reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawkowo ;-)

Trytytka, fajne te okrycia :) Ja mam z bobasa kocyk, ten z dłuższym włoskiem, błękitny z pieskiem :) MIĘCIUTKI KOC / KOCYK MIKROFIBRA NOWE WZORY! HIT! (2981746759) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
A okrycia kupiłam BabyOno. Okrycie Kąpielowe z Kapturem, BabyOno 76 X 76 CM (2984927277) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Ciekawe, jak się zachowają po praniu.

Basiatoja, a wiesz, trochę mi szkoda, że ten czas zakupów tak szybko minął, bo kompletowanie wyprawki bardzo ekscytujące jest :p

reklama
Kocyki z mikrofibry są super, ciepłe bardzo sama mam ich chyba z 3.
Jeśli chodzi o okrycia kąpielowe to z czystej bawełny polecam.

A ja mam dylemat co do wanienki, nie wiem jaka kupic. Chciałam bardzo wanienke firmy ikea, niestety skończyły sie i nie wiadomo kiedy bedzie dostawa. W całej polsce teraz dostepne są tylko w Krakowie :( cos polecacie?

mikowata , a na allegro patrzyłaś? Popatrz na wymiary, może coś Ci wpadnie w oko.;-) Ja mam jakąś włoską, tzn nie wiem ,ale tak było napisane. Wybrałam ją bo jest krótsza od innych i zmieści mi się fajnie na pralce jak będę kąpać łobuza. No i łatwiej mi ją schować, żeby nie stała na wierzchu:blink:

Ja dziś wszystko wyprasowałam i pochowałam do szafy. Samo łóżeczko przykryłam kocykiem. Jeszcze tylko plecak muszę spakować do szpitala, ale już mam poszykowane.

Dziewczyny, pytanie odnośnie patyczków kosmetycznych. Które kupujecie? Te dziecięce, czy normalne? Używa się ich do kożuchów w nosie, gdy wystają...do czego jeszcze właściwie?:confused:

Tere fere, ja kupuję takie normalne z okrągłą końcówką. Z tego, co kojarzę, służą przede wszystkim do pielęgnacji kikuta pępowiny maluszka.

Dziewczyny, mam możliwość kupienia w przystępnej cenie używanego fotelika BeSafe Izi Sleep. O takiego BeSafe iZi Sleep. Wprawdzie w testach zderzeniowych wypada świetnie, natomiast opinie są różne co do wielkości i montażu fotelika. Miałyście może kiedyś styczność z tym cudem? Bo muszę przyznać, że obojgu nam podoba się bardzo, ale nie chcemy wtopić w coś, z czym będzie potem problem...

Kania pod względem wchłanialności wody to jeszcze nie testowałam:p to mnie zmartwiłaś ale mam jeszcze innych firm dwie sztuki więc dam radę:)

Kocyk z mikrofibry z bobasa też posiadam:) super jest!!te aplikacje są bezbłędne:)

Mikowata ja kupiłam w mothercare z całym zestawem - miseczki, ręcznik i inne badziewia a w Krk są faktycznie wanienki w ikei bo widziałam ostatnio!! szczerze to położne polecają te najzwyklejsze za 20 zł byle w miarę duże to dłużej posłużą:) ewentualnie w ikei są takie antypoślizgowe krokodylki, to na dno i jest wypas myślę:)

tere fere kupiłam te dziecięce ale nie mają za dobrych opinii... a zwykłe zawsze w domu są jak coś!!

makunia co do fotelików tej firmy to nikt ze znajomych nie miał to się nie wypowiem!!

makunia - też się nad nim zastanawiałam, ale nowy wychodzi nawet drożej niż maxi cosi, a z używanym to nigdy nic nie wiadomo.

Też jesteśmy na etapie wyboru fotelika, byłam przekonana do maxi cosi city, nie zaprzeczę, że również ze względu na cenę.
Ale teraz wyczytałam, że dzieci się w nim pocą, bo materiał nie taki i już sama nie wiem... pewnie nie znajdziemy nic lepszego za tą cenę :confused: z drugiej strony nie planujemy jakiś długich wyjazdów, a i Młody nie będzie użytkował fotelika jako wózka.

reklama
Mru nie slyszalam takiej opinii o maxicosi, ale sprawdze to w praktyce (choc my mamy cabriofix). ale wydaje mi sie to malo znaczące bo w takim foteliku i tak dziecko powinno jak najmniej czasu spedzac..

Do góry