reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawkowo ;-)

Tere Fere no problem :-)
Pajace fakt u mnie schodziły jak świeże bułeczki nawet w dzień.
A co do wanienki, to my kąpaliśmy w pokoju Oliwię na łóżku wanienkę kładliśmy a potem jak już sama siedziała to wanienkę do wanny.

reklama
minisia dzięki, mam szufladę pod łóżkiem i po prostu owinę w inną pościel... albo jeszcze mam baldachim, którego nie będę rozkładać, więc bliżej końca mogę normalnie łóżeczko przygotować, a przykryć całość złożonym baldachimem. Wtedy się nie zakurzy;-)

Kurcze no próbuję od kilku dni znaleść ochraniacz na łóżeczko dla chłopaka no i kurcze nic mi do oka nie chce wpaść - wszystko wydaje mi się dziewczęce bardziej... Co o takich myślicie:
beznazwy.jpgbeznazwy1.jpg12.jpg?
Choć te dwa pierwsze mimo wszystko wydają mi się bardziej dziewczęce i na razie ku temu trzeciemu się skłaniam... A może Wam udało się coś fajnego znaleść w przystępnej cenie?

basieniak mi najbardziej podoba się ten pierwszy, ale musi pasować też do pościelki którą masz.
U mnie również standardowe ubranko to bodziak i pajac. Pajace są cienkie - jako piżamki, do rożka lub pod kocyk, i są grubsze.
Orientujecie się które smoczki uspokajające są zdrowsze dla dzidzi - te okrągłe czy spłaszczone? Mój Julek wolał te okrągłe, a teraz nie wiem jakie kupić.

03.1013 dzięki ale używane odpadają no chyba że by był taki na całe łóżeczko bo takie standardowe to chce kupić dwa bo po doświadczeniach z Wiki chce mieć dookoła... choć może mały nie będzie tak szalał po całym łóżku;)
Wiecie co już tyle razy szukała i z takich fajniejszych znajdywałam po ok 200zł a tyle na pewno nie zapłacę i to razy dwa, a tu jak tylko tu napisałam to znalazłam coś takiego 310_e283d9b206f74f339d42764bcbd24725.jpgza 25zł.... zobaczymy ale może się zdecyduję choć jak większość taki unisex;) mają też różowe...

ok :)

ja mam 1 nowy z Ikei na całe łóżeczko biały z dodatkami (ten z zielonej serii) + dwa właśnie z allegro używane te standardowe na pół łóżeczka. Myślę że dla mnie starczy :p

Basieniak ja gdy kupowałam dla Szczepka zależało mi na uniwersalnym i mam dokładnie coś takiego:
MAMO-TATO 3-cz POŚCIEL DZIECIĘCA 90x120 Z HAFT (2986645158) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Jeśli o wanienkę chodzi, całkowiecie zgadzam się z Kociatką, jak jest za nisko to mycie dziecka na początku jest koszmarem, u nas akurat na przewijak pasuje i przez pierwsze 2-3miesiące tylko tak kąpałam Szczepka,teraz będzie mi jeszcze wygodniej bo przewijak będzie stał dosłownie obok wejścia do łazienki

reklama
terefere mnie niedużo zostało więc łóżeczko planuje dzisiaj skończyc włącznie z pościelą. A żeby sie nie zakurzyło to przykryje np duzym prześcieradłem wszystko.

Dziewczyny czy na przewijak (taki usztywniany z ceratki chyba na łóżeczko) cos dajecie?
Ja myslalam ze nic bo to niepraktyczne, ale z drugiej strony taka zimna ceratka moze byc nieprzyjemna dla dziecka i zastanawiam sie teraz nad taką nakładką na przewijak (z jednej strony przyjemny materiał frotte, a od spodu ceratka) Al-Bis Podkład - Pledzik 56X46Cm Skład: Frotte, Pianka, Ceratka - Ceneo.pl
Jak Wy to rozwiązujecie?>>?

Do góry