Katiuszka, synek bardzo opalony, może robi to nie tylko żółtaczka, może wy tacy jestescie z natury i poprostu odziedziczył to po kimś ?? Ale powiem Ci że jestem w wielkim szoku ze w szpitalu Ci nic nie pomogli !? a co do karmienia maluszka, pomogli? Ja osobiście bym nie wiedziała co i jak i naprawdę liczę na ta pierwszą pomoc szpitalną... Co do ciuszek to tez mnie zaskoczyłaś, ja nie mam prawie żadnych takich malutkich ubranek ! Mój synek rosnie dość szybko i waży już prawie 3 kg a został (jak dobrze) jeszcze miesiąc,sama nie wiem co teraz zrobić i czy warto kupić...
reklama
A co do maści na brodawki to koleżanka poleciła mi lano maść z Ziaji, nie trzeba jej później zmywać przed karmieniem,wystarczy posmarować po karmieniu. I teraz by zahartować sutki smaruję sobie je raz na dwa dni. Zresztą jest na opakowaniu napisane że można właśnie tak je wcześniej hartować. Nie wiem czy to coś da ale koleżance która rodziła w wrzesniu bardzo pomogła.
kociatka
Fanka BB :)
Katiuszka, sliczny Twoj Juleczek - gratulacje! Poczatki macierzynstwa sa trudne i na wielka pomoc w szpitalu nie ma co liczyc. Wlasnie 24 godziny na dobe i prawie sie nie spi... Ale po 3 miesiacach jest lepiej;-) Po roku juz w ogole luzik
A mowila ciotka Kociatka, ze za duze beda te ubranka
Ostatnia edycja:
betina79
Szczebiotka
Katiuszka Synek Twój jest prześliczny. Biedulo, że Cię w takie karmienie wkręcili, oni tu popieprzeni (wybaczcie słownictwo) i mają wizję, że jak użyjesz butelki to dziecię nie będzie chciało później piersi, mi też kazali wodę łyżeczką albo z kubka podawać jak Szczepcio miał za gęsty mocz (za dużo mocznika więc siusianie powodowało ból) ale miałam to w nosie, wodę w butelce od urodzenia dostawał.
Basiatoja zrób wywiad w rodzinie tzn zapytaj się Mamy i Teściowej jacy Wy z Mężem byliście, nie zawsze to się sprawdza ale dobry wyznacznik w zestawieniu z usg, jeśli usłyszysz że powyżej 3,5kg to ja bym sobie kupowanie ciuszków mniejszych niż na 56cm odpuściła.
Ja przy Szczepku już od połówkowego wiedziałam,że długi będzie i potem każde badanie to potwierdzało, nie miałam nic mniejszego niż na 62cm i fakt, że na sam początek trochę przyduże ale to może jakieś 2tyg a i tak od 3miesiąca już na 68cm musiałam się przerzucić bo nóżki mu się w pajacach nie mieściły. Teraz zaopatrzyłam się w kilka sztuk w rozmiarze 56cm bo Córeczka też ma nóżki długaśne więc nie sądze aby na długo starczyły.
Kobietki głupie pytanie czy pierzecie przed założeniem te majtki siatkowe??? nie pamiętam zupełnie czy ostatnio je prałam wcześniej czy nie a są dość hermetycznie zapakowane więc zastanawiam się czy jest sens.
W ogóle mamy z uk, ja miałam duży problem żeby znaleźć teraz takowe, nie wiem czemu bo 2lata temu bez problemu w bootsie kupiłam, w każdym razie zamówiłam przez neta, przyszły w ciągu 2dni i nie płaciłam za przesyłkę, jakby któraś była zaiteresowana to mogę linka wrzucić
Basiatoja zrób wywiad w rodzinie tzn zapytaj się Mamy i Teściowej jacy Wy z Mężem byliście, nie zawsze to się sprawdza ale dobry wyznacznik w zestawieniu z usg, jeśli usłyszysz że powyżej 3,5kg to ja bym sobie kupowanie ciuszków mniejszych niż na 56cm odpuściła.
Ja przy Szczepku już od połówkowego wiedziałam,że długi będzie i potem każde badanie to potwierdzało, nie miałam nic mniejszego niż na 62cm i fakt, że na sam początek trochę przyduże ale to może jakieś 2tyg a i tak od 3miesiąca już na 68cm musiałam się przerzucić bo nóżki mu się w pajacach nie mieściły. Teraz zaopatrzyłam się w kilka sztuk w rozmiarze 56cm bo Córeczka też ma nóżki długaśne więc nie sądze aby na długo starczyły.
Kobietki głupie pytanie czy pierzecie przed założeniem te majtki siatkowe??? nie pamiętam zupełnie czy ostatnio je prałam wcześniej czy nie a są dość hermetycznie zapakowane więc zastanawiam się czy jest sens.
W ogóle mamy z uk, ja miałam duży problem żeby znaleźć teraz takowe, nie wiem czemu bo 2lata temu bez problemu w bootsie kupiłam, w każdym razie zamówiłam przez neta, przyszły w ciągu 2dni i nie płaciłam za przesyłkę, jakby któraś była zaiteresowana to mogę linka wrzucić
Julo boski A ja jestem w szoku, że tak kazali karmić...czemu nie dostałaś butelki lub nie dali karmić po sondzie i palcu???Paranoja Ja napiszę ci na pocieszenie, że nie znam mamy, która by dobrze się czuła i funkcjonowała w szpitalu za to w domu to już błogostan nawet z małym terrorystą Co ja piszę przede wszystkimi z nim!!!!
szczebiotka ja te majatchy kupilam wlasnie w bootsie, ale chyba sa tylko w jakichs ich wiekszych sklepach. nie bede ich prac bo one jednorazowe i tak jak piszesz szczelnie zamkniete wiec daje sobie luz troche sie obawiam, ze bedzie mi dziwnie je nosic zamiast zwyklych, bede sie czuc golo
jesli chodzi o ta wode to kiedy sie podaje niemowlakowi? czy mozna np. jezeli wiesz ze jest najedzony bo jadl np godz temu sprobowac go oszukac i podac wode?
pytanie z innej beczki pierzecie swoje koszule i szlafrok do szpitala w proszku dla dzieci?
jesli chodzi o ta wode to kiedy sie podaje niemowlakowi? czy mozna np. jezeli wiesz ze jest najedzony bo jadl np godz temu sprobowac go oszukac i podac wode?
pytanie z innej beczki pierzecie swoje koszule i szlafrok do szpitala w proszku dla dzieci?
reklama
roksaa
Katiuszka synek boski, normalnie można się zakochać:-) Jeszcze raz gratuluję A co do karmienia to jestem w szoku, u nas położne pomagały we wszystkim z tego, co pamiętam. Jak matka miała mało pokarmu to dokarmiały, jak dziecko nie chciało ssać to pokazywały, co robić i w ogóle uczyły nawet, jak przystawiać do piersi.
Też mam te majtki siatkowe, ale ich nie prałam ani nic, bo są zapakowane, a i tak będę na nich nosić podkład;-)
Noelka ja prałam szlafrok i koszule w dziecięcym proszku, bo i tak robiłam wtedy pranie ciuszków, więc wrzuciłam za jednym zamachem:-)
Też mam te majtki siatkowe, ale ich nie prałam ani nic, bo są zapakowane, a i tak będę na nich nosić podkład;-)
Noelka ja prałam szlafrok i koszule w dziecięcym proszku, bo i tak robiłam wtedy pranie ciuszków, więc wrzuciłam za jednym zamachem:-)