śpiworek kontra rożek, jeśli Was stać polecam zainwestować w oba bo jeśli dziecko lubi spać w śpiworku to duże ułatwienie dla mamy, nie trzeba się martwić że dziecko w nocy się rozkopie albo naciągnie sobie kołderkę/kocyk na buźkę (zdarza się niestety dlatego lepiej kocyka używać bo w razie czego łatwiej przez niego oddychać)Niestety nie wszystkie dzieci lubią śpiworek, Szczepcia denerwowało, że coś mu krępuje ruchy, budził się i płakał więc u nas bardzo krótko był w użyciu.
Co do rożka to rewelacyjna sprawa, polecam każdemu, właśnie szukam jakiegoś fajnego bo mam zamiar drugi dokupić (cienki i bez usztywnienia bo taki już mam)niesamowite ułatwienie przy karmieniu, dziecko czuję się bezpiecznie, pomaga zasypiać, osobiście uważam że jeden z moich najlepszych zakupów, przez pierwszy miesiąc był w użyciu praktycznie non stop, cieszyłam się że mam suszarkę do prania w ten sposób przerwy w stosowaniu nie były dłuższe niż 2godziny;-)

szczebiotka to fakt z tym rozkopywaniem, ale ja mialam dosc gruba kolderke wiec mala przez blisko 4-5 miesiecy nie byla w stanie sie tak odkopac zeby ja z siebie sciagnac. dopiero teraz rozkopuje sie na calego

te śpiworki po 200 i więcej złotych wydają mi się bardzo drogie. tak z zasady. przecież wiele osób w podobnej cenie kupuje łóżeczko, a ja nie mam nawet pewności, czy dzidzia będzie chciała z niego korzystać :baffled: wydaje mi się, że w tej sytuacji kupiłabym używany, albo zakładała jakąś cieplejszą górę do śpiworka na szelkach. to oczywiście tylko moje zdanie. nad rożkiem się zastanawiam. mama mówiła mi, że można go zrobić spokojnie z kocyka, którego też jeszcze nie mam ;-)myślę, że zakupami zajmę się po Gwiazdce, bo choć się nie spodziewam takich prezentów, to może ktoś wpadnie na pomysł kupienia czegoś dla niuni

Zgadzam sie z anka. Moj Pawel np. nie lubil rozka, natomiast w spiworku spal do momentu skonczenia 18m-cy (jak juz sie w niego nie miescil) :-) Teraz rozka nie bede miala, bo mialam pozyczony, ale spiworkow mam 4- wszystkiegrube, tylko bez rekawkow.

Dziewczyny jakie macie termometry dla swoich pociech? Musze jakis kupic ale tego jest strasznie duzo i nie wiem jaki wybrac? Zastanawiam sie nad bezdotykowym, moja siostra kupila taki jak jej sie dziecko urodzilo, no i niby fajny bo jak dziecko chore to mozesz nawet zmierzyc jak spi i go nie budzic ale czy sa dokladne? Jak przegladam to strasznie ich duzo i w roznych cenach i nie mam pojecia jaki wybrac. Moze macie jakies sprawdzone firmy i modele?

reklama
daga90 - ja kupiłam wlasnie taki bezdotykowy tylko na moim mozna mierzyc temp z czoła lub z ucha. Myśle że to dobra inwestycja bo tani nie był, a te takie zwykłe termometry elektryczne myśle ze nie są za dobre, sama w domu mialam z 5 i każdy inna temperature pokazywał, o rtęciowym nie wspomne bron boze jak by dziecko stłukło :szok:

Co do dyskusji na temat śpiworków i rozkow to śpiworek już mam a rożek dokupie bo jedno i drugie sie przyda, tak mysle

Dziewczyny a co sądzicie o pampersach DADA z biedronki? U nas obok nową otwierali i była promocja chyba po 22 zł 76szt i tesciowa nakupiła z 13 paczek roznych rozmiarow bo ponoc slyszala że są dobre i to od paru osob, sama w sumie nie wiem bo nie uzywalam hehe, tez zastanawiam czy nie wyskoczyla z tym jak filip z konopii bo jak okaze sie ze moze i sa dobre ale np uczulaja zuzie to co ja poradze wtedy

Do góry