reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawkowo ;-)

Różnicę między pampers premium care a dada z biedronki-niestety widać gołym okiem.Nie krytykujęoczywiście zbyt mocno tych drugich bo sama je kupowałam,ale dopiero jak dziecko ukończyło rok.Być może to zbieg okolicznści albo sama nie wiem,ale po Dadach moja Gaba zawsze budziła się w bo coś ją uwierało i siusia swędziała,musiałam stosować smarowidła...
Oczywiście nie ma reguły-moja siorka używała dady i nic.

Ja jestem taka,że wolę kupić czasem mniej gazetów dziecku ale pożądniejsze pampy;-)chociaż i tak wyrzuca się je.
Martuska-Dady nie mają takiej siatki.

Każdy oczywiście sam sobie wybierze.

Wydaje mi sie,ze sporo zależy od czowieka jak uzytkuje pampy u dziecka.Moja szwagierkanp tak długo trzymała dziecku pieluchę(np latem było widać bardziej),aż dziecko się "zlało" tam ze 3 lub 4 razy.Widok dziecka biegającego z pełną pieluchą wiszącą już przy kolanach doprowadzał mnie do "śmiechu przez łzy".

reklama
dziewczyny czy Wy juz pokupowalyscie biustonosze do karmienia.
Czy to prawda,że powinno sie czekac do porodu bo nie wiadomo jaki bedzie biust?

Helppp...bo to chyba jedyna rzecz, ktora mi została do kupienia.
Na liscie szpitala wymieniony jest biustonosz.
Czekac czy kupować?

Aleksp Z tego co czytam to kobietki juz mają i mają kupione ciut większe. Ja osobiście jeszcze nie mam ale zamierzam to w przyszlym tygodniu nadrobić. Pewnie też wybiorę ciut większy w razie co :)
Tobie zostało tylko to... fajnie... Ja mam więcej zakupów do zrobienia,ale na szczęście to drobne rzeczy. te największe mam już za sobą.

Dzięki Moniusiu za wypowiedź - bardzo przydatna dla nie doświadczonych jeszcze mam,choć wiadomo każda z nas musi wypróbować sama :)

Aleksp kupione już ciupkę większe niż teraz.

Dziewczyny

A propos staników, czy nie wygodniej w szpitalu latać z cyckami bez kagańca?:-) Ja jakoś lubię biegać bez stanika. A w tej sytuacji jak dziecko zapłacze wyciągasz karmidło i zapodajesz dziecku.:tak: Nie wiem jak to jest. Czy tak ciągnie grawitacja, że lepiej założyć? Mamuśki wypowiedzcie się...:-)

Dziewczyny

A propos staników, czy nie wygodniej w szpitalu latać z cyckami bez kagańca?:-) Ja jakoś lubię biegać bez stanika. A w tej sytuacji jak dziecko zapłacze wyciągasz karmidło i zapodajesz dziecku.:tak: Nie wiem jak to jest. Czy tak ciągnie grawitacja, że lepiej założyć? Mamuśki wypowiedzcie się...:-)
nie wiem czy ciągnie, ale położna nam mówiła, że najlepiej mieć miękki stanik chociażby żeby przytrzymać wkładki laktacyjne, wszak nie wiemy ile tego pokarmu będzie ;)

Ja na początek kupię chyba sportowy, miękki stanik-top, a jak laktacja trochę się unormuje to dopiero się zaopatrzę w śliczny 'karmniczek'

edit: poza tym nie wiem jak Was, ale mnie te moje 'bimbały' już ciążą, a co dopiero będzie jak mleczarnia zacznie produkcję :rofl2:

tere fere ja jak urodzilam Laure i ja chcialam karmic pigula mnie lekko zjechala ze chodze bez stanika. Obciaza sie miesien i lepiej trzymac biust w ryzach by potem nie lezal na brzuchu czy kolanie:baffled::rofl2:

maryńka dobra jesteś....hehehehehehhee:-D:-D:-D:-D:-D

Aha, no te alles mama są miękkie i elastyczne, ale trzymają mleczarnie na swoim miejscu.:-)

Katiuszka, no mogłabyś się już odezwać do nas!!! Gdzie Ty się podziewasz??? Tzn domyślam się gdzie, ale mogłabyś nam zdać relację...:tak::tak::tak::-):-):-)

Ja w pierwszej ciąży pokupowałam staniki do karmienia ale tak mnie wkurzały, że masakra.Wolałam już chodzić w zwykłych, bo bez to się nie dało, bo zaraz bluzka zalana. Teraz kupiłam sobie staniki sportowe, które ładnie trzymają biust, nie gniotą i z łatwością można wkładki laktacyjne włożyć, czy nawet pieluchę tetrową, bo niestety ale pamiętam jak po pierwszym porodzie w szpitalu mnie zalało mleko, to żadna wkładka nie dawała rady i musiałam kilka dni chodzić z tetrą w staniku hehe:-D Pierś też łatwo się z niego wyciąga więc myślę, że dadzą radę:-)

reklama
podobno ważne jest zeby stanik po porodzie nosic bo piersi musza byc dobrze trzymane zeby z mlekiem nie bylo problemow. dlatego wazne zeby dobrze trzymal, byl wygodny i bez fiszbin.
ja mam chyba 4. kazdy inny, zobaczymy w praktyce ktory sie najlepiej sprawdzi. wszystkie w takim rozmiarze jaki nosze (C) ale i tak miseczki są większe niz normalnych staników.

Do góry