reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawkowo ;-)

reklama
królowa ja szczoteczki nie biorę a laktator na wszelki wypadek tak ale w wersji ręcznej co by całego mechanizmu elektrycznego nie tachać a najwyżej mąż przywiezie... ostatnio się nie przydał po porodzie tylko dopiero jak wróciłam z powikłaniami i wtedy dobrze, że miałam bo mąż nie miał jak dowieść ale teraz i tak od razu biorę na wszelki wypadek.
A ja kurcze nie mogę sobie przypomnieć czy był mi potrzebny ręcznik dla małej... coś mi się wydaje, że nie bo pielęgniarki kąpały i chyba suchą oddawały ale jakoś nie mam pewności a to trochę miejsca zajmuje...

To i pare slow od ciotki kociatki

- Co do pieluszek, na poczatku kupilabym raczej tylko pampersy, i to najlepiej Premium Care. Sa delikatne i chlonne, a na poczatku dziec sie lubi przesiurac. No i robi Qpe za Qpa... Skora noworodka jest delikatna, czego niektorzy producenci niestety nie uwzglednili. Dady uzywalismy (gdy maly skonczyl rok) i - porownujac z Pampersami - roznica jest istotna, ze tak powiem. Nie, nie sa zle, chyba lepsze niz np Huggies, ale do Pampersow im brakuje niestety. Teraz, gdy maly sika jak opetany, na dzien uzywamy nieco tanszych zielonych Pampersow (Active Baby) rozmiar 4,5 (czesciej sa zmieniane), ale na noc Pampersy Premium Care rozmiar 5. Sucha pielucha to wiecej snu dla rodzicow, a Premium Care sa po prostu najbardziej chlonne i trudno je porownac z tanszymi pieluszkami. Gdy przewijamy malego nad ranem, ten Pampers wazy z 5 kilo, ale jest suchy.

- Jak sie karmi, trudno chodzic bez stanika, nawet bez niego spac. Wystarczy pomyslec o dziecku i... plynie rzeka pelna mleka:-) Jak dziec ssie jednego cyca, z drugiego plynie... Chyba ktos juz o tym napisal.

- Fotelik z baza bardzo przydatny dla malenstwa, ktore jest w tym foteliku noszone. Klik, klik, wyjmujemy, potem klik, klik, wkladamy i jest. Dla starszego dzieciaka bez znaczenia, bo i tak fotelik zostaje w aucie.

- Laktator spakowalam na razie tylko reczny, pomaga "wyciagnac" brodawke i sciagnac troche siary, gdyby dziec nie dawal rady (ciezko leci). Jakby co, dowioza mi elektryczna "dojarke"

Ostatnia edycja:
ok, dzięki za rady. Ja mam tylko laktator elektryczny więc chyba zostanie w domu i w razie czego poproszę męża by mi przywiózł. Przy okazji nauczy się jak używać sterylizator ;) a potem mnie przeszkoli bo nie czytam instrukcji ;) szczoteczka też zostaje w domu :)

Dziewczyny a macie może takie specjalne torby do wózków? Chodzi mi o takie na wyjścia, gdzie pakujemy rzeczy dla MAlucha.

Laktator zostawiam w domu w razie czego mąż przywiezie:-)

Ja wczoraj nareszcie kupiłam łóżeczko turystyczne , akurat trafiliśmy na promocję:-) Tak więc mamy już wszystkie większe rzeczy dla Neli, a reszta to pewnie wyjdzie już po porodzie

Torbę do wózka kupiłam sobie ze skip hop-a bo ma mnóstwo rożnych kieszonek więc jak dla mnie bardzo wygodna w użyciu:-)

lilkasia ja mialam taka, teraz przy tym wozku chyba nie ma. bardzo sie przydala na poczatku kiedy mala ciagle kupkala, wiec dluzsze wyjscie bez pieluch itd nie bylo mozliwe

reklama
Hej babeczki

A'propos staników to mam chyba z 5 takich miękkich bawełnianych ale mam duży biust więc nie mialy siły trzymać moich cyców w ryzach.niby bez fizbin miekko i fajnie ale ja miałam mleczarnie o 2 numery powiekszoną i niestety po laktacji cyce zmieniły troche swój wygląd.:baffled:
Wczoraj zakupiłam na allegro taki sztywny z fizbinami (oczywiście nie do spania)z Alles Mama-zobaczę jak to będzie.
Nie chciałabym,zeby biust po dwójce dzieci wyglądał jak "kamienie w skarpecie":laugh2:

taki sztywny z fiszbinami powiadasz??? podeslij może link? i bede wdzieczna za opinie o nim:) najwyżej kupie po porodzie.
Kupiłam dzis 1 szt -zwykły raczej ale chyba ma fiszbine. Rozmiar taki jak obecnie bo czekam na te cycki i czekam i nic, tyle ile urosly na poczatku ciazy tyle zostało poki co.
Jak ja wygladam w tym świnstwie-nigdy w zyciu nie nosiłam takiego flaka, zawsze to delikatnie uszywniane z fiszbinami i piekny kształt biustu a tu co.....czuje sie małokobieco:))) dlatego tez poczekam do porodu, potem kupie mam nadzieje jakiś solidny do karmienia albo normalny jesli da rade z takim przeczyc.
Dlatego kobietki kochane- kazde linki, kazde wypowiedzi na temat solidnych , usztywnianych biustonoszów do karmienia mile widziane:)

Do góry