reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowo ;-)

Tere Fere no problem :-)
Pajace fakt u mnie schodziły jak świeże bułeczki nawet w dzień.
A co do wanienki, to my kąpaliśmy w pokoju Oliwię na łóżku wanienkę kładliśmy a potem jak już sama siedziała to wanienkę do wanny.

reklama
minisia dzięki, mam szufladę pod łóżkiem i po prostu owinę w inną pościel... albo jeszcze mam baldachim, którego nie będę rozkładać, więc bliżej końca mogę normalnie łóżeczko przygotować, a przykryć całość złożonym baldachimem. Wtedy się nie zakurzy;-)

Kurcze no próbuję od kilku dni znaleść ochraniacz na łóżeczko dla chłopaka no i kurcze nic mi do oka nie chce wpaść - wszystko wydaje mi się dziewczęce bardziej... Co o takich myślicie:
beznazwy.jpgbeznazwy1.jpg12.jpg?
Choć te dwa pierwsze mimo wszystko wydają mi się bardziej dziewczęce i na razie ku temu trzeciemu się skłaniam... A może Wam udało się coś fajnego znaleść w przystępnej cenie?

basieniak mi najbardziej podoba się ten pierwszy, ale musi pasować też do pościelki którą masz.
U mnie również standardowe ubranko to bodziak i pajac. Pajace są cienkie - jako piżamki, do rożka lub pod kocyk, i są grubsze.
Orientujecie się które smoczki uspokajające są zdrowsze dla dzidzi - te okrągłe czy spłaszczone? Mój Julek wolał te okrągłe, a teraz nie wiem jakie kupić.

03.1013 dzięki ale używane odpadają no chyba że by był taki na całe łóżeczko bo takie standardowe to chce kupić dwa bo po doświadczeniach z Wiki chce mieć dookoła... choć może mały nie będzie tak szalał po całym łóżku;)
Wiecie co już tyle razy szukała i z takich fajniejszych znajdywałam po ok 200zł a tyle na pewno nie zapłacę i to razy dwa, a tu jak tylko tu napisałam to znalazłam coś takiego 310_e283d9b206f74f339d42764bcbd24725.jpgza 25zł.... zobaczymy ale może się zdecyduję choć jak większość taki unisex;) mają też różowe...

ok :)

ja mam 1 nowy z Ikei na całe łóżeczko biały z dodatkami (ten z zielonej serii) + dwa właśnie z allegro używane te standardowe na pół łóżeczka. Myślę że dla mnie starczy :p

Basieniak ja gdy kupowałam dla Szczepka zależało mi na uniwersalnym i mam dokładnie coś takiego:
MAMO-TATO 3-cz POŚCIEL DZIECIĘCA 90x120 Z HAFT (2986645158) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Jeśli o wanienkę chodzi, całkowiecie zgadzam się z Kociatką, jak jest za nisko to mycie dziecka na początku jest koszmarem, u nas akurat na przewijak pasuje i przez pierwsze 2-3miesiące tylko tak kąpałam Szczepka,teraz będzie mi jeszcze wygodniej bo przewijak będzie stał dosłownie obok wejścia do łazienki

reklama
terefere mnie niedużo zostało więc łóżeczko planuje dzisiaj skończyc włącznie z pościelą. A żeby sie nie zakurzyło to przykryje np duzym prześcieradłem wszystko.

Dziewczyny czy na przewijak (taki usztywniany z ceratki chyba na łóżeczko) cos dajecie?
Ja myslalam ze nic bo to niepraktyczne, ale z drugiej strony taka zimna ceratka moze byc nieprzyjemna dla dziecka i zastanawiam sie teraz nad taką nakładką na przewijak (z jednej strony przyjemny materiał frotte, a od spodu ceratka) Al-Bis Podkład - Pledzik 56X46Cm Skład: Frotte, Pianka, Ceratka - Ceneo.pl
Jak Wy to rozwiązujecie?>>?

Do góry