reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawkowo ;-)

reklama
Mru pewnie, że nie ma głupich pytań:) I ja dołączam do tych które pod pajaca nic nie zakładały.... U mnie też pajace robiły głównie za piżamy a w dzień najwygodniej bodziak i półśpiochy ale przez pierwsze tygodnie to czy na noc czy w dzień to ubierałam pajacyk właśnie bo najwygodniej a mała i tak tylko jadła i spała;)
lilikasia wanienkę można i na stelażu i po prostu do wanny włożyć zależy jak komu wygodniej... U nas zawsze w wannie lądowała - nie mieliśmy specjalnego stelaża.

Lilkasia zależy jak ci wygodniej ,ja stelaża nie używałam.

Mru pod pajaca nic nie zakładałam bo u mnie służyły one jako pidżamki:))

Mroofka ja kupowałam podkłady w rossmanie:-)

Kania dobra to umówmy się na tą saunę w połowie drogi skądkolwiek jesteś...hihihihihihihihih:-D żebyśmy tylko po drodze nie urodziły:-D:-D

katiuszka to masz twardy orzech do zgryzienia! Tylko dzieciaka nie utop:-D:-D

lilikasia ja wanienkę umiejscowię początkowo na pralce bo nie mam stelaża.:tak: Ale docelowo raczej mój szanowny małżonek będzie "topił" dziecko:-D więc pewnie będzie wanienkę wkładał do dużej wanny. Po kilku tygodniach planuję kąpać się razem z Tymkiem w dużej wannie, ale będzie to rodzaj zabawy...:-)

Planujac polozenie wanienki myslcie Kochane o swoim kregoslupie... Bolec bedzie po porodzie jak nic, nanosicie sie dziecia do tego, naprzewijacie... Sa stelaze do polozenia na wanne, ja taki mam. Nie zajmuje tyle miejsca, a nie trzeba sie zginal wpol.

Zawsze pod pajaca ubieram bodziaka. Pajace byly glownie do spania, ale dla noworodka to jest najwygodniejsze ubranko tez i na dzien. Ew bodziak i spiochy. Spodnie i buty mu nie potrzebne, biegal raczej nie bedzie;-) Trzeba myslec praktycznie, przy takim malenstwie i tak nie zaklada sie tych cud-miod miniaturowych sztruksikow i bluzeczek ze stojkami, bo mozna zwariowac przy ubieraniu tego... I zmienianiu co chwile, gdy mlode pusci pawia lub okrasi kazda zmiane pieluchy fontanna z moczu (ci chlopcy!). Mialam takie cuda przy pierwszym dziecku i lezaly sobie w szufladzie:sorry2:

dzięki dziewczyny za odp. dot. bodziaków i pajaców ;)
na początku myślałam, że pajace to tylko do spania, ale ostatnio myślę, że dla malucha chyba pajace najwygodniejsze nawet na dzień? tylko jak uleje, to trzeba cały strój zmienić, przy połączeniu body+półśpiochy wystarczy wymienić górę.
Ech, pewnie życie zweryfikuje :D

z tą kąpiela i wanną to róznie , ja tak zauważyłam i w śród znajomych i rodziny. Wanienka stawiana była różnie, zależy u kogo: na stojaku , na wannie, w wannie, na stole , na podłodze, na pralce, na dużej szafce. Ale nigdy nie pytałam , dlaczego tak a nie inaczej. Wydaje mi się , że w tym przypadku najlepiej samemu wybrać jak nam będzie najwygodniej i najbezpieczniej dla dziecka jednocześnie.

kociatka ten stelaż, to te jakby szyny? Pasują do każdej wanny i wanienki? Jak to jest z regulacją tego? :confused:

Ja dziś piorę pościelowe, kocyki, chustę, no i ubranka 56.:tak: Te 62 wypiorę przed samym terminem, albo jak już młody będzie na świecie. Myślę, że chyba spoko. W sobotę lub niedzielę wyprasuję. :sorry2:

Dziewczyny, dużo z nas ma podobny termin. Ubranka to chowacie do szafy a jak z pościelą i osłonkami do łóżeczka itp?:confused: Też chowacie, czy przykrywacie czymś już pościelone łóżeczko, czy w ogóle nic?:baffled: Nie wiem co z tym fantem, bo nie mam miejsca w komodzie na pościelowe i boję się, że przez te 5 tyg zakurzy się na nowo i znowu pranie.:dry:

reklama
kociatka ten stelaż, to te jakby szyny? Pasują do każdej wanny i wanienki? Jak to jest z regulacją tego? :confused:

Ja dziś piorę pościelowe, kocyki, chustę, no i ubranka 56.:tak: Te 62 wypiorę przed samym terminem, albo jak już młody będzie na świecie. Myślę, że chyba spoko. W sobotę lub niedzielę wyprasuję. :sorry2:

Dziewczyny, dużo z nas ma podobny termin. Ubranka to chowacie do szafy a jak z pościelą i osłonkami do łóżeczka itp?:confused: Też chowacie, czy przykrywacie czymś już pościelone łóżeczko, czy w ogóle nic?:baffled: Nie wiem co z tym fantem, bo nie mam miejsca w komodzie na pościelowe i boję się, że przez te 5 tyg zakurzy się na nowo i znowu pranie.:dry:

JA UPCHNĘŁAM DO SZAFY JUZ WYPRANĄ I WYPRASOWANĄ POŚCIEL.aLE JAK NIE MASZ MIEJSCA TO OWIŃ SOBIE W CZYSTE PRZESCIERADŁO LUB JAKĄS STARA ZASŁONĘ I WSUŃ POD ŁÓŻKO ITP

Do góry