reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawkowo ;-)

A dzisiaj koleżanka w szkole mnie "oświeciła" że u niej w szpitalu po porodzie zakładało się pieluchę tetrową dziecku (jej synek ma 8 miesięcy) dopóki młody nie zrobił fontanny dopóty miał pieluchę tetrową. A mówiła że pierwsze siusiu zrobił dopiero na drugi dzień, a kupki co chwile i miała niezła zamieszanie z tymi pieluchami tetrowymi, mało tego to letnie dziecko i położne stwierdziły że sama pielucha i koszulka wystarczy i rożek więc co chwile mu wszystko zjeżdżała :) Koszmar... A to tylko 40 km ode mnie...

Coś mi się przypomniało. Jak właśnie Antek zrobił czasem tak, że mokrą mu zdejmowałam a suchą przy zakłądaniu olał, to moja teściowa widząc to postanowiła te pampersy suszyć i wykorzystać :) jak to z mężem zauważyliśmy to mieliśmy ubaw, ale i też była ostra reprymenda że my kupujemy pampersy i będą zużywane tak jak Młody sobie życzy bez suszenia ha ha ha....

reklama
:-D:-D:-D:-D:-D
Moja Laura suszy pampersy swojej Baby Born:-D:-D:-D
Udana masz tesciowa

A to jest jeden z niewielu pomysłów uwierz mi :) a ja z nią mieskzam :) więc mam przechlapane. :) Kiedyś wróciłam ze szkoły (idąc zdjęłam kurtkę bo było ciepło i weszłam do domu w samej bluzie) a tu Antoś ubrany o tak: body na długi rękaw, kaftanik, śpiochy, sweterek, spodnie, włożony do rożka i przykryty kocem. Na moje pytanie co to ma znaczyć usłyszałam że może rzeczywiście ten kocyk to za dużo :) :) ja miałam załamanie nerwowe przez nią. po kilku dniach zapalenie oskrzeli i zastrzyki. Jak z położną jej tłumaczyliśmy że Młody ma potówki to stwierdziła że się nie znamy :) Jak jeszcze nie umiałam go dobrze karmić i się denerwował to to były kolki i trzeba mu dać Espumisan :) Uwierz mi boję się powtórki. Ja tego nie wytrzymam psychicznie...

No tak,lepiej niech się dzidzi przewietrzy niż miałoby się spocić.

Chciałam tylko zameldowaćć,,że kupno kocyka na fotelik mam z głowy.Zdecydowałam się na taki cieplutki rożek,który zawsze można odpiąć i przewentylować dzidzi w razie cipła w samochodzie.oto to-
Uniwersalny rożek z nóżkami do fotelika - szaro-różowy Szaro-różowy do 80 cm - Produkty bez kolekcji - kod 29972 - Pościel dziecięca - GLÜCK

własnie kurier mi przywiózł i na prawdę cieplusi i dokładnie uszyty.polecam.Ztej firmy mam też łóżeczko,kołyskę,pościel i szczerze polecam tę markę.

Z zimowego kombinezonu zrezygnowałam.za szpitala wezmę córe w lekkim pajacu i włożę w fotelik,opatulę tym kocykiem-rożkiem.myślę ze wystarczy:-)

Deizzi to masz kolorowo z teściową ;)
Monisia ja mam 3 kombinezony (przez przypadek), podejrzewam ze w każdy zdąże młodego ubraz max raz ;)

pościel do łóżeczka mamy z allegro, taką jakiej tam pełno w niezbyt wysokiej cenie. I wiem jedno - kolejną kupie na pewno w sklepie (moze ikea) zeby pomacac materiał. Ten jest malo przyjemny w dotyku, taki raczej sztywny...

reklama
Tere fere, moj stelaz byl specjalnie do okreslonego typu wanienki (Onda Evolution - polecam!!!) i byly to wlasnie takie szyny. Bardzo praktyczne rozwiazanie, jesli nie ma w lazience nic, na czym mozna wanne postawic (pralka?). Powinny byc tez stelaze do innych wanienek, musisz poszukac.

Betina, mam pokrowiec na przewijak, bardzo sie przydal, ale przez pierwsze tygodnie i tak kladlam na to podklady jednorazowe. Mlody obsikiwal wszystko wokol przy kazdym przewijaniu. Siural na przewijak pomimo sikawki przykrytej pieluszka:dry:

Do góry